More

  Suomi pelaa lauantaina Vantaalla amerikkalaisen jalkapallon EM-pronssiottelussa Ruotsia vastaan

  Vantaalla pelattava amerikkalaisen jalkapallon miesten EM-lopputurnaus huipentuu lauantaina finaaliotteluihin. Loppuottelussa kohtaavat Ranska ja Itävalta. Suomi ja Ruotsi pelaavat pronssiottelussa ja sijoitusottelussa kohtaavat Iso-Britannia ja Tanska.

  Itävalta ja Ranska kävivät torstaina varsin erilaiset ottelut varmistaakseen paikkansa finaaliin. Ruotsista ei ollut vastusta itävaltalaisille, jotka pelasivat keskushyökkääjä Sandro Platzgummerin johdolla suvereeniin 41–3 -voittoon.

  Suomi puolestaan pelasi Ranskaa vastaan vahvan ottelun, jonka ranskalaiset kuitekin lopulta voittivat lukemin 21–14.

  Torstaina Myyrmäessä otteluita oli seuraamassa yli 2 500 katsojaa ja vähintään yhtä paljon katsojia odotetaan paikalle myös lauantain finaalipäivään.

  Finaalista tulee korkeatasoinen ottelu

  Myyrmäen jalkapallostadionilla kello 19 alkavassa finaalissa kohtaavat muun muassa turnauksen kaksi tehokkainta pelinrakentajaa, sillä sekä Ranskan Paul Durand että Itävallan Alexander Thury ovat johtaneet joukkueidensa heittopeliä mallikkaasti. Durandin heittojen kohteena Nelson Tsimi on pelannut erinomaisen turnauksen ja Itävallan ulottuva Bernhard Seikovits puolestaan on Thuryn ykköskohde.

  Platzgummer ja Ranskan suoraviivainen juoksija Stephen Yepmo ovat puolestaan keskushyökkääjien eliittiä. Molemmat ovat pienikokoisia pallonkantajia mutta varsin erilaisia: Yepmo ei arastele kontakteja, vaan pystyy rikkomaan taklauksia ja pitämään itsensä liikkeellä erinomaisella tasapainollaan. Platzgummer puolestaan on vaarallisimmillaan, kun saa vähänkin vapaata tilaa ympärilleen.

  Voitetun Suomi-ottelun jälkeen Ranskan päävalmentaja Patrick Esume siirsi paineet Itävallan suuntaan.

  – Itävalta on hyvä joukkue. Ei niin iso ja fyysinen kuin Suomi, mutta silti erittäin kovaa pelaava joukkue. He ovat ennakkosuosikkeja ja me haastajia. Meidän täytyy pelata erinomainen peli, jotta voimme heidät voittaa.

   

  Suomi ennakkosuosikkina Ruotsia vastaan

  Pronssiottelussa vastakkain olevat Suomi ja Ruotsi ovat  toisilleen erittäin tuttuja vastuksia – kohtaavathan maat vuosittain maaottelun merkeissä. Vuosi sitten Suomi voitti Ruotsin Tukholmassa 37–0 ja myös lauantain peliin Suomi lähtee voittajasuosikkina.

  – Meillä riittää virtaa, kommentoi Suomen päävalmentaja Tuomas Heikkinen. – Torstaina paikalla oli upea yleisö, ja tuon yleisön edessä me haluamme nyt palauttaa Suomen jälleen mitalikantaan.

  Suomen edellinen EM-mitali on pronssi Malmön kisoista vuodelta 2005.

  – Meillä taitaa olla valmentajien ohessa olla joukkueessa vain kaksi pelaajaa, joilla on vastaavista kisoista mitali.

  – Ruotsi on hyvä joukkue täynnä vahvoja urheilijoita. Minulla on kuitenkin vahva luotto siihen, että me tämän ottelun voitamme.

  Toistaiseksi Suomen hyökkääminen on perustunut vahvaan juoksupeliin, mutta Ranska-ottelussa kentälle vaihdettu Miro Kadmiry toi myös Suomen heittopeliin uutta tehoa. Keskushyökkääjä Karri Pajarinen teki touchdownin kummassakin lohko-ottelussa.

  Puolustuksessa koko puolustuksen linja Okko Outisen johdolla on kuulunut kisojen vahvimpiin yksiköihin.

  Ruotsin avainase ovat pelinrakentaja Patrik Juhlinin ja laitahyökkääjä Jacob Dahren välinen yhteistyö heittopeleissä.

   

  Tanska haluaa päättää kisat voittoon

  Tanskalta odotettiin jopa mitalia Vantaan turnauksesta, mutta sekä Itävaltaa että Ruotsia vastaan joukkueen peli kaatui toisella puoliajalla. Kaksi tappiota suisti tanskalaiset sijoitusotteluun.

  Iso-Britannia puolestaan kärsi selvät tappiot sekä Suomelle että Ranskalle. Joukkue on vasta noussut A-sarjaan pelaamaan, joten päävalmentaja Michael Callan ei tarkkaile pelkästään tuloksia.

  – Olemme näyttäneet, että pystymme pelaamaan A-sarjassa. Meillä on vielä matkaa huipulle, mutta tiedämme nyt identiteettimme.

  Kumpikin ottelun osapuolista pääsee lauantain otteluun levänneenä. Myös valmistautumisen joukkueet ovat saaneet tehdä rauhassa, sillä jo tiistaina oli selvillä että ne kohtaavat sijoitusottelussa.

  – Me pystymme parempaan kuin mitä olemme toistaiseksi näyttäneet, toteaa Tanskan päävalmentaja Lars Carlsen. – Jos pystymme välttämään ne virheet, joita olemme aiemmissa otteluissamme tehneet, meidän pitäisi tämä ottelu voittaa. Iso-Britannia on hyvä joukkue, jota vastaan on pelattava tosissaan täydet neljä kertaa 12 minuuttia.

   

  Amerikkalaisen jalkapallon EM-lopputurnaus:

  LA 04.08.2018 | Myyrmäen jalkapallostadion, Vantaa:

  11.00, sijoitusottelu: Iso-Britannia – Tanska

  15.00, pronssiottelu: Suomi – Ruotsi

  19.00, loppuottelu: Ranska – Itävalta

  Ottelut ovat seurattavissa suorina lähetyksinä Yle Areenassa.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)