More

  Murtomaahiihto, luistelu ja laskettelu pitävät Suomessa pintansa

  Usein tammi- ja helmikuu ovat juuri sitä aikaa, jolloin pakkaset ovat kireimmillään. Riippuu pitkälti vuodesta, kuinka paljon lunta taivaalta putoaa, mutta lähes poikkeuksetta me suomalaiset olemme siitä onnellisessa asemassa, että joka vuosi saamme nauttia kunnon talvisäistä ainakin jossain vaiheessa talvea.

  Kesä on ihanaa aikaa ja mahdollistaa monenlaiset urheiluaktiviteetit, mutta ei talvikaan kakkoseksi tässä jää. Lumityöt vahvistavat selkä- ja hartialihaksia ja vaikkei lumitöitä tarvitsisikaan tehdä, voi jäisillä kaduilla tallustellessa samalla vahvistaa syviä vatsalihaksiaan ja treenata tasapainoaan. Ulkoliikunta on mitä terveellisintä ajanvietettä!

  Suomessa talviurheilu elää ja voi hyvin. Moni nauttii neljästä vuodenajasta ja siitä, että talvella päästään ihailemaan kunnon lumikinoksia. Talviset maisemat ovat upeita, joten ei ole mikään ihme, että niistä ammennetaan inspiraatiota myös populäärikulttuurissa. Talviurheiluun keskittyviä tietokone- ja konsolipelejä on olemassa jo satoja. Talviurheilusta pitävien suosiossa ovat muun muassa Skyrim, SSX ja  Shaun White Snowboarding, ja jopa Final Fantasy VII:stä löytyy erillinen lumilautailuosio, joka on graafisesti todella aidontuntuinen.  Myös moni online casino tarjoaa useita talvisia pelejä pelattavaksi kesät talvet. Esimerkiksi Mr Green tarjoaa valikoimissaan slotteja, joita pelaamalla pääsee raikkaan talvisiin tunnelmiin. Northern Sky ja Wild North ovat näistä suosituimpien joukossa.

  Passiivisen ja pakollisen liikkumisen ohessa kannattaa ehdottomasti ottaa kaikki ilo irti talven tarjoamista urheilu- ja liikkumismahdollisuuksista. Talviurheilulajeja on Suomessa tarjolla valtavasti, joten valinnanvaraa kyllä piisaa. Suurin osa niistä sopii kelle tahansa, oli kyseessä sitten vetreä eläkeläinen, töitä paiskiva ja ruuhkavuosien kanssa kamppaileva nelikymppinen, joka kaipaa arjesta irtiottoa, tai lapsi, jolloin mikä tahansa lumeen liittyvä kuulostaa jännittävältä ja hauskalta.

  Jos omalla kohdallasi edellisestä kerrasta on aikaa, eikä ole aivan varma siitä, mitä lajia kannattaisi harrastaa, voi alla oleva lista tarjota inspiraatiota. Mikset kokeilisi tänä talvena näitä kaikkia lajeja? Liikunta, oli laji mikä hyvänsä, on aina hyväksi. 

  Lumilautailu tai laskettelu

  Myönnettäköön, etteivät suomalaiset hiihtokeskukset vedä aivan vertoja esimerkiksi Keski-Euroopan Alppien ympäröimille mahtaville komplekseille. Laskettelurinteet ovat meillä pienempiä, mutta puitteet ovat kuitenkin erinomaiset. Mikäli laskettelu tai lumilautailu eivät ole ennestään tuttuja tai jos viime kerrasta on jo aikaa, kannattaa tänä talvena ehdottomasti piipahtaa rinteessä. Useimmiten muutaman tunnin säteellä omasta kodista löytyy ainakin paikallinen hiihtokeskus, mutta loistoidea on myös lähteä muutaman päivän laskettelureissulle esimerkiksi Leville, Luostolle, Ylläkselle, Tahkolle, Vuokattiin, Saariselälle tai Rukalle. 

  Tällä hetkellä rinteet ovat parhaimmillaan ja lunta riittää. Valitsi lajikseen sitten suksilla laskettelun tai lumilautailun, ovat molemmat hauskoja, vauhdikkaita ja monipuolisesti koko kroppaa vahvistavia lajeja, joita harrastamalla pääsee nauttimaan raittiista ulkoilmasta ja upeista näkymistä. Tekniikka kehittyy harjoittelemalla ja useimmat hiihtokeskukset tarjoavat tarvittaessa myös opetusta yksityistunneilla tai ryhmässä. 

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)