test
More

  Ketä sinä tuet jääkiekon MM-kisoissa 2021?

  Jääkiekon MM-kisat lähestyvät huimaa vauhtia ja Suomi pääsee myös ottelemaan palkintopokaalista. Jännittävää kisaa odotetaan innokkaasti, sillä suomalaisille jääkiekon seuraaminen on kuin kaurapuuron syömistä. Suomi pelaa vuoden 2021 jääkiekon MM-kisoissa muun muassa Yhdysvaltoja vastaan ja odotamme jo innokkaasti, mitä tuleman pitää.

  Vuoden 2021 jääkiekon MM-kisat: jännitystä ilmassa

  Odotettu jääkiekon MM 2021 järjestetään Latvian Riikaassa. Alunperin vuoden 2021 kisat oli tarkoitus pelata sekä Latvian Riikassa että Valko-Venäjän Minskissä. Minskin kisat vedettiin kuitenkin pois poliittisen tilanteen ja levottomuuksien takia. Lisäksi Latvia ilmoitti aikaisemmin, ettei se halua järjestää kilpailuja Valko-Venäjän kanssa sen ihmisoikeusrikkomusten takia.

  Vuoden 2021 MM-kisoissa mukana on 16 joukkuetta, jotka jaetaan kahteen lohkoon. Kussakin lohkossa on siis kahdeksan joukkuetta.

  Alkulohkoissa maat kohtaavat toisensa kerran, joten kaikki pelaavat yhteensä 7 ottelua. Tämän jälkeen neljä parasta kustakin lohkosta jatkavat puolivälieriin. Lohkojen viimeisiksi jääneet maat putoavat B-sarjaan.

  Pistelaskusysteemi

  Pisteet jaetaan seuraavasti alkulohkon otteluissa:

  • 3 pistettä: voitto peliajalla
  • 2 pistettä: voitto jatkoajalla tai voittolaukauskilpailun jälkeen
  • 1 piste: tappio jatkoajalla tai voittolaukauskilpailun jälkeen
  • 0 pistettä: tappio peliajalla

  Jos kahdella joukkueella on samat pisteet alkulohkovaiheen jälkeen, paremmuus ratkaistaan keskinäisestä ottelusta saadulla tuloksella. Mikäli moni maa on tasapelissä alkulohkovaiheen jälkeen, ratkaistaan järjestys seuraavalla tavalla:

  • Keskinäisten otteluiden tulos
  • Maaliero keskinäisten otteluiden aikana
  • Tehdyt maalit keskinäisten otteluiden aikana
  • Tulos parhaiten sijoittunutta ja lähimpänä tasapisteissä olevia joukkueita vastaan
  • Tulos toiseksi parhaiten sijoittunutta ja lähimpänä tasapisteissä olevia joukkueita vastaan
  • Ranking-sijoitus ennen MM-turnauksen alkua

  Jatkoaika ja voittolaukauskilpailu

  Alkulohkon kaikki ottelut pelataan ratkaisuun asti. Jos lopputulos on alkulohkon pelissä tasan varsinaisen peliajan jälkeen, pelataan seuraavaksi viiden minuutin jatkoajalla, jossa on kolme kenttäpelaajaa ja maalivahti. Jos jatkoajallakaan ei saada ratkaisua, voittaja ratkaistaan voittolaukauskilpailussa.

  Jatkoaikaa pelataan 10 minuuttia puolivälierissä, välierissä ja pronssipelissä. Muuten pelit pelataan samoilla säännöillä kuin alkulohkossa.

  Finaalin aikana pelataan 20 minuutin jatkoeriä siihen saakka, kunnes voittaja saadaan. Finaalissa ei pelata voittolaukauskilpailua, vaan jatkoeriä siihen saakka, kunnes mestari on saatu selville. 

  Miten vuoden 2021 MM-kisat voi katsoa?

  Suomessa MTV Oy omistaa oikeudet MM-kisojen näyttämiseen. Turnauksen ottelut voidaan katsoa maksullisilla C More -kanavilla ja sen suoratoistopalvelussa. Suomen ottelut voidaan katsoa maksuttomalta kanavalta. Maksuttomalta kanavalta voidaan katsoa myös välierät, pronssiottelu ja finaali.

  Suomen otteluita selostaa maksullisilla kanavilla Antero Mertaranta ja maksuttomilla kanavilla Mika Saukkonen. Parasta on katsoa kisat MTV -kanavilta.

  Vuoden 2021 MM-kisoihin ei myydä lippuja ainakaan vielä.

  Suomen ottelut 2021

  Suomi aloittaa kisansa pelaamalla USA:ta vastaan. Seuraavana on Kazakstan, jonka jälkeen pääsemme katsomaan pelejä Norjaa, Italiaa, Saksaa, Latviaa ja Kanadaa vastaan. Voit seurata nämä alla olevat ottelut ilmaiseksi maksuttomalta kanavalta.

  1. 22.05.2021 16:15    Suomi – USA
  2. 23.05.2021 16:15    Kazakstan – Suomi
  3. 25.05.2021 20:15    Suomi – Norja
  4. 27.05.2021 20:15    Suomi – Italia
  5. 29.05.2021 20:15    Saksa – Suomi
  6. 30.05.2021 20:15    Suomi – Latvia
  7. 01.06.2021 12:15    Kanada – Suomi

  MM-kisojen tulevat kisaisännät

  Tänä vuonna kisat pelataan siis Riikassa, mutta ensi vuonna 2022 pääsemme nauttimaan kisoista omassa kotimaassamme sekä Helsingissä että Tampereella. Seuraavaksi siirrymme Pietariin Venäjälle ja sitten Tsekkiin sekä Ruotsiin ja Tanskaan.

  • Vuonna 2021: Latvia, Riika
  • Vuonna 2022: Suomi, Helsinki ja Tampere
  • Vuonna 2023: Venäjä, Pietari
  • Vuonna 2024: Tsekki, Praha ja Ostrava
  • Vuonna 2025: Ruotsi ja Tanska

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)