asd
More

  Vuoden Positiivisin suomalainen 2020 Annimari Korte: ”Kun tekee kaikkensa unelmiensa eteen eikä luovuta, kaikki on mahdollista”

  Positiivarit Oy:n ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati on valinnut Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi 2020 kaikkien aikojen nopeimman suomalaisen aitajuoksijan, vaikeuksista positiivisuudellaan yli ponnistaneen Annimari Kortteen, 32. Raadin mukaan Annimari on sitkeä esikuva, joka uskoo itseensä ja löytää hyvää myös elämän haasteista. 

  Vuosia kestäneet vastoinkäymiset, varsinkin terveysongelmat ja loukkaantumiset sekä niistä selviytyminen, ovat opettaneet Annimari Kortetta ajattelemaan positiivisesti. Tärkein oppi urheilu-uralta onkin ”älä koskaan luovuta”.

  – Jouduin lopettamaan urheilun viideksi vuodeksi. Kun aloin harjoitella uudestaan, ei kukaan uskonut, että minusta tulisi vielä Suomen kaikkien aikojen nopein aitajuoksija. Kaikista esteistä huolimatta jaksoin ajatella positiivisesti ja uskoa itseeni enkä luovuttanut. Olen saanut uuden mahdollisuuden toteuttaa unelmiani. Siksi löydän positiivista kaikesta, hän kertoo.

  Haasteelliset vuodet Annimari Korte on kiteyttänyt mottoonsa: ”If you tell me it’s impossible, I will show you a miracle” eli ”jos kerrot minulle, että se on mahdotonta, näytän sinulle ihmeen”. Kun ihminen tekee kaikkensa unelmiensa eteen eikä luovuta, kaikki on mahdollista.

  Positiivista asennetta voi harjoitella

  Ystävät ja läheiset kertovat, että Annimari on aina iloinen ja löytää mahdollisuuksia kaikesta. 

  – Isäni mielestä olen lapsena humpsahtanut positiivisuuspataan, ehkä simaämpäriin, ja siksi positiivisuuteni on pysyvää. Katson asioita kokonaisuutena ja vaikeastikin toteutettavat asiat selviävät positiivisesti ajatellen. Läheisteni mielestä positiivisuutta on myös taitoni kohdata ihmisiä välittömällä ja iloisella asenteella, Annimari Korte pohtii.

  Hänen mielestään positiivinen asenne on valinta, jota voi harjoitella samalla lailla kuin urheilussa henkistä puolta. 

  – Monet asiat voi valita nähdä positiivisesti. Kun talvella 2019 reväytin takareiteni, ajattelin, että se tekee minusta vahvemman tavoitteessani rikkoa kesällä 13 sekuntia. Siihen vain minä ja valmentajani uskoimme. Päädyin alittamaan 13 sekuntia sekä rikkomaan Suomen ennätyksen. 

  ”Positiivisuus on voimavara, joka tekee elämästä parempaa”

  Annimari Kortteelle positiivisuus on voimavara, joka tekee elämästä parempaa. Siksi hän kannustaa muitakin ajattelemaan positiivisesti. 

  – Hymy saa usein muutkin hyvälle tuulelle. Myös pieni ele, kuten kehu, voi tuoda paljon iloa ja positiivisuutta muiden elämään. Positiivisuus auttaa myös uskomaan unelmiin ja helpottaa niiden tavoittelemista, hän muistuttaa. 

  Mahdollisuus auttaa muita antaa Kortteelle lisää voimia ja motivaatiota. Hän on voinut urheilussa menestymisensä ansiosta jakaa kokemuksiaan vaikeuksista ja sairastumisista selviytymisestä ja siten inspiroida ja motivoida ihmisiä heidän vaikeuksissaan.  

  Kuvateksti: Annimari Kortteelle positiivinen asenne arjessa merkitsee heräämistä hyvällä tuulella, vaikka olisi kuinka väsynyt. ”Lähden jokaiseen päivään uskoen, että siitä tulee hyvä päivä”, hän sanoo.

  ______________________________

  Annimari Korte lyhyesti: 

  • Syntynyt 8.4.1988 Kirkkonummella
  • Asuu Helsingissä
  • Koulutus: Urheilujournalismin ja medialain maisteri
  • Työ: 100 metrin aitajuoksija
  • Saavutuksia: 100 m aitajuoksun Suomen ennätys 12,72 ja Suomen mestaruuden voitto Kalevan kisojen ennätyksellä 12,79.

  Suomen Positiivisin Suomalainen -valinnan kriteerit: 

  • hän on osoittanut todellista tahdonvoimaa, sisua ja ahkeruutta.
  • hänen saavutuksensa ovat merkittäviä.
  • hän auttaa myös muita onnistumaan, on innostunut ja palveluhenkinen.
  • hän on pitkäjänteinen tekijä, joka on aina uskonut asiaansa.
  • hän on oman tiensä kulkija, joka on ryhtynyt sanoista tekoihin.


  Valinnan taustaa:


  Palkinto on jaettu vuodesta 1993, joten tänä vuonna kunniamaininta jaetaan jo 28. kerran. Positiivarit Oy ja Suomen Nuorkauppakamarit ry yhteistyössä valitsevat vuosittain Vuoden Positiivisimman Suomalaisen. Valinnan tarkoituksena on korostaa positiivisuuden merkitystä voimavarana alati muuttuvassa maailmassa ja tuoda esiin sitä, että positiivisella asenteella voi saavuttaa tavoitteensa ja selvitä vastoinkäymisistä. Idean isä on yrittäjä ja Positiivareiden perustaja Juhani Töytäri. Positiivisuuden elämäntyöpalkinto jaetaan satunnaisesti.

  Vuosien varrella palkitut:

  2019 Jorma Uotinen, 2018 Mikko ”Peltsi” Peltola, 2017 Saara Aalto, 2016 Kaj Kunnas, vuoden positiivisin ilmiö Disco K-50, 2015 Robin Packalén, 2014 Pekka Hyysalo, 2013 Elastinen, 2012 Minna Kauppi, 2011 Antero Mertaranta, 2010 Toni Nieminen, 2009 Alexander Stubb, 2008 Wilson Kirwa, 2007 Teemu Selänne, 2006 Kiira Korpi, 2005 Piispa Eero Huovinen, 2004 Pikku G, 2003 Mikko Kuustonen, 2002 Pirjo Kauppinen, 2001 Veikka Gustafsson, 2000 Vesa Keskinen, 1999 Marco Bjurström, 1998 Satu Silvo, 1997 Jari Sillanpää, 1996 Olli Valtonen, 1995 Mika Halvari, 1994 Valentin Kononen, 1993 Katri Helena. Elämäntyöpalkinnon ovat saaneet: Aira Samulin, Elisabeth Rehn, Ilkka ”Danny” Lipsanen, Mauri Kunnas, Esa Saarinen, Hannes Hynönen ja Minna Tervamäki.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)