test
More

  Essi Pelttari kamppailulaji taidon mitalikuningatar

  Taidon yhdeksännet EM- ja 14. kansainväliset ystävyyskilpailut järjestettiin Tampereella 2.-3.8.2019. Suomi lähti kilpailuihin ennakkosuosikkina ja lunasti mitalitavoitteet. Yllätyksiäkin nähtiin, sillä Ruotsin Oskar Sjöberg vei suvereenisti miesten henkilökohtaisen liikesarjan, hokein, euroopanmestaruuden. Sjöbergin tekniikka ja taito olivat ylivoimaista katseltavaa. Keravan Sandokain Essi Pelttari vastasi kuitenkin kilpailujen suurimmasta menestyksestä viemällä neljän kultamitalin suoran voittamalla henkilökohtaisen Euroopan mestaruuden ottelussa sekä kultaa yhdessä joukkueen kanssa joukkuehokeissa ja -ottelussa sekä näytöslaji tenkaissa.

  Keravan Essi Pelttarlle huikea mitalisaalis
  Kuva Tomi Kajasviita (Essi Pelttari kuvassa keskellä)

  Taidon EM-tapahtumaa tähditti harvinainen kutsuvieraskaksikko, kun taidon Suomeen vuonna 1972 tuonut Minoru Okanda ja hänen ensimmäinen suomalainen oppilaansa ja suomalaisen taidon pioneeri Hannu Helminen tapasivat ensimmäistä kertaa 44 vuoteen. Myös Japanin Suomen suurlähettiläs Takashi Murata lähetti tervehdyksensä tapahtumaan ja korosti Suomen ja Japanin 100 vuotta kestänyttä yhteistyötä ja diplomaattisia suhteita.

  Seuraavat taidon arvokilpailut kamppaillaan keväällä 2021, jolloin lajin maailmanmestaruudet ratkotaan Australian Sydneyssä.

  Oskar Sjöberg iloitsi voitostaan
  Kuva Tomi Kajasviita

  Suomen Taido muodostaa taidon lajikollegion Suomen Karateliitto ry:ssä. Taidon lajikollegio toimii kaikkien suomalaisten taidoseurojen yhdyssiteenä sekä lajin edunvalvojana Suomessa. Taidon juuret ovat karatessa ja perinteisessä okinawa-te’ssä. Taido profiloitui omaksi lajikseen vuonna 1965. Taidossa karaten perinteisiin potkuihin ja lyönteihin tuli mukaan monta uutta innovaatioita: pyörivät ja kierteiset liikkeet, akrobatialiikkeet, nopea ja tehokas jalkatyöskentely sekä vartalon akselin muuttaminen.

  Suomen Taidon tehtävänä on tarjota ainutlaatuisia kamppailuelämyksiä, jotka tuovat kokijalleen iloa ja hyvinvointia. Lajia voi harrastaa kaikissa Suomen isoimmissa kaupungeissa. Uudet kurssit alkavat seuroissa elo-syyskuussa.

  Lähde: ePressi

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)