test
More

  Hattutemppu Taekwondon Ranking kilpailuissa 2018

  Lauantaina 26.5. oli Taekwondon liikesarjojen kolmas ranking-kilpailu Vantaalla.

  Naam Suomalainen 15v, voitti oman sarjansa tytöt alle 18-vuotiaat.

  Olin itse tyytyväinen ensimmäiseen suoritukseeni ja tekniikat pysyivät hyvin kasassa. Toisessa osassa, minulla oli muutama paha horjahdus, ja ajattelinkin että nyt menee pipariksi koko sarja. Pisteissä se näkyikin, mutta onneksi ne riittivät niukasti voittoon tällä kertaa. Reilu 6 viikon päästä on SM-kilpailut, ja siellä ei sovi horjuilla. Harjoittelussa kuitenkin nyt tähtäämme jo siihen, että paran mahdollinen suoritus löytyy marraskuussa MM-kilpailujen aikaan, sanoo Naam hymyillen.

  Vuonna 2018 on ollut jo kolme kilpailua ja Naam on voittanut jokaisessa kilpailussa omat sarjansa. Samalla hän on vahvistanut sijoitustaan vuoden Ranking pisteissä. Pisteet tyttöjen sarjassa ovat:

  PISTEET, JUNIORI TYTÖT 15-17 VUOTTA 3 KEVÄTKAUDEN KILPAILUJEN JÄLKEEN

  30,  Suomalainen Naam, Mudo ry

  14,  Uuskoski Patricia, Espoo Hwarang Team ry

  10,  Sepponen Noora, Herttoniemen Taekwondo Hwang

  8,  Iivarinen Jessica, Vihdin Taekwondoseura ry

  7,  Tuokko Tara, Klaukkalan Tae Kwon Do ry

  Kilpailussa kilpailijat ja seura saavat pisteitä kilpailusijoitusten ja osallistumisten mukaan. Vuoden lopussa palkitaan jokaisen rankingsarjan eniten pisteitä kerännyt kilpailija sekä eniten pisteitä kerännyt seura. Pisteitä voi saada kaikista vuoden 2018 ranking-kilpailuista sekä SM-kilpailuista. Ranking-kilpailuja on vuoden aikana 6. Heinäkuun alussa on SM-kilpailut, ja niissä saa Ranking pisteitä tuplasti.

  Nyt on alkanut myös tuplajännitys, sillä kuukauden sisällä Suomen Taekwondoliitto pyrkii nimeämään maajoukkueen vuoden 2018 MM-kilpailuihin. MM-kilpailut ovat 14.-18.11.2018 Taipeissa. Naam oli vuoden 2016 MM-kilpailuissa sijalla 13, kun kilpaili tyttöjen 12-14 vuotiaiden tyttöjen sarjassa. Tänä vuonna hän on noussut 15-18-vuotiaiden sarjaan. Vaikka kutsu tulisikin joukkueeseen, on Naamille hankittava matkaliput ja majoitukset ja sitä varten etsitään sponsoreita.

  Suurin merkitys valintoihin on kevään kilpailumenestys niin kotimaan kuin ulkomaan kilpailuissa. Naam on hakenut maajoukkueeseen niin yksilösarjassa, kuin parisarjassa Espoolaisen Mico Knutssonin kanssa. Mico on myös hakenut maajoukkueeseen yksilösarjassa, ja on hyvin vahva ehdokas tulla valituksikin joukkueeseen. Naam ja Mico ovat voittaneet tänä vuonna parisarjassa molempina kertoina, kun ovat yhdessä osallistuneet kilpailuihin. Vantaalle Mico ei päässyt kilpailemaan, kun hänellä oli oma vyökoeviikonloppu.

  Vaikka Naam kilpailee liikesarjoissa, niin hän harjoittelee monipuolisesti Taekwondon kaikkia osa-alueita ottelua, murskausta sekä itsepuolustusta liikesarjojen lisäksi. Naam myös opettaa niin lapsia kuin aikuisia aina välillä Mudon harjoituksissa. Kesäloma menee kovennetuin harjoituksin, kun koulusta on vapaata, ja kesän jälkeen alkaa peruskoulun 9. luokka, ja pitääkin miettiä tarkasti miten sovittaa yhteen koulunkäynnin ja harjoittelun syyskaudella.

  Kilpailuja tulee ja menee, mutta 9-luokka käydään vain kerran. Edelleen harjoittelemme täysin Naam omin ehdoin ja kaikki harjoitukset on suunniteltu yksilöllisesti juuri hänelle sopiviksi. Haluamme mennä terveys edellä ja olemmekin hyvin säilyneet ilman mitään rasitusvammoja tai muita rikkoutumisia koko viime vuodet, sanoo Vesa Suomalainen, joka toimii Naam henkilökohtaisena valmentajana ja samalla Mudon pääopettajana. Lisäksi Vesa on Suomen liikesarjamaajoukkueen joukkueenjohtaja.

   

  Naam potkii myös otteluharjoituksissa:

  https://1drv.ms/v/s!AjfKK2Zgcw5hp5lq6tgtlo1X_y02pQ

   

  Korso Open kilpailusivut ja tulokset:

  http://www.suomentaekwondoliitto.fi/?x462301=3549893

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)