test
More

  Mitä kuuluu salibandylle 2020

  Keväästä lähtien vaikuttanut koronavirus on vaikuttanut myös salibandyyn. Uusimpana puheenaiheena puhuttaa koronaviruksen aiheuttamat peruutukset ja siirrot. Ehdottomasti merkittävin vaikutus on MM-kisojen siirtämisellä. Tosin lopulliset päätökset ovat vielä tekemättä. Naisten maajoukkueen maaottelutapahtuma peruttiin koronaviruksen takia. Ottelu oli alun perin suunniteltu pelattavaksi syyskuussa. Miesten joukkueen osalta Tshekissä pelattava turnaus peruttiin samasta syystä.

  Jos vetovihjeitä kaipaat mihin tahansa kohteeseen, niin niitä löydät tuon linkin takaa – parhaat pelijännitykset saat kun yhdistät pelin seuraamisen esimerkiksi suoratoistossa, ja livepelaamisen.

  MM-kisat

  Salibandyn miesten MM-kisat oli tarkoitus järjestää 4.-12.12.2020 Helsingissä. Lipunmyynti aloitettiin 8.11.2019 mutta silloin ei vielä tiedetty mitään siitä, miten koronavirus muuttaa suunnitelmia. Turnaus olisi ollut vuoden ylivoimaisesti suurin ja odotetuin kansainvälinen urheilutapahtuma Suomessa. Päiväkohtaisia lippuja on myyty alkusarjan otteluihin ja puolivälieriin. Finaaliottelut pelataan Hartwall Areenalla. MM-kisojen karsintapelit pelattiin tammi-maaliskuussa. Lohkoarvonnat ehdittiin pitää Helsingissä 11.3., ennen kun koronaviruksen johdosta tuli voimaan rajoituksia. Koronaviruksen aiheuttamat kokoontumisrajoitukset ja turvallisuussyyt kuitenkin aiheuttivat sen, että kisojen siirtämistä on alettu selvittämään. Suomen Salibandyliiton liittohallitus onkin aloittanut keskustelut Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa kisojen siirtämisestä vuodella eteenpäin koronapandemiaan vedoten. Esitys menee seuraavaksi IFF:lle, jonka päätös ratkaisee sen, siirretäänkö kisoja. Seuraava IFF:n kokoontuminen on 4.-5. syyskuuta.

  F-liiga

  Miesten ja naisten salibandyliigoja pelataan jatkossa yhteisen brändin alaisuudessa. F-kirjain tulee salibandyn englanninkielisestä nimestä floorball. F-kirjain symboloi myös sanoja Finland ja falcon. Haukka nähdään myös liigan logossa.  F-liigan tavoitteena on olla maailman paras ja arvokkain salibandyn liiga. 30 joukkueen liiga koostuu 16 naisten joukkueesta ja miesten 14 joukkueesta. Liiga onkin Suomen suurin palloiluliiga 900 pelaajallaan. Kauden 2020-2021 erotuomarit on nimetty. Miesten puolella liigassa on 25 erotuomaria, ja naisten puolella 24 erotuomaria. Naisten liigakausi alkaa 19.9. ja miesten kausi starttaa seuraavana päivänä.

  Miesten kausi 2020-2021

  Miesten joukkueet kohtaavat toisensa runkosarjassa kahdesti, eli jokainen joukkue pelaa 26 runkosarjan ottelua. Näin ollen otteluita pelataan yhteensä 182. Sijoille 1.-8. päässeet joukkueet jatkavat playoff-peleihin. Puolivälierissä pelin voittaja valitsee vastustajansa puolivälieriin sijoille 5.-8. sijoittuneista joukkueista. Divariin putoaa runkosarjan viimeinen joukkue. Sijoille 12.-13. jääneet joukkueet pelaavat putoamiskarsintapelejä. Hävinnyt joukkue pelaa liigapaikasta divarin finaalin hävinneen joukkueen kanssa. Divarin finaalin voittajajoukkue puolestaan nousee F-liigaan seuraavalle kaudelle. Puolivälierät, välierät ja finaalit pelataan siten, että se joukkue, joka on ensimmäisenä voittanut neljä ottelua, voittaa ottelusarjan. Välierissä ja finaaleissa vastakkain ottelevat joukkueet valitaan runkosarjan sijoitusten perusteella. Kotiedun saa runkosarjassa paremmin menestynyt joukkue.

  Naisten kausi 2020-2021

  Naisten sarja muodostuu 16 joukkueesta. Runkosarja jakaantuu kahteen tasolohkoon (A-lohko ja B-lohko). Molemmissa lohkoissa pelaa kahdeksan joukkuetta. Runkosarjassa jokainen joukkue ottelee vastustajajoukkueita vastaan 21 eri ottelussa. Edellisen kauden kilpailumenestys vaikuttaa siten, että lohkon neljä parasta joukkuetta pelaa muita vähemmän kotiotteluita. Runkosarjasta jatketaan sijoitussarjoihin siten, että A-lohkon sijoille 1.-3. päässeet joukkueet pelaavat sijoitussarja A:ssa kaksinkertaisen määrän sarjapelejä keskenään. Runkosarjan sijoille 4.-6. sijoittuneiden pelit pelataan B-sijoitussarjassa. Sijoitussarjoissa joukkueet pelaavat 4 ottelua, joiden tulosten perusteella ratkaistaan joukkueiden sijoitus. Sijoitusten perusteella ratkaistaan pudotuspeleissä vastakkain pelaavat joukkueet. Playoffs-karsinnat pelataan siten, että A-lohkon sijoille 7.ja 8. päätyneet joukkueet pelaavat B-lohkossa sijoille 1. ja 2. päässeitä joukkueita vastaan. Voittajajoukkueet pääsevät mukaan playoffs-peleihin. Puolivälierissä sijoitussarja A:n voittaja valitsee vastustajajoukkueen sijoitussarja B:n 2. ja 3. sijoittuneita joukkueista tai pudotuspelikarsintojen voittajajoukkueista. Välierissä ja finaaleissa valitaan otteluparit siten, että runkosarjan sijoitusten paras saa vastustajakseen heikoimman joukkueen. Runkosarjassa paremmin menestynyt joukkue saa kotiedun. Puolivälierien ja välierien voittaja valitaan paras viidestä- järjestelmällä, joten voitto vaatii käytännössä kolmen ottelun voittamisen. Finaalit puolestaan pelataan paras seitsemästä- järjestelmästä, jolloin voittoon vaaditaan neljän ottelun voitto.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)