Free Porn
xbporn

https://www.bangspankxxx.com
More

    Vapaaottelu – intensiivinen kamppailulaji kiinnostaa vieläkin

    Vapaaottelu eli MMA on sateenvarjotermi kaikille erilaisille täydenkontaktin kamppailulajeille, jotka yhdistävät monia erilaisia kamppailulajeja. Tämä kamppailulaji on ehdottomasti kaikista intensiivisin kaikkien kamppailulajien luokissa, eikä ole kaikista herkimmille katsojille. Jos kuitenkaan et usko olevasi kovin herkkänahkainen, tämä laji on todellakin tutustumisen arvoinen, ainakin katsojan kuvakulmasta.

    Vapaaottelun osanottajat tuntuvat olevan aivan omassa luokassaan ihmisinä. Muutkin kamppailulajit ovat jo intensiivisiä, mutta vapaaottelu vaatii tiettyä tasapainoa aggressiivisuudesta ja itsehallinnasta, mitä vain meillä kaikilla ei ole. Jos ikinä saat mahdollisuuden päästä katsomaan ottelua itse katsomoon, voit tuntea kuinka jopa koko katsomo syttyy tunteiden tuleen. Siten voit vain kuvitella, minkälaista olisi olla itse ottelemassa.

    Vapaaottelun suurin organisaatio

    Vapaaottelun suurin organisaatio on yhdysvaltalainen UFC. Heidän nimeensä oletkin varmasti törmännyt jossain vaiheessa, vaikket olisi edes perehtynyt tähän kamppailulajiin. UFC on lyhenne nimestä Ultimate Fighting Championship, ja he ovatkin vapaaottelun kuuluisuuden takana pitkältikin.

    UFC järjesti ensimmäiset nimeään kantavat kilpailut vuonna 1993 Denverissä. Tämä ei tietenkään ollut ensimmäinen vapaaottelu ikinä, mutta he todellakin auttoivat vapaaottelun nostamista kaikkien kuuluisuuteen ympäri maailmaa. Koska UFC on suurin vapaaottelu organisaatio, he ovat myös pääsääntöjen takana pitkältikin. Kuitenkin eri maissa voi olla erilaisia sääntöjä, mistä kerromme enemmän alla lisää. UFC myös muuttaa sääntöjään silloin tällöin, mihin myös palaamme alla lisää. 

    Vapaaottelun kehittyminen

    Kuten yllä mainitsimme, ensimmäiset suuren luokan vapaaottelun kilpailut järjestettiin vasta 90-luvun alussa. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että vapaaottelu tällaisessa järjestelmällisessä muodossa on varsin uusi.

    Vapaaottelu yhdistää monia eri lajeja. Tästä johtuen ensimmäisten vuosien alussa oli selkeää, että eri ottelijat edustivat selkeästi tiettyä lajia. Tämä on kuitenkin ajan kanssa muuttunut. Nykyään parhaat ottelijat ovat juurikin niin sanottuja vapaaottelijoita. Toisin sanoen he oppivat tasapainoisesti monia eri lajeja, pystyen siten vaihtelemaan käyttämäänsä lajia vastustajansa mukaan.

    Nykyään vapaaottelu on levinnyt maailmanlaajuisesti kaikkialle. Vieläkin kaikista kuuluisimmat kilpailut järjestetään Yhdysvalloissa UFC organisaation toimesta. Voit kuitenkin löytää myös jopa Suomesta joitakin kilpailijoita, ja tietenkin organisaatioita, jos sinua kiinnostaa kyseinen laji.

    Erilaisten sääntöjen kehittyminen

    Alkujaan vapaaottelu oli kirjaimellisesti sitä, mitä nimi kertoo. Sääntöjä oli hyvinkin vähän, antaen ottelijoille mahdollisuuden tehdä lähes mitä vain. Tämän kuitenkin huomattiin olevan hyvin nopeasti todella vaarallista, joten erilaisia sääntöjä alettiin kehittämään.

    Sääntöjä on kuitenkin muokattu suuntaan ja toiseen aina vapaaottelun alusta lähtien. Hyvänä esimerkkinä tästä toimii säännöt UFC 97 ja UFC 98. Nimittäin UFC 97 kielsi jalkaterän tallaamisen, kun taas UFC 98 välittömästi salli uudelleen jalkaterän tallaamisen.

    Tämä sääntöjen muokkautuminen suuntaan ja toiseen johtuu pitkältäkin siitä, mitä kaikissa erilaisissa otteluissa tapahtuu. Loppujen lopuksi vapaaottelun kuuluu olla hyvin intensiivinen laji, mutta tarkoitus ei ole ikinä asettaa ketään ottelijaa oikeaan vaara tilanteeseen. Tästä syystä on olemassa 19 erilaista yleistä rikettä, jotka pysyvät aina samana. Näihin yleisiin rikkeisiin kuuluu muun muassa pureminen, hiuksista repiminen sekä raapiminen. 

    Säännöt vaihtelevat eri luokissa ja maissa

    Koska erilaisten sääntöjen tarkoitus on huolehtia ottelijoiden turvallisuudesta, ne tietenkin vaihtelevat erilaisissa painoluokissa. Luokituksia on kaksi eri luokkaa ammattiluokassa, sekä kaksi amatööriluokassa. Sen lisäksi tietenkin ottelijat ottelevat omassa painoluokassaan. Tämän lisäksi eri mailla voi olla omia erilaisia säännöksiä. Suomessa on kaksi erilaista liittoa, Shooto Finland ja Suomen Vapaaotteluliitto, ja jopa heidän sääntönsä eroavat hieman toisistaan.

    Tulevaisuudessa voidaan kuvitella, että tämä sääntöjen muuttuminen tulee pysymään samankaltaisena. Sen tulee aina reagoida erilaisiin tilanteisiin mahdollisimman nopeasti. Toinen asia, joka tulee varmastikin pysymään samana on se, että vapaaottelu on intensiivistä ihailtavaa urheilua.

    Related articles

    Comments

    Share article

    uUTISET

    error

    Enjoy this blog? Please spread the word :)