asd
More

  Lionsin matkassa: Leijonien kevät

  Kevät on uuden kukoistuksen aikaa. Kylmä talvi väistyy ja tilalle tulee aurinkoa ja lämpöä. Kasvillisuus puhkeaa kukoistamaan, elävät olennot saavat jälkikasvua ja osa eläimistä heräilee talviuniltaan. Myös Lohjalaisten Leijonien kohdalla on havaittavissa talviunilta heräämisiä. Vanhan sanonnan mukaan ”pelimiehet tupsahtelevat harjoituksiin kun ruoho alkaa vihertämään”. Ja näyttäisi siltä että tänäkin vuonna se pitää paikkansa. Talvikaudella osa Leijonista oli ilmeisesti talviunilla, koska ihan kaikkia ei harjoituksissa näkynyt. Mutta nyt, auringon pilkahdellessa ja kevään kynnyksellä treeneissäkin on pyörähtänyt horroksesta heränneitä. Ja mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, kesää kohti heränneiden määrä vain kasvaa.

  Joidenkin mielestä kausi alkaa vasta kun suojat laitetaan päälle. Talvikaudella usein keskitytään kehittämään urheilijoiden fysiikkaa ja tekniikkaa ilman kaikkia suojavarusteita. Harrasteurheilussa on aina paikoitellen haasteita saada kaikki urheilijat sitoutumaan talven fysiikkaharjoitteluun. Lionsilla asiat ovat erittäin hyvissä käsissä, yhteistyötä tehdään mm. Valmennuskeskus Huipun ja Aplicon kanssa sekä apuna käytetään Volt-ohjelmaa harjoitusten laatimiseen sekä seurantaan. Mahdollisuuksien, resurssien tai tietotaidon osalta Leijonien fysiikkaharjoittelu kestää vertailun mihin tahansa seuraan Suomessa.

  Siinä missä kasvit heräävät kevään kuluessa kukkimaan, myös talven aikana horroksessa ollut runosuoni osoittaa heräämisen merkkejä. Kevät on runojen aikaa, kuten taiteilijat tykkäävät sanoa.

   

  Kun ilma tää, lämpiää

  ja kylmä jää, häviää

  Kuuluu ääni hiljainen

  mutta jokavuotinen

   

  Nyt suojat ulos, kannetaan

  viime kauden tulos,unohdetaan

  Malja tinainen, palautetaan

  mantra ainainen, kailotetaan

   

  Kun treenataan keväällä,

  Leijona ärjyy kesällä

   

  Ville Montonen, Lohja Lionsin viestintävastaava

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)