More

  Liigassa pelataan kaudella 2018 – 2019 älykiekkoa – Suomalaisen Bitwisen Wisehockey-järjestelmä analysoi reaaliajassa kaukalon tapahtumat

  Tamperelaisen Bitwisen kehittämä älykiekkojärjestelmä on kaudella 2018 – 2019 käytössä neljässä Liiga-hallissa. Älykiekkojärjestelmän keinoälyyn perustuva analytiikka tuottaa automaattisesti reaaliajassa niin nykyiset perustilastot kuin rajattoman määrän täysin uudenlaista interaktiivista ja tarkkaa analyysia.

  Maailman ensimmäinen reaaliaikainen urheiluanalytiikkajärjestelmä Wisehockey oli edellisellä kaudella käytössä Tapparalla. Positiivisten kokemusten myötä Liiga päätti ottaa älykiekon käyttöön laajemmin. Tänään starttaavalla Liiga-kaudella älykiekkojärjestelmä on asennettu Tampereen, Oulun, Turun ja Helsingin halleihin, joissa kaikki 15 Liiga-joukkuetta saavat reaaliaikaisen analytiikan käyttöönsä.

  Älykiekkojärjestelmästä saatavalla visuaalisella datalla voidaan tuoda esiin täysin uusia näkökulmia esimerkiksi suorissa TV-lähetyksissä. Tällä kaudella Liigan mediakumppani Telia hyödyntää Wisehockey-järjestelmän dataa osana omaa lähetystuotantoaan. Wisehockeyn monipuoliset rajapinnat mahdollistavat myös uudenlaisia oheispalveluita, kuten reaaliaikaisia kilpailuja ja vedonlyöntipelejä.

  Joukkueet voivat halutessaan tarjota faneilleen sovelluksen, jonka avulla jääkiekkoelämys nousee uudelle tasolle: katsoja voi seurata ottelun aikana suosikkipelaajansa liikkeitä, kuten nopeutta, luistelumatkaa ja jäälläoloaikaa, sekä laukaisunopeuksia ja tarkkuutta. Lisäksi älykiekko mahdollistaa reaaliaikaisella tiedolla valmentamisen, sillä peleistä kerättyä dataa voidaan hyödyntää sekä joukkue- että pelaajakohtaisesti, vaihto vaihdolta.

  Wisehockey on ainutlaatuinen tuote myös kansainvälisesti. Bitwise käy parhaillaan neuvotteluja ulkomaisten toimijoiden kanssa, sillä kiinnostus automaattiseen ja reaaliaikaiseen urheiluanalytiikkajärjestelmään on suurta. Järjestelmän käyttö ei rajoitu vain jääkiekkoon, vaan sitä voidaan hyödyntää myös muissa lajeissa.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)