test
More

  NUORTEN JALAT KOVALLA RASITUKSELLA URHEILUSSA

  Monet suomalaislapset käyvät ala-asteikäisinä urheiluharrastuksissa jopa 6 kertaa viikossa. Hyvin nuorena aloittaneiden, ja yhtä lajia pitkään harrastaneiden, lasten ja nuorten kroppa on kovilla ja rasitus osuu usein vartalossa samoihin kohtiin. Harmittavan usein erittäin aktiivisesta harrastamisesta seuraa myöhemmin mm. alaraaja eli jalka-, polvi- tai lonkkaongelmia. Vaivoja syntyy varsinkin jos jaloissa tai kävelyssä on virheasentoja.

  Virheasennoista johtuvia ongelmia ovat kantakalvon tulehdukset, akillesjänteen tulehdukset, penikkatauti sekä rasitusvammat polven ja lonkan alueella. Kivut heijastuvat helposti myös muihin kehonosiin ja päinvastoin. Esimerkiksi selkäkivusta kärsivä saattaa helposti kuormittaa alaraajoja virheellisesti välttääkseen kipua. Virheasennoista kärsii noin 60% aikuisista suomalaisista.

  Valtakunnallinen fysioterapiapalveluihin erikoistunut Auron haluaa tukea lasten ja nuorten liikkumista, mutta kasvattaa samalla tietoisuutta virheasentojen varhaisen tutkimisen ja korjaamisen tärkeydestä.

  JUNNULAHJOITUS

  Auron lahjoittaa kokonaiselle juniorijoukkueelle (15 – 19 v) perusteellisen alaraajatutkimuksen lonkista varpaisiin sekä tarpeen mukaan yksilöllisesti muotoillut pohjalliset. Lahjoituksen tarkoituksena on kartoittaa nuorten urheiluharrastajien jalkojen virheasentoja ja niitä korjaamalla ennaltaehkäistä tulevia kipuja ja vaivoja.

  Tutkimuksessa jalkojen ja nivelten ongelmiin erikoistunut fysioterapeutti testaa jalkaterän, nilkan, polven ja lonkan liikeradat sekä selän asennot. Samalla tarkistetaan nivelsiteiden tuki- ja lihasvoima sekä alaraajojen ja selän yhteistoiminta. Mikäli jollain nuorella löytyy tarvetta yksilöllisesti muotoiltuihin pohjallisiin, ne valmistetaan tutkimuksen yhteydessä. Omien jalkojen mukaisesti muotoillut pohjalliset tukevat aktiivisesti nilkkoja ja siten helpottavat ja ehkäisevät mm. polvi- ja selkäkipuja.

  Fysioterapeutin tekemän tutkimuksen ja muotoilemien pohjallisten yhteisarvo on n 200€ / nuori.

  Tutkimuksen arvontaan on mahdollista päästä ilmoittamalla joukkueen nimi ja paikkakunta 15.5.2018 mennessä
  https://www.facebook.com/auronfysioterapeutit/

  tai lähettämällä samat tiedot meilitse [email protected]

  #Auronauttaa #junnujenjalatkuntoon
  #kipuakovemmatfysioterapeutit
  #sotaturhialaakkeitavastaan

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)