More

  Monipuolisen harjoittelun fysiikkalajit esillä APCONissa elokuussa

  Elokuussa Messukeskuksessa järjestettävä APCON tarjoilee kattauksen eri fysiikkalajien kisoja. Toiminnallisen harjoittelun Rebel Open CF Throwdown ja Street Workout Nordic Championships -kilpailut esittelevät lajien monipuolisuutta ja tuovat Suomeen myös kansainvälisiä huippuja. APCON on pohjoismaiden suurin voimailu- ja fitness-lajien tapahtuma, joka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 23.-25.8.2019.

  APCONissa kisattavan Rebel Open CF Throwdown -kilpailun taustalla on lajin kovia nimiä. Radan suunnittelevat kotimaiset CrossFit-tähdet Jonne Koski ja Ville Alatalo. Lisäksi kilpailun taustajoukoissa on mukana Ruotsin CrossFit-supertähti Lukas Högberg. Hän on jo vuosia kuulunut CF-maailman huippuihin. Rebel Open -mestaruustittelin lisäksi kilpailussa on jaossa yhteensä 30 000 euroa palkintorahaa.

  APCONissa nähdään myös Street Workout Nordic Championships eli Pohjoismaiset Mestaruuskilpailut. Kisaan tulee osallistujia yhteensä kahdeksasta maasta eli kaikista Pohjoismaista ja Baltiasta. Kilpailuun valitaan kunkin maan kaksi parasta miesurheilijaa ja paras naisurheilija lajin kansallisista karsintakilpailuista. Suomalaisista APCONissa käytävään PM-kisaan pääsevät heinäkuussa järjestettävien SM-kilpailuiden parhaat urheilijat.

  Street Workoutin tunnetuin kotimainen kasvo Edgar Zindoga on mukana APCONissa. Zindoga on edustanut Suomea muun muassa Street Workout Maailmancupissa 2017 sijoittuen finaalissa kolmanneksi. Hän tavoittelee PM-kilpailupaikkaa heinäkuussa SM-kisoissa, ja on APCONissa joka tapauksessa tapaamassa fanejaan.

  –          Street Workout on verrattain uusi laji, ja APCONissa se nousee esiin muiden fysiikkalajien rinnalla. Sinne tämä haastava laji ehdottomasti kuuluu, toteaa Tomi Vuorinen Suomen Street Workout ry:stä.

  Ennakkotiedoista poiketen yhdysvaltalaista kehonrakentaja Jay Cutleria ei nähdä APCONissa. Cutlerin oli määrä tavata APCONissa suomalaisia fanejaan.

  APCON 2019 on ensimmäinen tapahtuma Suomessa, joka kokoaa yhteen eri voimailulajit ja lajiliitot huippu-urheilijoineen ja harrastajineen. Ainutlaatuisessa suurtapahtumassa ovat mukana fitness- ja kehonrakennus (PCA), voimamiesurheilu (Strongman CL), voimanosto (FPO), streetworkout (Suomen Street Workout Ry), Throwdown (CF Rebel Open) sekä painonnosto ja kahvakuulaurheilu (Painonnostoliitto). Lisäksi APCONissa kisataan ExtremeRun-kilpailu.

  Tapahtuma inspiroi ja motivoi kaikkia, joita kiinnostaa liikkuminen ja fyysisen kunnon kohentaminen. Kisojen lisäksi ohjelmassa on luentoja ravitsemuksesta, harjoittelusta ja eri lajeista.

  Tapahtuman järjestää Messukeskus yhteistyössä Active Physique Events Oy:n kanssa. Kilpailuiden käytännön järjestelyistä vastaavat lajiliitot.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)