test
More

  Leijonien matkassa: Leireilyä ja harjoituspeli

  Leijonaperheen viikonloppu oli taas yksi askel kohti kesää. Miehet pitivät lauantaina leiriä, jossa sekä UNC:n että Lionsin osalta harjoiteltiin hyökkäyksen ja puolustuksen kuvioita. Naiset puolestaan pelasivat harjoituspelin, eli scrimmagen, Helsingin Roostersin kanssa. Roosters on naisten Vaahteraliigan kestomenestyjä, ja yksi tämän maan parhaista naisjoukkueista. Joten ainakin Lionessesin osalta vastus oli laadukasta.

  Amerikkalainen jalkapallo on siitä erikoinen pallopeli, että hyökkäys ja puolustus operoivat kentällä eri aikaa, toisistaan riippumattomina yksikköinä. Siinä missä monessa muussa pallopelissä nykyään koitetaan päästä eroon selkeistä hyökkäys- ja puolustusrooleista, jenkkifutiksessa molemmat toimivat ikään kuin erillisinä joukkueina.

  UNC:n ja Lionsin leirin pääpainona oli pelikuvioiden sisäänajo. Sekä hyökkäyksellä että puolustuksella on oma pelikirja, jonka perusteella ennen aloitusta sovitaan valittu peli. Tämän kutsun ansiosta jokainen kentällä oleva pelaaja tietää mikä on hänen tehtävänsä ja vastuunsa kun pallo lähtee liikkeelle. Jotta jokaisen pelaajan ajoitukset saadaan kohdalleen ja yhdentoista pelaajan ryhmä toimimaan joukkueena, se vaatii paljon harjoitusta ja toistoja. Tällä hetkellä puolustus näyttää hieman valmiimmalta kuin hyökkäys, mutta molemmin puolin palloa on vielä paljon työtä ennen kesää.

  Lionessesin pelaama scrimmage on harjoituspeli, jossa yleensä sovitaan että molemmat hyökkäävät ja puolustavat yhtä monta yritystä, ja potkupelit on jätetty kokonaan pois. Tavoite ei ole niinkään pisteiden laskeminen, vaan kovatempoisen ja pelinomaisen harjoituksen saaminen. Tässä onnistuttiin mainiosti, sillä vastus oli yksi kovimmista mitä tästä maasta löytyy. Osa pelaajista on vasta aloittanut tällä kaudella, ja pääsivät nyt pelaamaan ensimmäiset yritykset täydellä vauhdilla ja kontaktilla tuntemattomia vastaan. Kuten päävalmentaja Ville Suonperä sanoi, ”saatiin ns. karstat pois koneesta ja jatketaan treenaamista kohti kauden alkua. Hyvältä näyttää!”

  Ville Montonen, Lohja Lionsin viestintävastaava

  http://lohjalions.fi/

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)