test
More

  Suomi tavoittelee kultaa joukkuevoimistelun MM-kilpailuista

  Joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskilpailut käydään tulevana viikonloppuna 7.–10.6.2018 Unkarin Budapestissa.

  Tampereen Sisun Minetit lähtee hallitsevana maailmanmestarina puolustamaan viime vuotista MM-kultaansa. Ennakko-odotuksien mukaan mestaruus- ja mitalitaistosta on tulossa todella tiukka. Ennakkosuosikkina kilpailuihin lähtee kuluneen kauden kansanvälisiä kilpailuja hallinnut venäläisjoukkue Madonna, joka voitti toukokuussa Euroopan mestaruuden. Lisäksi myös Venäjän toinen joukkue Expressia on osoittanut kisakuntonsa olevan kova, ja tiukin kilpailu myös tulevissa MM-kilpailuissa käydään Suomen ja Venäjän kesken.

  Minetit lähtee hyvillä mielin kauden pääkisoihin:

  ”Valmistautuminen kisaan on sujunut hyvin – olemme saaneet kisaohjelmasta paljon toistoja alle ja sitä kautta ohjelman todella hyvään kuntoon. Lähdemme MM-kisoihin tekemään täysillä, ja halumme näyttää siellä parasta osaamistamme”, Minettien kapteeni Ella Ratilainen kommentoi joukkueensa kisavalmistautumista.

  Suomella on maailmanmestaruuskilpailuissa vahva edustus. Minettien lisäksi Suomea edustamaan lähtee kolme muuta joukkuetta: OVO Team (Olarin Voimistelijat), Gloria (Pakilan Voimistelijat) ja Team Vantaa (Vantaan Voimisteluseura).

  EM-kilpailuissa neljänneksi voimistellut OVO Team lähtee tavoittelemaan MM-mitalia:

  ”Olemme keskittyneet erityisesti ilmaisuun ja täysillä tekemiseen joka ikisessä liikkeessä. EM-kisojen jälkeen olemme tehneet ohjelmaamme pieniä muutoksia. MM-kisoihin lähdetään todella hyvällä fiiliksellä nauttimaan tekemisestä. Tavoitteenamme on tehdä kisamatolla vahvat suoritukset ja saavuttaa sitä kautta MM-mitali, sekä auttaa tuomaan muiden joukkueiden kanssa Suomeen maakilpailun voitto”, OVO Teamin kapteeni Aurora Kapanen pohtii kisojen alla.

  Joukkuevoimistelun kansainvälisen lajiliiton IFAGG:in 19. kertaa järjestämiin maailmanmestaruuskilpailuihin osallistuu kaiken kaikkiaan 15 maata, joista naisten kilpailuihin saapuu 37 joukkuetta. MM-kilpailuissa kaikilla mailla on kolmen joukkueen osallistumiskiintiö, jonka lisäksi hallitseva maailmanmestari osallistuu kilpailuihin kiintiön ulkopuolelta.

  Naisten MM-kilpailujen lisäksi Budapestissa käydään myös junioreiden 14–16-vuotiaiden MM-kilpailut, joihin Suomesta osallistuvat Minetit Junior (Tampereen Sisu ja Coco Sport), OVO Junior Team (Olarin Voimistelijat) ja Elite (Tapanilan Erä).

   Joukkuevoimistelun MM-kilpailut 7.-10.6.2018 Budapest, Unkari

  Lauantai 9.6. klo 15:30-20:30 (Suomen aikaa) MM-kilpailujen alkukarsinta

  Sunnuntai 10.6. klo 12:00-14:30 (Suomen aikaa) MM-kilpailujen finaali

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)