Free Porn
xbporn

https://www.bangspankxxx.com
More

    Urheilijakohtaisen datan hyödyntämisestä kilpailuetua huippu-urheiluun

    Olympiakomitean, Polarin ja Tiedon yhteisessä pilottihankkeessa testataan huippu-urheilijan henkilökohtaisen tiedon kokonaisvaltaista hyödyntämistä valmennuksessa. Pilotissa on mukana kymmenen urheilija-valmentajaparia. Pilottihanke on lähtölaukaus laajemmalle suomalaisen huippu-urheilun tietojärjestelmän kehittämiselle.

    Siinä missä huippu-urheilijoita ennen valmennettiin unen, ruoan ja liikunnan voimin, urheilijoista kerätään nykyään runsaasti henkilökohtaista dataa tehokkaampien valmennusratkaisujen pohjaksi. Tällä hetkellä suomalaisten urheilijoiden käytössä ei ole kokonaisvaltaista ratkaisua, jonka avulla he voisivat kerätä suorituskykyyn vaikuttavaa tietoa monipuolisesti, sekä jakaa suorituskykyyn vaikuttavaa dataa tietoturvallisesti valmentajilleen ja muille tukihenkilöille. Data on lisäksi kymmenissä eri tietojärjestelmissä, joiden ristiin hyödyntäminen on vaikeaa.

    Olympiakomitean, Polarin ja Tiedon yhteistyöhanke vastaa tähän haasteeseen luomalla pilottiratkaisun huippu-urheilijoiden henkilökohtaisen tiedon keräämiseen, hallintaan ja jakamiseen. Sitran rahoittama pilottihanke on lähtölaukaus laajemmalle huippu-urheilun tietojärjestelmän kehittämiselle, jonka tavoitteena on parantaa suomalaisten huippu-urheilijoiden kilpailuetua datan avulla.

    Data tukee yksilön optimaalista kehitystä

    Pilottihankkeen tavoitteena on tuottaa ratkaisu huippu-urheilijoiden ja heidän valmennustiimiensä käyttöön. Samalla kehitetään suomalaista urheilututkimusta datalähtöisemmäksi ja mahdollistetaan huippu-urheilun kansalliselle johdolle parempi näkyvyys urheilijoiden tilanteeseen.

    – Suomalaisen huippu-urheilun menestys kansainvälisessä kilpailussa on riippuvainen datasta ja siitä, miten pystymme sitä hyödyntämään yksilön optimaalisen kehityksen tukena, Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki sanoo.

    – Hankkeessa toteutettava ratkaisu tarjoaa turvallisen tietovaraston urheilijan suoritukseen vaikuttavien tietojen keräämiseen. Kilpailu-, hyvinvointi-, harjoitus-, terveys- ja testitieto kerätään keskitettyyn tietovarastoon urheilijan luvalla. Terveys- ja hyvinvointianalytiikka tarjoaa edistyneet menetelmät analysoida urheilijakohtaista dataa valmennuksen tueksi, Fredrik Jansson, Principal Data Transformation Consultant Tiedolta kertoo.

    – Polarilla on 40-vuotinen kokemus huippu-urheilijoiden ja heidän valmentajiensa vaatimukset täyttävien harjoitusjärjestelmien kehittämisestä. Polarin tuotteiden kehitystyössä on aina mukana eri lajien huippuja ja tuotteiden ominaisuudet perustuvat laajaan tieteelliseen tutkimukseen. Uskomme vahvasti, että tämän tulevan järjestelmän ja monialaisen yhteistyön avulla pystymme tukemaan entistä paremmin suomalaista huippu-urheilua, Polarin Smart Coaching Manager Ville Uronen sanoo.

    Yhteistyöhanke on osa Sitran reilun datatalouden IHAN-hanketta. Siinä rakennetaan uudenlaista datataloutta Eurooppaan, jossa palvelut voivat hyödyntää henkilötietoja ihmisen myöntämällä luvalla. Olympiakomitea haki julkisen haun kautta mukaan IHAN-hankkeeseen.

    – Olympiakomitean hanke on juuri sitä, mitä datatalous tulee tulevaisuudessa olemaan. Siinä rakennetaan innovatiivinen palvelu hajanaisista tietolähteistä ihmisen omalla luvalla ja ihminen säilyttää kontrollin dataansa koko palvelun elinkaaren ajan, Markus Kalliola Sitran johtava asiantuntija sanoo.

    Olympiakomitean, Polarin ja Tiedon pilottihanke käynnistyi keväällä 2019 ja jatkuukesään 2020 asti.

    Related articles

    Comments

    Share article

    uUTISET

    error

    Enjoy this blog? Please spread the word :)