test
More

  Onko pokeri urheilulaji vai peli?

  Pokeri on yksi kuuluisimmista korttipeleistä maailmassa. Se kiinnostaa koko ajan enemmän erilaisia ihmisiä, vaikka peli on luotu jo satoja vuosia sitten. Yksi hyvin suurista tekijöistä tähän nousevaan suosioon on internet, sillä se on tehnyt pelaamisesta vielä helpompaa.

  Tämä nouseva suosio on muuttanut monien suhtautumisen tähän peliin. Siitä johtuen nykyään monet ovat miettineet jopa sitä, että voidaanko pokeria pitää enää pelkästään lajina, vai onko se enemmänkin urheilulaji. Tähän tapaan ajatella on joitakin hyvin selkeitä syitä. Tutustutaan siis näihin ei syihin, jotta sinä voit itse päättää, onko kyseessä urheilulaji vai ei.

  Miksi pokerin pelaajat ovat urheilijoita?

  Pokerin pelaajia arvostetaan hyvin paljon kaikkialla maailmassa. Tietenkin taidokkaat pokerin pelaajat ovat keränneet paljon huomiota jo vuosikymmenien ajan, mutta nettipokeri on mahdollistaneet heidän nousevan oikeaan kuuluisuuteen. Nettipokeri mahdollistaa pelaamisen kaikille siitä kiinnostuneille. Tämän ansiosta yhä useammat ihmiset ymmärtävät, kuinka paljon taidokas pokerin pelaaminen vaatii.

  Urheilu tarkoittaa liikunnan harrastamista kilpailuhengessä. Koska pokeri vaatii jonkinlaista fyysistä taidokkuutta, kuten myöhemmin tulemme kertomaan, sen taidokkaita pelaajia voidaan siten pitää urheilijoina. On sanomattakin selvää, että pokerin pelaajat ovat todella taidokkaita, koska he tietävät tarkalleen mitä tehdä. Kaikki tietävät, että vaikka onnella on jonkinlainen vaikutus peliin, se ei päätä pelin lopputulosta. Vaikka pelaaja olisi varsin epäonnekas, hän voi kääntää tilanteen hyväkseen taidokkaalla pelaamisella. Tästä syystä pokerin huippupelaajia voidaan siten pitää urheilijoina.

  Pokeri vaatii taitoa

  Jopa ne, jotka eivät tiedä kovin paljoa pokerista, tietävät pokerin pelaamisen tarvitsevan paljon taitoa. Pelaajan tulee oppia täydellisesti pelaamansa pokeri pelin säännöt, koska ne vaihtelevat hieman pelistä toiseen. Sen lisäksi, että pelaajan pitää tietää kaikki säännöt täydellisen läpikotaisin, heidän pitää oppia ymmärtämään, miten mikä vain tilanne voidaan kääntää heidän edukseen.

  Tämä tapahtuu harjoittelemalla. Vaikka pelaaja osaisi kaikki säännöt täydellisesti periaatteessa, heidän pitää oppia käyttämään niitä käytännössä. Pokeri on siitä mielenkiintoinen peli, että pelaaja voi jopa nähdä, kuinka heidän taitonsa kehittyvät heidän pelatessaan. He voivat huomata oppivansa näkemään, mitä kannattaa tehdä missäkin tilanteessa yhä nopeammin ja helpommin. Tämän kaltainen harjoittelu vastaa hyvin paljon minkä vain muun urheilulajin vaatimaa urheilua.

  Pokeria pelataan hauskanpidon takia

  On tietenkin päivän selvää, miksi pokeria pelataan. Koska kyseessä on peli, loppujen lopuksi päällimmäinen syy sen pelaamiseen on hauskan pitäminen. Sen pelaaminen on niin jännittävää, että se nostattaa pelaajan adrenaliinia, vaikka pelaaja ei fyysisesti liiku kovin paljoa.

  Vaikka monia urheiluja kisataan ammattitasolla, alkuperäinen syy minkä vain niiden aloittamiseen on ehdottomasti hauskanpitäminen. Tämä onkin yksi asia, mikä yhdistää tietenkin pokerin pelaamista urheiluun.

  Pokeria pelataan kilpailuna

  Kuten juuri sanoimme, vaikka pokerin ja muiden urheilulajien aloittamisen syy on aina hauskan pitäminen, niitä voidaan myös kisata ammattitasolla. Todellakin pokerista järjestetään nykyään jättimäisiä turnauksia, johon osallistuu pelaajia lukemattoman monista eri maista. Näissä turnauksissa on palkintona upeita palkintoja, ja tietenkin voittajien saama kunnia on vertaansa vailla.

  Pokerin suurimpia turnauksia voidaan verrata mihin vain muuhun urheiluturnaukseen. Loppujen lopuksi kyseessä on hyvin samankaltainen asia. Taidokkaat pelaajat ottavat mittaa toisistaan, pyrkien päihittämään toisensa parhaalla mahdollisella tavalla. 

  Taidokas pokerin pelaaminen vaatii tietynlaista fyysistä taitoa

  Kuten mainitsimme aikaisemmin, taidokas pokerin pelaaminen vaatii myös tietynlaista fyysistä taitoa. Tällä tietenkin viitataan niin sanottuun pokerinaama ilmiöön. Tällä tarkoitetaan sitä, että pelaaja pystyy kontrolloimaan kasvojensa pienimmätkin ilmeen muutokset niin hyvin, että kukaan muu pelaaja ei voi nähdä, minkälainen käsi heillä on.

  Sen lisäksi, että pelaajan pitää pystyä kontrolloimaan omat ilmeensä, heidän tulee myös oppia tulkitsemaan muiden pelaajien ilmeet mahdollisimman hyvin. Tällä tavalla he voivat päättää parhaalla mahdollisella tavalla, mikä olisi paras toiminto. Tämä vaatii hyvin paljon taitoa, ja tarkemmin ottaen fyysistä taitoa. Se on silti asia, missä voidaan kehittyä, mutta se tietenkin vaatii hyvin paljon harjoittelua.

  Pokeriturnaukset keräävät seuraajia ja vedonlyöjiä

  Kuten huomaat, muilla tutuilla urheilulajeilla ja pokerilla on jopa yllättävän paljon yhtäläisyyksiä. Vaikka pokeria pelatessa ei nouse hiki pintaan, ellei ottelu ole erityisen jännittävä, ei ole ihme, että monet pitävät sitä myös urheilulajina.

  Me emme ole edes kertoneet vielä yhdestä hyvin selkeästä yhtäläisyydestä. Tämä liittyy pokeriturnauksiin, jotka mainitsimme aikaisemmin. Nimittäin koska peli on niin jännittävä, ja turnaukset ovat niin suuria, ne keräävät hyvin paljon katsojia. Tämä on erityisen selkeä yhtäläisyys urheiluun, sillä urheilu turnaukset keräävät tunnetusti uskomattoman paljon erilaisia katsojia.

  Koska turnaukset keräävät paljon katsojia, ei ole yllättävää että niiden lopputuloksista vedon lyöminen on myös yleistynyt hyvin paljon. Todellakin nykyään vedonlyöjät voivat asettaa panoksensa myös kaikista kuuluisimmista pokeriturnauksista aivan samalla tavalla kuin esimerkiksi jalkapallo otteluista.

  Pokeri on hyvin mielenkiintoinen laji

  Kaiken kaikkiaan pokeri on hyvin mielenkiintoinen laji, oli kyseessä sitten urheilu tai ei. On kuitenkin pakko myöntää, että pokerilla on hyvin paljon yhtäläisyyksiä tuttuihin ja perinteisiin urheilulajeihin. Jotkut saattavat sanoa, että se ei voi olla urheilulaji, koska pelaajilla ei nouse hiki pintaan. Me kuitenkin haluamme sanoa tämän olevan varsin vanhoillinen tapa ajatella urheilua. Nykyään on monia muitakin urheilulajeja, jotka eivät saa pelaajia hikoilemaan, joten pokeri voi olla ihan yhtä hyvin yksi niistä.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)