test
More

  Suomelle cheerleadingin MM-kultaa

  Suomalaisjoukkueet ovat jälleen pärjänneet loistavasti cheerleadingin MM-kilpailuissa. Viime yönä naisten maajoukkue voitti MM-kultaa, jota voi kutsua historialliseksi: ensimmäistä kertaa naisten cheer-sarjan voitti joku muu kuin USA.

  ”Tätä on tavoiteltu monta vuotta. Viime vuonna näytettiin, että kyllä meistä olisi tähän ja tänä vuonna toistettiin taas. Kaksi hyvää ohjelmaa riitti tänä vuonna” iloitsee naisten maajoukkueen valmentaja Maria Wahlroos.

  Naisten maajoukkue suoriutui loistavasti myös semifinaalissa: lähtö finaaliin tapahtui ensimmäiseltä sijalta. Viime vuonna naisten maajoukkue saavutti hopeaa. Mitalin kirkastamisella on suuri merkitys suomalaiselle sekä eurooppalaiselle cheerleadingille.

  ”Suomalaiselle cheerleadingille tämä merkitsee sitä, että nyt on kaikkien helppo uskoa, että se maailmanmestaruus on saavutettavissa toivottavasti muutkin sitä lähtee tavoittelemaan. Saadaan lisää innokkaita maajoukkueurheilijoita ja nuorille unelmia”, arvelee Wahlroos.

  Tanssimaajoukkue jäi tällä kertaa sarjassaan neljänneksi. Suoritus on äärimmäisen hyvä sillä joukkueita oli semifinaalissa mukana toistakymmentä.  Sekamaajoukkue sijoittui kovatasoisessa sarjassaan kuudenneksi. Tanssi- sekä sekajoukkuesarjojen voiton vei USA.

  Cheer, naiset

  1. Suomi, 707,5

  2. USA, 703

  3. Ruotsi, 657,5

  Cheer, sekajoukkueet

  1. USA, 726,5

  2. Taiwan, 704,5

  3. Canada, 637

  6. Suomi, 597

  Tanssi

  1. USA, 615,5

  2. Japani, 586,5

  3. Mexico, 580

  4. Suomi, 561,5

  Cheerleadingin MM-kilpailut järjestettiin Yhdysvalloissa, Floridan Orlandossa 25.-27.4.2018. Suomea edusti yhteensä kuusi joukkuetta. Tänä vuonna kotiintuomisena on naisten sarjan kulta, juniorityttöjen hopea sekä sekajunioreiden pronssi.

  Naistenmaajoukkue. Kuva: Riikka Taivassalo

  Tanssimaajoukkue, kuva Action Moments, USA

   

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)