asd
More

  Uusi tutkimus: Squash on voi olla fyysisesti vaativin mailapeli

  Squashin ammattilaisjärjestö PSA on julkaissut uuden tutkimuksen, jonka ovat tehneet yhteistyössä Sports Data Labs ja interactiveSquash. Uusi teknologia on pystynyt mittaamaan pelaajien liikkumaa matkaa squashottelun aikana, normaalin sykkeiden, aktiivisen peliajan, ym. lisäksi.

  Useimmissa squashin ammattilaisotteluissa pelaajien syke ylittää 190 lyönnin rajan useita kertoja ottelun aikana. Lisäksi pallo on keskimäärin pelissä lähes 2/3 otteluajasta. Nyt on pystytty mittaamaan, että pelaaja voi liikkua 62,5 m2:n kentällä ottelun aikana yli viisi kilometriä.

  Tutkimusta tehtiin mm. tämän kevään Swedish Openissa Linköpingissä. Egyptin maailmanlistan 5. Tarek Momen viihtyi ensimmäisen kierroksen ottelussaan Ranskan Mathieu Castagnetia vastaan kentällä 97 minuuttia. Tästä ajasta pallo oli pelissä tasan 60 minuuttia. Momen löi ottelun aikana palloa yhteensä lähes 1000 kertaa ja liikkui keskimäärin 48 metriä jokaisen pallorallin aikana.

  Jotta nämä luvut saadaan perspektiiviin, otetaan vertailuksi 2017 Tenniksen Wimbledonin pisin ottelu, jossa Gilles Müller yllätti Rafael Nadalin ottelussa, joka kesti 288 minuuttia, eli lähes viisi tuntia. Nadal liikkui ottelussa 3645 metriä 389 pallorallin aikana. Keskimäärin liikettä tuli 9,4 metriä/palloralli.

  Momen siis liikkui 1,3 kilometriä enemmän kuin Nadal, kolmasosassa kentällä vietetystä yhteisajasta. Nadalin ja Müllerin ottelussa pallo oli pelissä vain 15% ottelun kokonaisajasta. Momen siis liikkui pidemmän matkan (keskimäärin viisi kertaa pidemmän matkan per palloralli), pienemmässä ajassa ja vähemmällä palautusajalla pallojen välissä. 24 tuntia kyseisen ottelun jälkeen Momen oli jälleen kentällä, voittaen Australian Cameron Pilleyn.

  Squashottelussa pallojen välillä palautus on yleensä 4-10 sekunnin välillä. Sulkapallossa pallorallien välinen palautusaika on keskimäärin 12 sekuntia. Tenniksessä pelaajat voivat käyttää jopa 25 sekuntia pallojen välillä.

  ”Squashilla on jo pitkään ollut maine yhtenä, ellei jopa vaativimpana mailapelinä, joka vaatii monimutkaisia liikkeitä, toistuvia lyhyitä ja intensiivisiä sprinttejä pienellä palautumisajalla. Tämä maine meidän on ollut vaikea näyttää toteen aikaisemmin tutkimuksen keinoin ja kuvata se faneille ja suurelle yleisölle. Nyt pystymme siihen ensimmäistä kertaa, mikä auttaa meitä markkinoinnissamme näyttää toteen se, minkä olemme tietäneet jo pitkään itse.” Sanoo Ammattilaisjärjestö PSA:n operatiivinen johtaja Lee Beachill.

  Squashin tärkein tavoite lajina on päästä mukaan 2024 Pariisin Olympialaisiin. Squash on ainoa mailapeli, jolla ei Olympia-statusta ole.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)