More

  Pidä hauskaa myös treenitauoilla

  Hyvä treenisessio voi olla hyvinkin intensiivinen, jonka aikana aika kuluu todella nopeasti. Kuitenkin hyvin tärkeä osa onnistunutta treenausta on myös lyhyet tauot. Jos olet uusi kuntosalilla treenaamisen maailmassa, voit tutustua niiden moniin hyviin vaikutuksiin helposti netistä. Lyhyesti sanottuna ne auttavat sinua jaksamaan paremmin, jotta pystyt saamaan enemmän irti seuraavista toistoista.

  Varsinkin verrattuna itse treenaamisen intensiivisyyteen, nämä tärkeät tauot voivat kuitenkin tuntua varsin pitkäveteisiltä. Ei ole ihme, että monet käyttävätkin niitä nykypäivänä ottaakseen kuvia itsestään seuratakseen jälkikäteen muutoksia lihaksissaan. Jos kuitenkin kuulut niihin ihmisiin, jotka eivät halua ottaa itsestään kuvia muiden edessä, älä huoli. On olemassa monia muita keinoja, joilla voit kuluttaa nuo tuntikausilta tuntuvat pari minuuttia. 

  Pelaa nopea peli puhelimellasi

  Siinä tapauksessa, että haluat todellisen tauon, vieden myös ajatuksesi pois treenaamisesta hetkeksi, voit kokeilla lyhyiden pelien pelaamista. Älypuhelimille on ladattavissa monia erilaisia pelisovelluksia, kuten veikkaus sovellus, jotka sisältävät monia hyvinkin lyhyitä pelejä.

  Todellakin, lyhyimmät näistä vaihtoehdoista voidaan pelata ihan parissa minuutissa. Pidemmät pelit taas voidaan toisaalta tauottaa. Sillä tavalla voit pelata yhden pidemmän pelin kaikkien taukojen aikana kokonaisuudessaan. Tällä tavalla samalla kun nappaat hengityksestäsi uudelleen kiinni, voit myös viedä ajatuksesi aivan toisaalle. Siten treenaaminen tuntuukin hyvin intensiiviseltä, mutta samaan aikaan todella viihdyttävältä.

  Pidä pieni hengähdystauko

  Pienen hengähdystauon nappaaminen onkin todella tärkeää. Ei pelkästään, että sen avulla jaksat paremmin seuraavien toistojen aikana, mutta taukojen jättäminen pois voi olla terveydellesi vaarallista. Harva meistä on siinä fyysisessä kunnossa, että pystymme jatkamaan kaksi tuntia hyvin fyysistä treenausta. Välttääksesi lihaksesi venäyttämisen tai kirjaimellisesti kuntosalilla pyörtymisen, onkin hyvin tärkeää pitää nämä hengähdystauot.

  Jos haluat keskittyä hengitystaukoihin mahdollisimman aktiivisella tavalla, voi olla hyvä idea venytellä kevyesti lihasta, jota juuri treenasit, tai olet seuraavaksi treenaamassa. Tällä tavalla lämmittelet sitä jo valmiiksi puserrukseen. Pidä kuitenkin venytys kevyenä. Ei ole suositeltavaa tehdä syvän lihaksen venytyksiä edes välittömästi koko treenin lopettamisen jälkeen. Kevyet venytykset kuitenkin ovat loistavia sekä lihasten lämmittelemiseen, että niiden palautumisen edesauttamiseen.

  Hae hieman lisää inspiraatiota

  Onko sinulla puhelin matkassasi, ja tunnet mielenvoimasi katoavan treenin käydessä kovemmaksi. Voit valmistautua tähän jo kotona. Sosiaalisen median kautta voit seurata sinua inspiroivia henkilöitä, ja voit jopa tallentaa sovellukseen sinua inspiroivimmat julkaisut. Olit sitten inspiroitunut treenaamaan heidän vartalonsa kaltaisensa vartalon itsellesi, tai ihailet heidän mielen voimaansa, nämä julkaisut voivat auttaa kiperässä tilanteessa.

  Jos siis tunnet mielesi menettävän voimiaan, yksinkertaisesti avaa sovellus, jossa seuraat näitä henkilöitä. Jo nopea vilkaisu voi auttaa sinua muistuttamaan miksi oikeastaan aloitit treenaamisen. Sinä voit myös itse olla oma inspiraatiosi lähde. Tähän juurikin kuvien ottaminen voi olla loistava tekniikka. Ota pieni muisteluretki menneisyyteen valokuvien avulla. Kun näet, mistä aloitit, sinun on paljon helpompi motivoida itseäsi jatkamaan treenisessio loppuun.

  Vältä muiden tuijottajien treenaamista

  Kuten huomaat, on olemassa monia eri keinoja, joilla viettää nuo pari minuuttia toistojen välissä. Yksi asia on kuitenkin selkeä, jota et välttämättä tiedä, jos olet uusi treenaaja kuntosalien maailmassa. Yleisesti käytössä on niin sanottu puhumaton sääntö, että tuijottamista vältetään.

  Vaikka ihailisit jonkun asua, tai vaikka kuinka paljon he jaksavat nostaa penkistä, älä jää tuijottamaan kauaksi aikaa. Tämä saattaa häiritä treenaajaa, jopa aiheuttaen vaaratilanteen, jos heidän keskittymisensä katkeaa painavien painojen noston keskellä. Keskity siis vain omaan tekemiseesi ja nauti treenaamisen ilosta!

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)