Suomisport tuo urheilun palvelut liikkujan taskuun

Suomisport on Olympiakomitean tuottama urheiluyhteisön oma digipalvelu, joka tuo urheilun erilaiset palvelut liikkujien taskuun, helpottaa lajiliittojen ja seurojen arkea ja samalla tuottaa urheilun ”big dataa”.

Suomisport on digitaalinen palvelualusta lajiliittojen, seurojen ja liikkujien tarpeisiin. Se tarjoaa tällä hetkellä liikkujille kilpailulisenssejä, urheiluvakuutuksia, jäsenyyksiä sekä ilmoittautumiskanavan lukuisiin tapahtumiin.

Suomisport on reilussa vuodessa kasvanut yli 250 000 rekisteröityneen liikkujan urheilupalveluksi. Siinä on mukana 65 lajiliittoa, kolme kaupunkia sekä 130 lajin palvelut. Jatkossa Suomisport tarjoaa alustan myös muille urheilun, liikunnan ja hyvinvoinnin palveluntarjoajille.

Suomisport-palvelualusta kasvaa seurapalveluilla

Olympiakomitea on solminut ohjelmistotalo Vincit Development Oy:n kanssa sopimuksen Suomisport-palvelualustan laajentamiseksi seurojen käyttöön vuosien 2018 – 2020 aikana. Seurapalvelut tuovat seuroille entistä kattavammat palvelut sekä liikkujille ensiluokkaiset mobiilipalvelut, joiden kautta voi hallinnoida omia ja lastensa liikkujatietoja.

– Suomisport on keskeinen osa Olympiakomitean digistrategiaa, jolla vastaamme lajiliittojen ja seurojen tarpeeseen saada urheilun palvelut paremmin ja helpommin liikkujien saataville 24/7. Digitalisaatio automatisoi prosesseja, säästää aikaa ja resursseja, jolloin lajiliitot ja seurat voivat keskittyä oleellisimpaan – lasten, nuorten ja aikuisten liikuttamiseen sekä huippu-urheiluun, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen sanoo.

Suomisportista liikunnan ja urheilun big dataa

Suomisportista on rakentumassa myös yhteiskunnallisesti merkittävä suomalaisen urheilu- ja seuratiedon tietopankki.

– Suomisport tuottaa reaaliaikaista tietoa siitä, miten suomalaiset liikkuvat; kuinka paljon, mitä ja missä lajeja harrastetaan ja kuinka paljon seuroissa on jäseniä. Tulevaisuudessa myös urheilijan ja valmentajan yhteistä harjoitusdataa voidaan hyödyntää urheilumenestyksen tukena, Salonen kuvaa.

Tulevaisuus

Näin sportting.fi sivuston ylläpidon silmissä on mielenkiintoista nähdä ja kuulla tulevien kahden vuoden aikana, miten suomisport- muuttu ja kasvaa. Tuleeko siitä todellinen palveluhakemisto tietolähteineen ja uutisineen vai jääkö sisällönkehitys Olympiakomitean hienoihin kaavioihin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)