asd
More

  KuPS voitti Veikkausliigan 2019 – 43 vuoden odotus palkittiin

  KuPS voitti Veikkausliigan päätöskierroksella Turun FC Interin, joka jäi myös sarjataulukossa toiselle sijalle.

  Kuopion Palloseura on voittanut jalkapallon Suomen mestaruuden ensimmäisen kerran sitten vuoden 1976. Voitto irtosi Veikkausliigan viimeisellä kierroksella FC Interin vieraissa maalein 2-0. Mestaruus oli kuopiolais-seuran kuudes kaikkien aikojen sarjahistoriassa. Vedonlyöntifirmat, kuten ComeOn, sijoittivat Interille kuitenkin pienempää kerrointa kuin KuPSille, mutta kuopiolaiset veivät viimeisen korren.


  Mestaruustaisto käytiin ennen viimeistä Veikkausliigakierrosta nimenomaan välillä KuPS ja Inter. Interille olisi mestaruuteen riittänyt pelkästään voitto, sillä he olivat kahden pisteen takaa-ajoasemassa KuPSia ennen päätöskierrosta. Kuopiolaisille olisi riittänyt siis pelkkä tasapeli, mutta he onnistuivat varmistamaan voiton lopputuloksella 2-0.


  Päätösottelun ensimmäinen erä eteni KuPSin yliotteella ja he onnistuivatkin saamaan monta tilannetta aikaiseksi. Ensimmäinen puoliaika meni kuitenkin maalivahtien onnistumisena ja tauolle mentiin tilanteessa 0-0

  Toisella puoliajalla KuPS alkoi kuitenkin näyttämään mistä heidät on tehty. Vieraat aloittivat loistavalla tarmolla ja reilun kuuden minuutin pelin jälkeen, kuopiolaisten Ilmari Niskanen kiskaisi pallon maaliin rangaistusalueen sisältä. Vasurikuti löysi tensä yläverkkoon ja singautti KuPS pelaajat villiin juhlintaan. Kuopiolaiset jatkoivat hyvää peliään turkulaisten päädyssä ja vain kolme minuuttia avausmaalin jälkeen, he onnistuivat jälleen maalinteossa. KuPS keskikenttäpelaaja Reyben Ayarna tälläsi tulokseksi 2-0. Kaukolaukaus löysi tiensä ohi Interin veräjänvahdin Henrik Moisanderin ja ottelu jatkui tilanteessa 2-0 aina ottelun loppuun saakka. 


  Kuopiolaisille mestaruus oli ensimmäinen vuoden 1976 jälkeen. Heillä oli tilaisuus juhlistaa mestaruutta jo toiseksi viimeisellä kierroksella kaksi viikkoa sitten Honkaa vastaan, mutta silloin Espoon ylpeys sinnitteli 1-1 tasapelin ja siirsi jännitysnäytelmän kuopiolaisille sarjan viimeiselle kierrokselle.

  Honka keräsi pronssimitalit Espooseen taistelun jälkeen

  Liigan kolmannen sijan palkinnot löysivät tiensä espoolaisille niin ikään Veikkausliigan viimeisellä kierroksella. Honka selvitti tiensä sarjakolmosiksi ottelussa IFK Mariehamnia vastaan luvuin 3-0. 

  Espoolaisten ensimmäisestä kaapista vastasi Macoumba Kandji peliminuutilla 21. Hongan toisen maalin verkon perukoille puolestaan tälläsi Hongan espanjalaisvahvistus Borjas Martin Gonzalez ottelun 83. minuutilla. Loppulukemat tilanteeseen 3-0 viimeisteli Arlind Sejdiu ottelun lisäajalla. Tampereen Ilves oli Espoon Hongan kanssa tasatilanteessa ennen päätöskierrosta, mutta espoolaiset oli hiuksenhieno etu yhden maalin turvin joukkuidein välisessä maalierossa. Ilveksellä oli kuitenkin vielä siis mahdollisuus kammeta Honhan ohi.

  Mahdollisuudestaan huolimatta Ilves ei tempussa onnistunut, vaan voitti oman päätöspelinsä liian pienellä maalimäärällä. Ottelussa Ilves vastasi ensimmäisestä takaiskusta HJK:n Eetu Vertaisen painaessa pallon verkon perukoille vieden vieraat 1-0 johtoon. Ilves löysi kuitenkin taistelutahtonsa ja toi joukkueen tasoihin Jairin viimeistelyllä rangaispotkusta. Osuma syntyi toisen puoliajan alussa. Loppulukemat 2-1 tuli vasta 19-vuotiaan Tiemoko Fofafanan toimesta ottelun toisen kolmanneksen jälkeen. Ilves vei ottelun nimiinsä, mutta Honka piti pronssisijansa kolmen maalin maalieron turvin.


  Myös Hongalla oli syytä juhlaan päätöskierroksen jälkeen, sillä se sai viimeisimmän mitalinsa kuusi vuotta sitten. Vuonna 2013 espoolaiset juhlistivat hopeaa. Ilveksen mitalista ei ollut kerennyt kulumaan kuin kaksi vuotta, jolloin se saavutti Veikkausliigassa pronssia. 

  Kauden jatko Eurooppa-liigan karsinnoissa

  Veikkausliiga ei ole kaikkein joukkueiden osalta vielä loppunut, sillä FC Honka, HJK, IFK Mariehamn, HIFK ja FC Lahti jatkavat kauttaan Euroopa-liigan merkeissä.

  Pudotuspelien alkajaisiksi HJK kohtaa FC Lahden ja IFK Mariehamn kohtaa HIFK:n. Seuraava vaihe jatkuu tulevana keskiviikkona

  Suomen mestaruuden voittanut KuPS jatkaa urakkaansa seuraavaksi tietysti Mestareiden liigan karsinnoissa.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)