asd
More

  3 kultaa, 1 hopea ja 1 pronssi Lohjalle kansainvälisestä Ambassodor’s Cup kilpailusta

  Suomen Taekwondoliitto ry ja järjesti yhdessä Etelä-Korean suurlähetystön kanssa Ambassador’s Cup, kansainvälisen taekwondo kilpailun. Kilpailut pidettiin Tikkurilan urheilutalolla Vantaalla 27.10.. Mukana oli kilpailemassa 381 kilpailijaa suomesta ja ulkomailta. Lohjalta kilpailuun osallistuin 4 Taekwondokaa. Ranking sarjoihin osallistuivat Naam Suomalainen ja Elvi Ollila Mudo ry sekä Aino Kangasmaa Lohjan Taekwondoseurasta. Lisäksi harrastajasarjoihin osallistui Enni Turunen Lohjan Taekwondoseurasta.

  Naam Suomalainen Mudo ry Lohja, osallistui kolmeen sarjaan ja toi kaikista kultamitalin kotiintuliaisina. Urakka alkoi aamulla ryhmäsarjalla, jossa jäseninä olivat Naamin lisäksi Tara Tuokko Taekwondourheilijat 2011 sekä Noora Sepponen Herttoniemen Taekwondo Hwangista. Tyttöjen joukkue voitti varmasti koko sarjan.

  Naamin toinen sarja oli parisarja Espoolaisen Mico Knutssonin kanssa, ja he tekivät kultaan oikeuttavat suoritukset. Naam ja Mico osallistuvat tämän vuoden MM-kilpailuissa myös alle 18-vuotiaiden parisarjaan.

  Kilpailu-urakka päättyi tiukkaan yksilösarjaan, jossa finaalissa hyvillä suorituksilla Naam saavutti 1. sijan ja sai kolmannen kullan kilpailuista. Naam oli itse tyytyväinen suoritukseensa kisoissa ja kommentoikin:

  Tuntui siltä, että paikat olivat jumissa ja vähän väkisin tekemiseltä sekä jäykältä. Kaikki sarjat osuvat aamupäivään ja palautumiseen jäi todella vähän aikaan. Nyt pitää seuraavan parin viikon aikana saada rentous ja lisää nopeutta ulos kropasta. Sitten ollaankin valmiita, kun kahden viikon päästä tästä hetkestä ollaan lentokentällä kohti kauden tärkeimpiä kilpailuja. Hivenen jännittää jo nyt, mutta eiköhän se helpota, kun kisapaikalle pääsee ja pääsee näyttämään parastaan. Itse odotan itseltäni kautta aikain parhaita suorituksia. Ymmärrän että kilpailu maailmalla on kovaa jo minun ikäiseni harrastajat monet ovat jo ammattilaisia. Erilaisista lähtökohdista kisaajat tulevat ja siellä jokainen tekee parastaan.

  Nuorempien sarjoissa Mudo Lohjan Elvi Ollila kilpaili niin yksilösarjassa kuin parisarjassa Klaukkalan Eero Haleniuksen kanssa. Parisarjassa Elvi ja Eero tulivat finaalissa 3. sijalle. Sarja oli sama jossa Naam ja Mico myös kilpailivat.

  Nuorten 12-14-vuotiaiden tyttöjen Ranking sarjassa oli tiukka kilpailu ja finaaliin, eli kahdeksan parhaan joukkoon selvisivät molemmat lohjalaisen niin Elvi Ollila, kuin Aino Kangasmaa. Lopulliset sijoitukset tytöillä olivat Aino 4. ja Elvi 7..  Harrastajasarjoissa Enni Turunen tuli 2. naisten sarjassa pistein 6,25.

  Kaikilla tytöillä on omat vahvuutensa, ja jokaisella todella onnistuneita suorituksia tekivät näissä kilpailuissa. Minulla on ollut ilo seurata heidän kehitystään jo pitkään ja näkee että kova harjoittelu tuottaa tulosta, kertoo Vesa Suomalainen, joka on Mudo Lohjan pääopettaja ja Suomen liikesarjamaajoukkueen joukkueenjohtaja.

  Naam on tämän vuoden Suomen Mestari niin yksilösarjassa kuin Mico Knutssonin kanssa parisarjassa. He ovat mukana marraskuussa MM-kilpailuihin lähtevässä joukkueessa.

  Tämä Ambassadors Cup, on molemmille kovan harjoittelukauden päätöskilpailu ja nyt seuraavat viikot viimeistellään siihen kauden tärkeimpään kilpailuun. MM-kilpailut pidetään Taiwanin Taipeissa 15.-18.11.. Sitä ennen on vielä viimeistelyleiri Lohjan Kisakalliossa 2.-4.11. Naam etsii jatkuvasti tukijoita ja spronsoreita nykyiselle ja tulevalle kaudelle. Tänä vuonna MM-kilpailut ja ensi vuonna on EM kilpailuvuosi. EM kilpailuihin liittyy 3 ulkomailla pidettävää valintakilpailua ja tammikuussa olisi myös PM-kilpailut Islannissa. Vielä on epävarmaa Naam  osallistuminen valintakilpailuihin, koska niiden taloudellinen panostus tuntuu tällä hetkellä epärealistiselta. Yhden kilpailun kustannukset vaihtelevat 500-1000 euron välimaastossa ja myös EM-kilpailut, jos sinne tulisi valituksi, ovat aina kilpailijoiden itse kustannettava, kertoo Vesa.

  FACTAA – NAAM SUOMALAINEN:

  Naam Suomalainen, synt 2002, asuu Lohjalla, seura MUDO ry,

  * SM kulta 2018, 2017, 2016, 2015, SM hopea 2018-2012

  * Pohjoismaiden Mestaruus kulta 2016, 2014, sekä hopea 2018, 2016, 2015, 2014

  * MM-Kilpailut Peru, Lima 2016, sijoitus 13.

  * Naam on suorittanut Taekwondossa 3.Dan vyöarvon, joka on harvinainen kolmannen asteen musta vyö.

  * Naam valmentajana toimii isä Vesa Suomalainen, joka on Mudo ry pääopettaja sekä Suomen Taekwondomaajoukkueen joukkueenjohtaja tällä hetkellä.

  * Naam harjoittelee pääsoin Lohjalla Sporttikeskus Tennarissa, ja on saanut harjoittelustipendin Lohjan Liikuntakeskukselta.

  TULOKSET

  MITALISTIT JA LOHJALAISET LOHJALAISTEN SARJOISTA:

  KADETTI TYTÖT 12-14-VUOTIAAT FINAALI

  1. 7,32  Knutsson Mia, Espoo Hwarang Team Ry
  2. 6,99  Riuttala Helmi, Porin Taekwondoseura Ry
  3. 6,80  Kortelainen Aino, Taekwondourheilijat 2011
  4. 6,65  Kangasmaa Aino, Lohjan Taekwondoseura Ry
  1. 6,50  Ollila Elvi, Mudo Lohja

   

  JUNIOR TYTÖT 15-17-VUOTIAAT FINAALI

  1. 7,16,  Suomalainen Naam, Mudo Lohja
  2. 6,92  Tuokko Tara, Taekwondourheilijat 2011
  3. 6,39  Sepponen Noora, Herttoniemen Taekwondo Hwang

   

  PARI ALLE 18-VUOTIAAT FINAALI

  1. 7,25  Suomalainen Naam, Mudo Lohja ja Knutsson Mico, EHT
  2. 7,03  Knutsson Mia, EHT ja Kopisto Methasit, TU11
  3. 6,42  Ollila Elvi, Mudo Lohja ja Halenius Eero, Klaukkala

   

  RYHMÄT ALLE 18-VUOTIAAT FINAALI

  1. 6,85  Mudo Lohja, Herttoniemi, TU111

  Suomalainen Naam, Sepponen Noora, Tuokko Tara

  2. 6,54  EHT, Pori, TU11

  Knutsson Mia, Riuttala Helmi, Quinones Sara

  3. 5,86  Taekwondourheilijat 2011

  Buuri Bella, Sarala Sofia, Hentunen Victoria

   

  HARRASTAJASARJA NAISET PUNA-MUSTA VYÖT

  1. 6,47  Mankonen Rosa, Porvoon Taekwondoseura Ry
  2. 6,25  Turunen Enna, Lohjan Taekwondoseura Ry
  3. 5,74  Rantamäki Olga, Helsingin Taekwondoseura Ry
  4. 5,20  Jaakkola Marita, Taekwondourheilijat 2011

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)