test
More

  Lohja Open 2018

  Taekwondon liikesarjan ranking kilpailut Lohja Open 2018 Mäntynummen liikuntahallissa la 3.3.2018

  MUDO ry ja Suomen Taekwondoliitto järjestävät vuoden 2018 ensimmäisen Taekwondon liikesarjojen ranking-kilpailun. Tämä on jo neljäs kerta peräkanaa, kun saamme kilpailut Lohjalle järjestettäväksi. Kaikkina neljänä kertana minulla on ollut kunnia toimia kilpailujen johtajana. ”, kertoo Vesa Suomalainen, joka toimii Mudo ry:n puheenjohtajana.

   

  Lohja Open 2018 kilpailuissa on mukana Ranking-, Ilves- ja Harrastajasarjat. Ranking sarjoissa kilpailevat suomen parhaimmista, mukana on myös MM- ja EM mitaleita saaneita kilpailijoita. Lisäksi samassa kilpailussa on kaikilla harrastajilla mahdollisuus kilpailemiseen. Ilves-sarjat on tarkoitettu alle 14-vuotiaille lapsille, ja sarjat ovat vyöarvojen mukaan. Harrastajissa eli nuorten ja aikuisten sarjoissa on myös kilpailusarjat kokemuksen ja osaamisen osoittavan vyöarvon mukaisesti.

   

  Kilpailuun osallistuu myös Lohjalaisia lajin harrastajia niin Mudo ry:stä kuin Lohjan Taekwondoseurasta. Naam Suomalainen Mudo ry:stä on myös mukana kilpailuissa, muiden lohjalaisten harrastajien kanssa. Naam on hakenut tänä vuonna pidettävien MM-kilpailujen edustusjoukkueeseen, ja Lohjan kilpailut ovat hyvää harjoitusta kesken harjoituskauden. Kilpailijoille on tärkeää päästä kilpailemaan, koska yleisön edessä vaaditaan rautaisia hermoja ja keskittymiskykyä omaan suoritukseen, oli ympärillä mitä tahansa hälyä ja meteliä.

  ”Kotikisa jännittävät aina kaikkein eniten, kun tiedän että yleisön joukossa on tuttuja ja kavereita Lohjalta. Nyt tulevana viikonloppuna 23.-26.2. olen Saksassa kilpailemassa ja 2 viikkoa Lohjan kisojen jälkeen Belgiaan kilpailemaan 16.-19.3. Näiden kilpailujen perusteella tehdään jo valintoja edustusjoukkueeseen, joten vatsanpohjassa kutisee jo nyt” kertoo Naam.

   

  Liikesarjat eli Poomset ovat yksi taekwondon harjoittelumuoto. Niiden avulla taekwondo-oppilaat voivat yksinään harjoitella kamppailua kuviteltuja vastustajia vastaan. Teknisen opetuksen lisäksi liikesarjojen liikkeet ja suunnat kuvastavat jotakin luontoon tai ihmisen ominaisuuksiin liittyvää asiaa. Liikesarjaharjoittelu kehittää tasapainoa, kehonhallintaa ja liikkeiden sulavuutta.

   

  Poomsae-harjoittelussa on tärkeää edetä askel kerrallaan, jotta kunkin liikesarjan merkitys avautuu ennen siirtymistä vaikeampaan. Värivöille on kahdeksan Taeguk-liikesarjaa ja mustavöisille yhdeksän Yudanja-liikesarjaa. Liikesarjoissa voi kilpailla harrastajatasolta aina MM-tasolle asti. Liikesarjat ovat myös Universiadien virallinen kilpailulaji ja tavoitteena on saada liikesarjat Olympialajiksi ottelun rinnalle.

   

  Heti kilpailujen jälkeen seuraavana päivänä jatketaan avoimella liikesarjaleirillä, jossa ohjaajana toimii Suomen Liikesarjamaajoukkueen päävalmentaja Marco Halonen ja kansainvälinen tuomari Tatu Iivanainen. Mukana leirillä on maajoukuueeseen hakeneet urheilijat, mutta myöskin jokaiselle harrastajalle avoin leiri, ja kuka vain lajin harrastaja pääsee harjoittelemaan huippu  urheilijoiden ja valmentajien kanssa. ”Mielestäni tämä on yksi parhaimpia asioita Taekwondossa, vaikka on lajin harjoittelun alkutaipaleella, on mahdollisuus osallistua tällaisten avointen leirien kautta huippuvalmentajien tarjoamaan opetukseen. Meillä lapset ovat alusta alkaen käyneet paljon leireille ja oman seuran ulkopuolella lajia harjoittelemassa. Se on avartanut lajin harjoittelumuotoja monipuolisemmaksi ja sieltä löytyy myös taustaa sille, miksi 4 vuotta sitten lähdimmekin perustamaan omaa seuraa ja saimme mahdollisuuden harjoitella nykyaikaisin menetelmin”, kertoo Vesa.

   

  Kilpailut ovat yleisölle avoin tapahtuma, ja katsomaan pääsee heti 10:00 kilpailujen alusta alkaen. Paikka on Mäntynummen liikuntahalli Mäntynummenkuja 15, 08500 LOHJA. Tervetuloa kannustamaan kaikkia kilpailijoita ja suurimman hurraukset tietysti Lohjalaisille kilpailijoille.

   

  Lisätietoja kilpailusta   https://www.mudo.fi/lohjaopen2018/

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)