test
More

  Näin onnistut ylläpitämään treenimotivaatiota

  On yleistä, että jonkin ajan kuluttua vuodenvaihteesta treenimotivaatio alkaa horjua. ELIXIA haluaa nostaa esiin tämän monelle tutun ilmiön ja auttaa useampia jatkamaan treenaamista läpi vuoden. Näin ELIXIA haluaa myös yleisesti edistää parempaa kansanterveyttä.

  Yhteistyössä neurotutkija Ole Petter Hjellen kanssa ELIXIA tuo esiin pitkäaikaisen liikunnan harrastamisen etuja. Kirjassaan ”Vahvat aivot aktiivisessa kehossa” (Sterk hjerne med aktiv kropp) neurotutkija Hjelle kirjoittaa, että aivojen tärkein evolutionaarinen tehtävä on tehdä hyviä valintoja. Aivot saavat palkinnoksi endorfiineja ja dopamiinia jokaisesta hyvästä valinnasta, ja nämä kemialliset reaktiot tekevät meistä tarkkaavaisempia, parantavat muistia ja – mikä parasta – tuottavat voimakkaan ilon ja onnellisuuden tunteen.

  -Tekemällä aktiivisia valintoja voi helpommin hallita sekä terveyttään että elämäniloaan. Kun liikuntaharrastusta jatkaa, aivot ”palkitsevat” kaikista järkevistä ja hyvistä valinnoista. Näin myönteisen toiminnan toistamisen todennäköisyys kasvaa ja yhtäkkiä huomaa kehittäneensä itselleen todella hyvän tavan. Siksi me ELIXIAlla olemme koonneet innostavia vinkkejä ja toteutamme joukon aktivointitoimia, joiden avulla voi jatkossakin keskittyä treenaamiseen, vaikka motivaatio heikkenisi tai kun arki tuntuu stressaavalta, sanoo ELIXIAn markkinointi- ja viestintäjohtaja Marianne Orderud.

  Apua motivaation ylläpitämiseen arjessa

  ELIXIA jakaa pari motivaatiovinkkiä, joihin voi tukeutua motivaation hiipuessa. Näin ELIXIA haluaa auttaa yhä useampaa jatkamaan treenaamista, jotta kaikki saisivat kokea vaikutukset pitkällä aikavälillä.

  • Etsi liikuntamuoto, joka tuntuu hauskalta. Jos treenatessa on hauskaa, on todennäköisempää, että treenimotivaatio pysyy yllä pidempään. ELIXIAlla on yli 120 erilaista ryhmäliikuntatuntia, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain – aiemmasta treenikokemuksesta ja -historiasta riippumatta.
  • Treenatkaa yhdessä! Treenaamisesta saa maksimaalisen ilon irti, kun treenaa yhdessä ystävän tai kumppanin kanssa. Jos motivaatio alkaa heiketä, on myös paljon vaikeampaa peruuttaa suunnitellut treenitreffit. Tosiasia on, että yhdessä muiden kanssa liikuntaa harrastavat onnistuvat useammin ylläpitämään hyviä liikuntatottumuksia ja harrastavat liikuntaa useammin kuin muut. Ryhmäliikuntatunneilla käyminen on myös hyvä tapa kokea liikunnan sosiaalinen voima.
  • Suunnittele treenit! Yksi tärkeä tekijä treenaamisen jatkamisen onnistumisessa on suunnittelu. Vuorokausi on yhtä pitkä kaikille, ja jokainen valitsee itse, mitä tekee 24 tunnin aikana. Suunnittele treeniviikkosi etukäteen ja merkitse treeniaika kalenteriisi. Uudet ELIXIAn jäsenet saavat myös PT Start -tunnin eli tapaamisen Personal Trainerin kanssa, minkä avulla on helpompi päästä alkuun ja löytää sopiva treeniohjelma. Tämä puolestaan auttaa jatkamaan treenaamista myös alun jälkeen.

  Pidä treenimotivaatiota yllä treenaamalla muiden kanssa

  Liikuntaharrastuksen jatkaminen on helpompaa, kun treenaa yhdessä muiden kanssa. Tämä on osoitettu tutkimuksissa.

  -Monet jäsenistämme sanovat, että ihmisten tapaaminen treenien yhteydessä tekee treenaamisesta hauskempaa. Jotkut jäsenemme ovat saaneet uusia ystäviä meillä ELIXIAlla, ja jotkut jäsenemme ovat jopa löytäneet elämänkumppaninsa meiltä. Treenaamisen pitää olla hauskaa, ja me ELIXIAlla haluamme luoda mahdollisuudet ihmisten tapaamiselle ja treeni-ilon jakamiselle yhdessä. On osoitettu, että onnellisuuden tunteen voi saada aikaan monin eri keinoin – muun muassa treenaamalla (link???). Järjestämme helmikuun aikana erityistapahtumia, joilla haluamme kannustaa useampia treenaamaan ystävän kanssa – jonkun sellaisen kanssa, josta pitää, tai oman kumppanin kanssa. Se tuo iloa ja parantaa terveyttä, sanoo ELIXIAN markkinointi- ja viestintäjohtaja Marianne Orderud. 

  ELIXIAN tapahtumat helmikuussa

  Neurotutkija Ole Petter Hjellen kanssa tehtävän yhteistyön lisäksi helmikuun aikana järjestetään tapahtumia ja lanseerauksia, joiden tavoitteena on saada yhä useammat jatkamaan treenaamistaan. Ystävänpäivä-viikonloppuna 14.–16. helmikuuta ELIXIA avaa kaikki liikuntakeskuksensa ja tarjoaa jäsenille mahdollisuuden ottaa kumppaninsa mukaan treenaamaan. Lisäksi ELIXIA julkaisee kolme uutta videota, joilla innostetaan treenaamaan parin kanssa: Get Stronger Together, Improve Your Cardio Together ja Partner Yoga. Nämä treenivideot ovat ELIXIA-jäsenten saatavilla osoitteessa elixia.fi. Heille, jotka haluavat välttää ystävänpäivän juhlinnan, ELIXIA on lanseerannut ”Särkyneiden sydämien” -meditaation audiona. 

  Itse ystävänpäivänä 14. helmikuuta ELIXIA kutsuu lisäksi kaikki sinkut ”Crosstraining for singles” -tunnille uuteen, tammikuussa 2020 avattuun, ELIXIA Tapiolaan. Crosstraining for singles on hauska ja haastava treenitunti heille, jotka haluavat tarttua tilaisuuteen ja tavata uusia ystäviä, joilla on samanlaisia liikuntaharrastuksia. Tapahtuma on avoin kaikille, eikä edellytä ELIXIAn jäsenyyttä. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)