test
More

  Squashin EM-kilpailut pelataan ensi keväänä Mall of Triplassa Helsingissä

  Suomen Squashliitto järjestää ensi keväänä huhti-toukokuun vaihteessa squashin joukkueiden EM-kilpailut. Kilpailujen päänäyttämö, kokolasinen squashkenttä, pystytetään Mall of Triplan kulttuuriaukiolle, joka sijaitsee Pasilan rautatieaseman yhteydessä. Muut kilpailujen otteluista pelataan Talihallissa Pitäjänmäessä.

  Squashliiton toiminnanjohtajan Mika Monton kasvoilta paistaa tyytyväisyys.

  – ”Squashin yksi suurista mahdollisuuksista on aina ollut lasikentän vieminen erilaisiin, mitä hienoimpiin paikkoihin. Maailmalla kenttiä on ollut mm. Egyptissä pyramideilla, New Yorkin Grand Central Stationilla ja useissa ostoskeskuksissa ympäri maailmaa. Nyt pääsemme Suomessa paikkaan, joka on kuin tehty tapahtumallemme ja missä pystymme esittelemään lajiamme suurelle yleisölle aikaisempaa paremmin. Tavoitteemme on tehdä kisoista ikimuistettavat sekä pelaajille kuin myös yleisölle.

  Mall of Triplan kauppakeskusjohtaja Kati Kivimäki on myös tyytyväinen EM-kilpailujen saamisesta kauppakeskukseen.

  – On upeaa saada squashin EM-kisat Mall of Triplaan ja rakentaa ainutlaatuinen kokonaisuus kaupunkiympäristöön. Odotamme kovasti squashin ammattilaisia ja yleisöä nauttimaan kisatunnelmasta Triplaan.

  EM-kilpailuihin osallistuu miesten sarjaan 20 maata ja naisten sarjaan 16 maata. Yhteensä pelaajia on noin 200. Kilpailuissa pelaa käytännössä koko Euroopan kärki. Parhaimmat Suomeen odotettavat pelaajat ovat naisten puolella Ranskan Camille Serme (maailmanlistan 4.) ja Englannin Sarah-Jane Perry (6.). Miesten puolella korkeimmat maailmanrankingit ovat tällä hetkellä Saksan Simon Rösnerillä (8.) ja Walesin Joel Makinilla (10.).

  Suomen sekä miesten että naisten joukkueet pelaavat kilpailujen ylimmässä divisioonassa. Naisten tavoite kotikisoista on mitali, miesten puolella tavoite on kuuden parhaan joukkoon. EM-kilpailujen pääsyliput tulevat myyntiin loppuvuodesta.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)