More

  Bitcoinit osa urheilun tulevaisuutta?

  Mikäli on vähänkään perillä nykymaailman uusista innovaatioista, on varmasti kuullut bitcoineista (BTC), digitaalisesta valuutasta, joka on tullut tänne jäädäkseen. Ihmiset hyödyntävät teknologiaa kaikessa; arkipäiväisissä askareissaan ja jopa urheilussa. Tästä syystä myös urheiluseurat ja niiden sponsorit ovat heränneet digitaalisten valuuttojen merkitykseen, sillä ne saattavat olla avain selviämiseen nykyajan digitalisoituneessa maailmassa. Tässä artikkelissa syvennymmekin tarkemmin siihen, miten bitcoineja aiotaan hyödyntää urheilun maailmassa.

  Sponsorien ja fanien houkutteleminen

  Bitcointeknologialla on mahdollista houkutella uusia faneja ja sponsoreita, jotka ovat kiinnostuneita digitaalisista innovaatioista. Monet urheiluseurat ovat jo nyt solmineet digitaalisten tilipalveluiden kanssa sponsorisopimuksia, joiden avulla on pystytty houkuttelemaan myös näiden tilipalveluiden asiakkaita urheilun maailmaan.

  Bitcointeknologiaa hyödyntävät urheiluseurat ovat myös alkaneet käyttää fani tokeneita, joiden avulla seuran fanit pystyvät vaikuttamaan enemmän seuran toimintaan ja tapahtumiin. Tokenin voi ostaa itselleen bitcoineilla. Fanit voivat näiden tokeneiden avulla esimerkiksi äänestää joukkueasujen ulkonäöstä ja osallistua vapaaehtoiseen toimintaan. Lisäksi tokeneiden omistajille voidaan tarjota sisäänpääsy erilaisiin VIP-tapahtumiin.

  Osta bitcoineja luotettavasta tilipalvelusta ja sinäkin voit hyödyntää niitä, kun tuet suosikkiurheiluseurojasi tulevaisuudessa. On tärkeää pysyä kärryillä teknologisessa kehityksessä.

  Urheilijat kaipaavat itsenäisyyttä

  Myös urheilijat ovat alkaneet hyödyntää bitcoineja yhä enemmän, sillä digitaalista valuuttaa käyttäessään pystyy olemaan paremmin kontrollissa omaisuudestaan. Vaikka bitcoinin kurssi vaihteleekin paljon ja on epävakaa verrattuna tavallisiin valuuttoihin, se on tarjonnut joillekin urheilijoille mahdollisuuden hallita omaisuuttaan itsenäisemmin. Voi olla, että tulevaisuudessa urheilijoiden palkatkin pystytään maksamaan bitcoinien muodossa, mutta tähän ei olla ihan vielä päästy.

  Ensimmäinen urheilumaailman henkilö, joka on alkanut saada palkkansa bitcoinien muodossa, on Russell Okung, joka on NFL pelaajien varapresidentti, jolla oli vaikeuksia tehdä tilisiirtoja ulkomaiselta tililtään USA:n tilille.

  Bitcoin maksutapana

  Esimerkiksi NFL ja NBA, jotka ovat USA:n suurimpia urheilujärjestöjä, ovat hyväksyneet bitcoinit mahdolliseksi maksutavaksi. Tämä on ollut hyvä asia niille, jotka käyttävät bitcoineja aktiivisesti, sillä heidän ei tarvitse käyttää enää normaalia pankkitiliä maksamiseen. Todennäköisesti muutkin urheilujärjestöt ympäri maailmaa tulevat hyödyntämään bitcoineja maksutapana. Muuten osalle faneista saattaa olla vaikeaa ostaa lippuja peleihin ja tämä eliminoisi tiettyjä asiakkaita. Jotta urheilujärjestöt ja –seurat pysyisivät kärryillä nykyajan innovaatioista, heidän on investoitava bitcointeknologiaan.

  Lohkoketjuteknologia voi tehdä organisoinnista helpompaa

  Urheiluseurat ovat myös huomanneet, että bitcointeknologia voi yleisesti tehdä urheilutapahtumien järjestämisestä helpompaa esimerkiksi kirjanpidon kannalta. Nykyään on hyvin vaivalloista pitää kirjaa pankkisiirroista, sillä niitä on varsinkin isojen tapahtumien tapauksessa paljon. Lohkoketjuteknologia perustuu algoritmien muodostamiin lohkoihin, jotka koostuvat tilisiirroista. Se on siis varsin hyvä digitaalinen kirjanpitojärjestelmä, johon voi luottaa, ja joka on turvallinen.

  Vaikka urheiluseurat eivät siirtyisikään täysin bitcoinien hyödyntämiseen, lohkoketjuteknologiasta voi olla paljonkin hyötyä urheilutapahtumien järjestämisessä ja myös yleisessä seuran ylläpidossa. Nykyajan maailma on vuosi vuodelta nopeatempoisempi ja kirjanpito on yhä haastavampaa, ellei hyödynnä digitaalisia työkaluja. Ihminen itse on joskus huolimaton ja unohtelevainen, joten isojen tapahtumien järjestämisessä on parempi luottaa algoritmeilla toimivaan teknologiaan.

  Bitcoinit valloittavat myös urheilumaailman

  Kukaan ei välty teknologisten innovaatioiden, kuten bitcoinien vaikutuksilta. Jopa urheiluseurojen ja -järjestöjen on siis oltava perillä uudesta teknologiasta, joka auttaa heitä saamaan uusia sponsoreita ja faneja sekä tekevät urheilutapahtumien järjestämisestä ja urheilijoiden palkkojen maksamisesta helpompaa. Bitcoinien hyödyntämä teknologia myös kehittyy jatkuvasti, joten niiden käyttäminen on tulevaisuudessa vieläkin turvallisempaa ja helpompaa. IT-asiantuntijat keksivät muun muassa jatkuvasti keinoja siihen, miten bitcoin kurssin heilahteluja voi tasoittaa, joka tekisi bitcoinista muiden valuuttojen vertaisen maksuvälineen.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)