More

  Parhaat lemmikit treenikaveriksi

  Lemmikki voi olla hyvin rakas perheenjäsen, pitäen aivan omaa paikkaansa omistajansa sydämessä. Monet meistä ovatkin jo lapsesta pitäen unelmoineet hetkestä, jolloin heitä tulee vastaan kotiin saapuessa kissa tai koira, tai joku aivan muu lemmikki.

  Lemmikin hoitaminen voi kuitenkin lajista riippuen viedä paljonkin aikaa. Jos olet aktiivinen henkilö, joka rakastaa liikuntaa, onkin hyvä idea valita lemmikki, jonka kanssa voit treenata. Tällä tavalla voit pitää hauskaa lempi liikuntamuotoasi harrastaen, samalla kun vietät laatuaikaa rakkaan lemmikkisi kanssa.

  Lenkkeily koiran kanssa

  On ehkä ilmi selkeää sanoa, että koirat ovat loistavia lenkkikumppaneita. Loppujen lopuksi sinun tuleekin käydä päivittäin heidän kanssaan erilaisilla lenkeillä. Koiralajeja on kuitenkin loputtomasti erilaisia, joten voit valita juuri sinun lenkkitoiveisiisi sopivan rodun. Jos kaipaat lenkkikaveria, joka motivoi sinua juoksemaan, voi olla hyvä idea tutustua suurempiin koirarotuihin tai niin sanottuihin jahtikoiriin. Jos taas tiedät pitäväsi lyhyemmistä tai hitaammista lenkeistä, pienempi tai laiskempi koirarotu voi olla parempi vaihtoehto.

  Sen lisäksi, että koirat ovat yleisesti mahtavia lenkkikavereita, ne sopivat myös muuhun harraste toimeen. Monien metsästäjien paras ystävä onkin koirarotu kuten SHIBA INU, joka sattuu olemaan myös uusimman kryptovaluutan nimi hieman hämäävästi. Lue lisää SHIBA INU –kryptovaluutasta täältä.

  Tästä seikasta kuitenkin liikaa hämmentymättä, kyseessä on ystävällinen koirarotu, joka sopii monenlaisille omistajille. Pidä kuitenkin myös mielessä eri rotujen vaativan erilaisen määrän liikuntaa. Jos et ole valmis lenkkeilemään melkein treenimuodossa, älä hanki lemmikkiä, joka kaipaa paljoa aktiivisuutta joka päivä.

  Hevosratsastus innostaa

  Lenkkeily ei ole kuitenkaan ainoa treenilaji, johon erilaiset eläimet ja lemmikit sopivat. Oman hevosen hankkiminen on tunnetusti varsin kallis teko, mutta varmastikin todella palkitseva. Lisäksi hevosen ostaminen ei ole todellakaan ainoa tapa päästä nauttimaan ratsastuksesta harrastuksena.

  Tietenkin yleinen vaihtoehto on yksinkertaisesti liittyä ratsastuskouluun. Monet ratsastuskoulujen ohjaajat ottavat huomioon myös ratsastajien lempiratsut, antaen heidän ratsastaa juuri näillä hevosilla. Sen lisäksi monet omistajat ja tallit vuokraavat hevosiaan ratsastajille. Niin ratsastaja voi saada oman hevosen omistamisen kokemuksen ilman tiettyjä maksuja.

  Sen lisäksi perinteinen ratsastaminen ei ole ainoa liikunta muoto hevosen kanssa. Tietenkin itse tallilla työskentely on jo valmiiksi loistavaa hyötyliikuntaa. Tähän sisältyy niin hevosen kävelyttäminen ja tallien siivoaminen. Tämän kaiken lisäksi on olemassa muita hauskoja vaihtoehtoja, kuten vikellys, jossa ratsastaminen yhdistyy akrobatiaan. Se voikin olla sopiva niille, jotka kaipaavat lisää jännitystä elämäänsä.

  Kissan kehrääminen rentouttaa lepopäivinä

  Perinteistä lemmikeistä kissat ovat hieman haastavia treenikavereita heidän luonteensa takia. Kissalle on hankala sanoa mitä tehdä, sillä ne yleensä tekevät aivan mitä haluavat. Kuitenkin on asia, minkä vuoksi kissa voi olla yllättävänkin sopiva lemmikki aktiiviselle ihmiselle.

  Varsinkin jos urheilet viikon useana päivänä, on hyvin tärkeää, että rentoudut kunnolla ja pidät välipäiviä. Tällä tavalla lihaksesi ja mielesi palautuu, ja pystyt suorittamaan seuraavan treenikerran kunnolla. Tässä kissat ovatkin loistavia apulaisia. Kissojen kehrääminen on tieteellisesti todistettu alentavan stressiä, parantavan mielentilaa ja rentouttamaan. Kissat hakeutuvatkin usein omistajiensa luokse, kun he havaitsevat alentuneen mielentilan. Seuraavan kerran siis, kun haluat rentoutua kunnon treenisuorituksen jälkeen, hakeudu lemmikkisi seuraan. Voit yllättyä kuinka paljon enemmän voit näin rentoutua.

  Kokeile trendikkäitä vaihtoehtoja

  Ihmiset ovat sinänsä aina hakeneet karvallisten ystävien seuraan. Tietenkin jotkut ajanvietteet, kuten ratsastus, on pysynyt samanlaisena vuosisatojen ajan, mutta nykypäivänä on myös monia uusia vaihtoehtoja.

  Yksi viimeisimmistä trendikkäistä lajeista on esimerkiksi jooga koiranpentujen kanssa. Se onkin uskomattoman suloinen treenimuoto, joka sisältää yllättäviä haasteita. Tutustu kaikkiin erilaisiin mahdollisuuksiin, ja tee treenaamisestasi hauskempaa eläinten avulla.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)