test
More

  Suomen maajoukkue EM-turnaukseen

  Nytkö se tapahtuu, historiallinen hetki, että Suomen jalkapallomaajoukkue yltäisi ensimmäistä kertaa historiassa EM-lopputurnaukseen? Tämän viikon kotivoitto Armeniasta 3-0 ja Teemu Pukin kaksi maalia loivat tien, mitä pitkin Suomen mahdollisuus todellisuudessa päästä lopputurnaukseen ovat paremmat kuin koskaan aiemmin.

  Ensimmäinen Suomen maaottelu pelattiin jo 1911 Ruotsia vastaan ja EM-kisojen karsintoihin on Suomi ensimmäisen kerran osallistunut vuonna 1968, koskaan aiemmin ei Suomen maajoukkue ole päässyt MM- tai EM-lopputurnaukseen, mutta Olympialaisten jalkapalloturnauksessa Suomi on ollut mukana peräti neljä kertaa ja paras sijoitus oli neljäs sija vuonna 1912!

  Ratkaiseva ottelu pelataan Töölössä

  Töölän pallokentän noin 10 000 katsojan kapasiteetti on aivan liian vähän näin suurella ottelulle Suomen jalkapallohistoriassa, mutta valitettavasti ottelun myöhäinen ajankohta vaatii ottelun arvoisen pelialustan ja sellainen, eli lämmitetty tekonurmi löytyy Töölöstä, missä Suomi siis kohtaa Liechtensteinin marraskuun 15.päivänä. Tuon ottelun jälkeen samalla viikolla 18.päivä on vielä karsinnat päättävä ottelu Kreikkaa vastaan, mutta sillä ottelulla ei ole enää merkitystä, mikäli Suomi hoitaa tämän Liechtenstein ottelun kunnialla. Tässä vaiheessa kannattaa muistaa, että mikään peli ei ole ohi ennenkuin ottelun päätuomari viheltää pilliinsä, historiasta löytyy monia esimerkkejä ns. varmoista peleistä, joissa suosikit ovat jähmettyneet.

  Itse peliä odotellessa pelaamisesta ja sen oheistoiminnoista kiinnostuneet ovat jo kääntäneet katseensa Euroopassa tarjolla oleville kertoimille, mitä Suomelle on vielä tarjolla jäljellä oleviin kahteen otteluun, mutta mikäli sekään ei tunnu riittävän mielenkiintoiselta, aina voi kääntyä alan uutissivustolle ja hanki inspiraatiota kasinolle Gameindustryllä, joka kertoo ja kirjoittaa artikkeleita alan uutisista ja operaattoreista. Jos nimenomaan haluaa hakea tuohon otteluun lisäjännitystä joko pelaamalla ottelun tuloksesta, tai vaikkapa siitä kuka tekee ensimmäisen maalin tai kuinka monta maalia Teem Pukki tällä kertaa laukoo, niin eiköhän noillekin vetovaihtoehdoille tilaisuudet löydy. Ja jos joku on lyönyt jo kuukausia etukäteen vetoa Suomen pääsystä EM-lopputurnaukseen, uskomme hänen voittavan rahansa takaisin kunnon kertoimella, siis mikäli Suomi nyt tuon kotiottelunsa hoitaa kuten ennalta voisi odottaa.

  Suomen kaunis 3-0 voitto Armeniasta

  Suomen juuri saavuttama tilastollisesti hieno 3-0 voitto Armeniasta oli Teemu Pukin maalittoman kauden päätös ja Fredrik Jensenin osuminen jälleen Armenian verkkoon, mutta samalla ottelun ensimmäinen jakso näytti, ettei Suomen peli ollut mitenkään vakuuttavaa. Vasta Pukin ensimmäinen maali ”katkaisi” vastustajan selkärangan ja peli oli Suomen. Toinen puoliaika olikin parempi Suomelta, mutta ensimmäinen puoliaika jätti toivomisen varaa ja muutama Suomen pelaajista oli Armeniaa vastaan todella tuuliajolla ja tällaisella peliesityksellä ei ole hyvää luvassa parempia joukkueita vastaan.

  Vaikka Suomen joukkueen kokonaispanos ottelussa oli selkeästi parempi laatuinen kuin vastustaja Armenian ja vaikka ottelun tuloksesta tulee olla iloinen, huomasi, että puolustus kaipasi Markus Arajuurta, joka pelannee onneksi taas seuraavassa ottelussa. Myös muutaman pelaajan tiukkojen kansainvälisten pelien kovuus puuttui, ja heidän tulisi ottaa siinä osittain mallia Pukista ja esimerkiksi hyvin esillä olleesta Robin Lodista, joiden otteet eivät jääneet vastustajista jälkeen. Kansainvälisissä otteluissa pitää pelaajan luottaa itseensä ja näyttää vastustajalle oma pelivarmuus. Myös Armenia peliin paikkaamaan tullut Jori Kauko esiintyi mielestämme hyvinkin positiivisesti, vaikkei kenties olekaan joukkueen pallovarmempia kikkailijoita, mutta oman postinsa hän hoiti varsin mainiosti.

  Kysymys Pohjanpalon pelaamisesta

  Bayer Leverkusen’s Dutch head coach Peter Bosz (C) and players celebrate with their fans after the German first division Bundesliga football match Hertha BSC Berlin v Bayer 04 Leverkusen, in Berlin on May 18, 2019. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) / RESTRICTIONS: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO (Photo credit should read ODD ANDERSEN/AFP/Getty Images)

  Suomen maajoukkueen valmentaja Markku Kanerva oli luonnollisestikin tyytyväinen joukkueen 3-0 voittoon vaikka muistuttikin haastattelussa joukkueen ongelmista Bosnia-Hertsegovinassa otetussa 1-4 tappiossa. Saadaanko seuraavassa ottelussa nähdä enemmän Pukki-Pohjanpalo yhteistyötä, riippuu varmaan paljon Pohjanpalon pääsemisestä kentällä omassa joukkueessaan, missä hänen peliaikansa on tällä kaudella ollut varsin minimaalista. Kanerva toivoisin, että Pohjanpalon valmentaja Peter Bosz näki Pohjanpalon otteet ja antaisi pelaajalle entistä enemmän vastuuta Bayern Leverkusenin kokoonpanossa.

  Leverkusen on Saksan Bundesliigassa seitsemäntenä. Lucas Hradecky on joukkueen ykkösmaalivahti, mutta Pohjanpalo ei ole liiemmin kentälle päässyt loukkaantumisensa jälkeen. Pelinumerolla 17 pelaava Pohjanpalo sai kuitenkin huomiota maalillaan Bosnia-Herzegovinaa vastaan.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)