test
More

  Jenkkifutis on parasta paikan päällä. Vai onko?

  Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton slogan ”jenkkifutis on parasta paikan päällä” on osittain totta, ja osittain taas ei. Melko moni urheilulaji ja –tapahtuma pääsee oikeuksiinsa kun sitä katsoo paikan päällä. Äkkiseltään tulee mieleen ainoastaan formulat, viidenkympin hiihto sekä uppopallo, jotka saattavat olla katsojakokemuksina parempia ruudun kautta. Joten liiton slogan on siinä suhteessa oikeassa.

  Katsojien saaminen amerikkalaisen jalkapallon katsomoon on haastavampaa kuin monen muun lajin kohdalla. Jääkiekossa tai siinä toisessa jalkapallossa ei tarvitse sääntöjä osata kauhean tarkasti, jotta peliä voisi katsoa ja siitä nauttia. Liiton sloganin tarkennettu versio voisikin olla ”jenkkifutis on parasta paikan päällä, jos osaat säännöt tai mukanasi on joku joka osaa ne”. Kun perussäännöt ja –taktiikat on hallussa, pelin katsominen saa ihan uuden ulottuvuuden. Toisaalta ilman niitä peli saattaa vaikuttaa monimutkaiselta ja pitkästyttävältä, joka yhdistelmänä ei ainakaan houkuttele uusia katsojia.

  Mikäli kuulut siihen joukkoon, jolle lajin salat, säännöt ja hienoudet eivät ole vielä auenneet, ei hätää. Me Lionsin puolella autamme sinua ja kohtalotovereitasi tekemällä videosarjan jossa uusia katsojia opastetaan lajin sääntöihin, termeihin ja katsomiseen. Jotta onnistuisimme tässä mahdollisimman hyvin, tarvitsemme juuri sinun ehdotustasi videoiden aiheiksi. Jos sinulla on jokin termi, sääntö tai pelitilanne hukassa, kerro se meille. Myös kaikenlaiset kysymykset ovat tervetulleita ja auttavat meitä tekemään juuri sopivia videoita.

  Ehdotukset ja kysymykset voit lähettää suoraan osoitteeseen [email protected] jotta ne saadaan ohjattua suoraan videoiden tekijöille. Lohja Lions kiittää jo valmiiksi lukijoiden ja tukijoiden avusta!

  Ville Montonen, Lohja Lionsin viestintävastaava

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)