More

  Salpausselän kisat tuo urheilijat lähelle ja tarjoaa yleisölle monenlaista tekemistä

  ”Toivon, että ihmisille jää mieleen hyvä tunnelma”

  Salpausselän kisoissa tullaan näkemään 8. –10. helmikuuta maailman parhaita urheilijoita maastohiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä, mutta yleisölle on kilpailutapahtumien lisäksi luvassa paljon muutakin.

  Salpausselän kisojen pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen on innoissaan, kun tapahtumaan on aikaa kuukausi.

  Maastohiihdon huoltoalue on siirtynyt uudelle paikalle Lahden suurhallin eteen, joka tarkoittaa, että urheilijat kulkevat hiihtosillan ja katsomorakennuksen välistä.

  – Pyrimme siihen, että yleisö pääsee näkemään huoltoalueen toimintaa ja urheilijoita. Näin katsojat saavat uudenlaista tunnelmaa sekä lähestymistä huippu-urheiluun kuin mitä pelkästään jännittävät kilpailusuoritukset ladulla ja mäessä tarjoavat, Saarinen sanoi tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

  Huoltoalueen rakentaminen on alkanut tällä viikolla. Se, samoin kuin kisajärjestelyt muutenkin, etenevät positiivisissa tunnelmissa. Lahdessa on hieno talvi lumitilanteen puolesta, ja ennen Salpausselän kisoja käytävät nuorten MM-kilpailut nostavat hiihtourheiluinnostusta entisestään.

  – Lipunmyynti on lähtenyt jo hyvin käyntiin, ja uskon hyvien talviolosuhteiden innostavan katsojiamme lisää. Uskon lipunmyynnin kiihtyvät entisestään kisojen lähestyessä, kokonaisuutena on nyt hyvä fiilis.

  Salpausselän kisat ovat olleet Saariselle hollolalaisena rakas tapahtuma jo lapsuudesta lähtien. Hän tietääkin, millaisia muistoja toivoo tapahtuman tällä kertaa jättävän kävijöille:

  – Toivon, että ihmisille jää mieleen, että täällä oli hyvä tunnelma, jossa kaikilla oli katsomisen lisäksi paljon muutakin tekemistä. Toivon, että perheet nauttivat ja voivat viettää hyvän talvipäivän, jossa pääsevät myös itse osallistumaan ja tapaamaan urheilijoita konkreettisesti, Saarinen sanoo.

  MM-kisoja kohti mentäessä Saarinen on innoissaan myös lajivalikoimasta vaikkapa hiihdon osalta:

  – Perinteisen sprinttiviesti, meidän suomalaisten suuri suosikkilajimme. Se hiihdetään myös MM-Seefeldissä, joten täällä päästään hyvin makustelemaan MM-tunnelmia ja saamaan ensimakua mitä tuleman pitää, Saarinen sanoo.

  Kilpailupäällikkö Hannu Lehman on yhtä positiivisen odottavaisissa tunnelmissa.

  – Nuorten MM-kisat ovat ensimmäinen ”testi” uuden huoltoalueemme toiminnalle. Pikkuisen jännittää, Lehman sanoo.

  Tällä hetkellä Lehman odottaa vielä maailmancupiin saapuvilta joukkueilta nimilistoja, jolloin tiedetään tarkemmin, ketä Salpausselän kisoissa urheilee.

  – Erityisen tyytyväinen olen urheilijoidemme menestykseen, he ovat kuitenkin parhaita markkinamiehiämme, koska urheilijoitahan tänne tullaan katsomaan, Lehman sanoi.

  Salpausselän kisat ovat juuri sopivasti ennen Seefeldin MM-kisoja, joten viikonvaihde on monelle tärkeä osa valmistautumista arvokisoihin. Näin myös Suomen yhdistetyn maajoukkueen Leevi Mutrulle. Lahtelaisena hän muistaa Salpausselän kisat jo lapsuudestaan tärkeänä juttuna. Muistot ovat lämpimiä.

  – Olen täällä pyörinyt ja päässyt lähelle urheilijoita. Se on eri homma kuin tv:stä katsominen. Luonne on toki muuttunut erilaiseksi viime vuosina. Kotikilpailut, joissa on hyvä fiilis ja vakaa olo siitä, että pystyy onnistumaan. Hyviä suorituksia on myös tullut. Tosi kiva on päästä kilpailemaan Salpausselälle, hän jatkaa.

  Mutru sanoi, että hyppäämisessä nappionnistuminen on ”hyvin pienistä asioista” kiinni. Seuraavat mahdollisuudet onnistua ovat jo tulevana viikonvaihteena Val di Fiemmessä.

  – Mäkipuolella sama positiivinen trendi olisi toivottavaa. Hiihtoladulla toivon, että välineet pysyisivät kunnossa ja pysyisin pystyssä, Mutru sanoi iloisena.

  94. Salpausselän kisat järjestetään Lahdessa 8.-10.2.2019. Tapahtuman järjestelyistä vastaa KOKO Lahti Oy:n tytäryhtiö Lahti Events Oy yhteistyössä Lahden kaupungin, Lahden Hiihtoseuran ja Suomen Hiihtoliiton kanssa.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)