asd
More

  Tee urheiluharrastuksesta astetta ylellisempi näiden vinkkien avulla

  Jonkinlainen urheiluharrastus on osa jokaisen meidän elämää jossain vaiheessa. Se voi olla lapsena aloitettu jalkapallon pelaaminen tai vaikkapa karate, mutta liikunnan harrastamisen aloittaminen ei oikeastaan katso ikää. Kunhan motivaatio on oikea, voi urheilun harrastamisen aloittaa vaikkapa eläkepäivinä.

  Urheilu harrastuksena voi olla monenlaista. Jotkut ihmiset nauttivat aktiivisesti osallistumisesta toimintaan, toiset nauttivat pelien tai tapahtumien katselun jännityksestä. Voit jopa nauttia todennäköisyyslaskelmien ja tilastotaitojen soveltamisesta vedonlyönti lempilajista tai suosikkijoukkueen. Minkä tahansa näiden avulla voidaan rakentaa taitojasi ja lisätä elämääsi ylellisyydessä.

  Monella aikuisella harrastus kuuluu useampaan päivään viikossa ja sen lisäksi siihen voi liittyä myös muuta samanhenkistä harrastamista, kuten vaikkapa vedonlyönti lempilajista tai suosikkijoukkueen puolesta. Tällä tavoin omaa tietämystä lajista voidaan käyttää aivan uudella tavalla.

  Vaikka useimmat meistä ovat hyvin motivoituneita lähtemään salille tai lenkkipolulle, voi joillekin meistä se tuntua tylsältä jonkin ajan päästä. Tämä on onneksi täysin normaalia, mutta tylsääkin hetkeä voi parantaa tekemällä urheilusta mieluisampia itselle.

  Paras motivaattori on mukavuus ja ylellisyys. Kun tuntee tekevänsä jotain juuri itselle sopivalla tavalla ja kehittyen, jaksaa myös harrastaa paremmin myös niinä huonoinakin päivinä. Olemme koostaneet yhteen muutaman vinkin tehdä treenihetkestä astetta parempia.

  Ylelliset treenivaatteet

  Harrastusta aloittaessa on tietenkin helpointa pistää päälle vain sitä, mitä kotoa löytyy tai ostaa korkeintaan mahdollisimman edulliset treenivaatteet. Jos kuitenkin haluat hemmotella itseäsi, panosta harrastukseen myös rahallisesti. Hyvälaatuiset kengät ja juuri oikeanlaisista kankaista sekä leikkauksilla tehdyt vaatteet tuntuvat päällä hyvältä ja parantavat suoritusta.

  LOGAN WEAVER on Unsplash

  Etenkin naisille on saatavilla lukuisia erilaisia asusteita. Laadukkaimmissa urheiluvaatteissa on kiinnitetty huomiota saumoihin, leikkauksiin sekä kankaan laatuun, joten ne eivät vain näytä hyvältä päällä vaan ovat samalla kestävämpiä kuin halvemmat vaihtoehdot.

  Tutustu rohkeasti saatavilla oleviin mallistoihin, kysy ystäviltä suosituksia ja lue netistä arvosteluja. Kun eteisessä odottaa laadukkaat juoksukengät tai kaappi on täynnä naisellisia ja hyvältä tuntuvia treenivaatteita, halu lähteä urheilemaan kasvaa.

  Lähde nauttimaan harrastuksesta leirille

  Monesti urheilulajeja harrastetaan sekä pelataan sesongeittain, mutta vaihtoehtoisesti samoina aikana järjestetään myös intensiivisempiä harjoitteluleirejä tai -retriittejä. Viikon mittainen kurssi voidaan järjestää ylellisissäkin puitteissa ja pääset nauttimaan kunnon yksilöllisestä treenaamisesta ammattitaitoisten valmentajien johdolla sekä samalla myös lomailemaan täysihoidossa.

  Minna Hamalainen on Unsplash

  Leirejä järjestetään ainakin joogassa, ratsastuksessa, voimistelussa, yleisurheilussa ja vaikkapa missä vain toisessakin lajissa. Paikkakuntaisia eroja voi kuitenkin löytyä. Leirit ovat oiva tapa kehittää itseään urheilijana, mutta myös ne tarjoavat oivan tilaisuuden tutustua muihin samanhenkisiin ihmisiin ja saada uusia ystäviä.

  Suuntaa ulkomaille

  Ylellisin tapa harrastaa leireillä on suunnata ulkomaille. Monet lajit järjestävät suomalaisille leirejä ulkomaisiin kohteisiin, jotka sisältävät harjoittelun lisäksi myös tutustumista paikalliseen kulttuuriin. Miltä kuulostaisi siis vaikkapa joogaretriitti Italian Como-järven rannalle, lasketteluleiri Alpeilla tai vaikkapa ratsastusloma Unkariin?

  Leirit ovat luonnollisesti kalliimpia kuin kotimaassa järjestetyt vastaavat, mutta niissä voidaan yhdistää lomailu ja urheilu tehokkaasti sekä asiantuntijan seurassa. Jos suomalaisten järjestämät leirit eivät kiinnosta, myös monet kansainväliset yritykset sekä vaikkapa ratsastustallit järjestävät kansainvälisiä leirejä kiinnostuneille, jolloin myös ohjauskielenä on englanti.

  Leirejä järjestetään lajista riippuen juuri sen sesonkiaikaan ja monesti juuri kyseisen lajin parhaimmassa kohteessa, kuten laskettelu Alpeilla. Kyseessä on suoranainen elämys, jota kannattaa odottaa vaikkapa koko vuoden. Se antaa myös lisämotivaatiota omaan harjoitteluun. Leireille voi lähteä myös vaikkapa koko perheen kanssa.

  Palkkaa henkilökohtainen valmentaja

  Personal trainerin tai henkilökohtaisen valmentajan palkkaaminen on monesti yksi parhaimmista teoista, jonka motivoitunut urheilija voi tehdä. Ryhmätunnit ja ryhmän sisällä kehittyminen ovat hyviä vaihtoehtoja tiettyyn pisteeseen asti, mutta ne eivät sovi kuitenkaan kaikille.

  Jotkut eivät halua taasen halua lähteä salille mietiskelemään itse, minkälainen ohjelma olisi parhain tai mitkä liikkeet ja laitteet sopivat hänelle parhaiten. Personal trainer pystyy luomaan henkilökohtaisen ja kokonaisvaltaisen harjoitteluohjelman sekä tarjoamaan lisäapua myös ruokailun suhteen.

  Henkilökohtainen ohjaus tarjoaa samalla ripauksen enemmän tasokkuutta harjoitteluun sekä tekee siitä tehokkaampaa. Ammattilainen näkee heti mitä teet väärin ja pystyy korjaamaan virheesi, joten saat treenistä irti paljon enemmän. Vaikka kyseessä on maksullinen palvelu, se maksaa kuitenkin itsensä takaisin lopputuloksissa.

  Löydä oikeanlainen motivaatio

  Kaikenlaisessa urheilussa on kuitenkin tärkeintä löytää itselleen juuri oikeanlainen motivaatio. Hyvinvointi ja kuntoilu eivät tulisi olla asioita, jotka tarvitsisivat jatkuvasti tsemppausta ja syitä, miksi sitä tehdään. Niiden tulisi olla normaali osa arkea, aivan kuten työssä tai kaupassa käynti: teet yhtä lailla työtä oman hyvinvointisi eteen.

  Ylellisyydet ovat keinoja hemmotella itseään ja tuoda luksusta arkeen, jottei se alkaisi tuntua tylsältä. Ne siis tukevat jo löydettyjä rutiineja antaen itsellesi paremman mielen ja voinnin.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)