test
More

  Naisten Vaahteraliiga käynnistyy sunnuntaina

  Sunnuntaina käynnistyvässä Naisten Vaahteraliigassa odotukset ovat korkealla kaikissa neljässä joukkueessa. Syystäkin odotuksissa on jopa kaikkien aikojen yllätyksellisin kausi, ja jo huhtikuussa pelattu Diamond Bowl -turnaus osoitti, että odotuksille on luvassa myös vastinetta.

  Helsinki Wolverines lähtee kauteen hallitsevana mestarina, mutta ei ole asettanut varsinaista tulostavoitetta tulevalla kaudelle. Tytti Kuusisen ja Pia Kososen vahvistama joukkue on kuitenkin kenties suurin ennakkosuosikki sarjaan – varsinkin, kun reserviä löytyy I-divisioonassa pelaavasta II-divisioonasta.

  Toinen helsinkiläisjoukkue Roosters ei ole kahteen vuoteen hävinnyt runkosarjassa otteluakaan, ja päävalmentajana debytoivan Heli Harjanteen johdolla joukkue on harjoitellut talven tutun intensiivisesti. Riikka Kallion paluu puolustuksen linjaan ja Janina Virtasen paluu hyökkäykseen nostavat pelin tasoa entisestään.

  Pietari Valkyries osoitti jo Diamond Bowlissa oman sisukkuutensa sijoittumalla Birmingham Lionsin jälkeen toiseksi. Valkyries on täynnä hyviä urheilijoita, joiden jenkkifutisosaaminen on kasvanut vuosi vuodelta. Pietarilaisten ehdoton tavoite on pelata tänä vuonna naalissa.

  Sarjanousija Tampere Saints on tulossa liigaan ryminällä. Laaja pelaaja- ja valmennusrinki on taannut sen, että Tampereella on kehitytty viimeisen 1,5 vuoden aikana valtavin askelin. Uusien pelaajien ohessa erityisesti maajoukkuepuolustajat Milena AbbasMamode, Kaisa Carlson ja Marfa Raipela takaavat sen, että Saintsissa on runsaasti kokemusta liigavauhdista.

  Runkosarjassa joukkueet pelaavat kaksi kertaa toisiaan vastaan, jonka jälkeen kolme joukkueista jatkaa välieriin. Toiseksi sijoittunut joukkue pelaa kolmanneksi sijoittunutta joukkuetta vastaan naalipaikasta. Runkosarjan voittaja puolestaan saa välierässään vastaansa I-divisioonan voittajan. Naisten Vaahteraliigan voittajaksi voi siis nousta myös joku I-divisioona 11 joukkueesta.

  Välierien voittaja kohtaavat SM- naalissa, joka pelataan lauantaina 18. elokuuta kello 18 Myyrmäen Urheilupuiston Jalkapallostadionilla.

   

  Kymmenen vuotta ensimmäisestä täyden kontaktin kaudesta

  Naisten Vaahteraliigassa vuosi 2018 on sikäli juhlavuosi, että tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta ensimmäisestä full contact -kaudesta naisten sarjoissa. 2008 helsinkiläiset GS Demons ja Roosters sekä Jyväskylä Jaguars, Kouvola Indians ja Oulu Northern ratkaisivat täyden kontaktin pelimuodon ensimmäisen Suomen mestaruuden.

  Ainoastaan Northern Lights on pystynyt lyömään kiilan helsinkiläisjoukkueiden voittojen sekaan, mutta loppuottelussa ovat pelanneet vuosien saatossa myös Jaguars ja Crocodiles. Kuusi mestaruutta voittanut Demons pelasi viimeisen kautensa 2016, jonka jälkeen se yhdisti voimansa Wolverinesin kanssa.

   

  Suomen mestarit:

  2008: Helsinki GS Demons

  2009: Helsinki GS Demons

  2010: Helsinki GS Demons

  2011: Helsinki Roosters

  2012: Oulu Northern Lights

  2013: Helsinki GS Demons

  2014: Helsinki GS Demons

  2015: Helsinki GS Demons

  2016: Helsinki Roosters

  2017: Helsinki Wolverines

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)