More

  Salibandynaiset murskaavasti MM-lopputurnaukseen – tänään särkyi maaotteluennätyksiä

  Suomen naisten salibandymaajoukkue selviytyi odotetun helposti joulukuussa Sveitsin Neuchatelissa pelattavaan MM-lopputurnaukseen voittamalla kaikki neljä otteluaan MM-karsinnassa Slovakian Trencinissä.

  Kuva Suomen ja Puolan välisestä ottelusta

  Viikolla jo Espanjan 21-1, Saksan 16-2 ja Venäjän 18-1 kaatanut Suomi rikkoi turnauksen päätteeksi maaotteluennätyksiä kaatamalla Itävallan 37-0. Tulos on naisten maajoukkueen kaikkien aikojen suurin voitto, ja hyökkääjä Veera Kaupin päivän pistesaalis 9+6 on naisten maaotteluiden uusi ennätys.

  Aiemmat molemmat ennätykset olivat kahden vuoden takaisesta MM-karsintaturnauksesta, jossa Eliisa Alanko oli merkkauttanut 9+5 Suomen kaataessa Ison-Britannian 32-0.

  Päävalmentaja Lasse Kurronen jätti Itävalta-ottelussa vastuun pelaajille, eikä esimerkiksi käynyt pukukopissa ohjeistamassa.
  – Vastassa oli turnauksen heikoin vastustaja ja pelattiin peli pois hyvällä asenteella. Aistin, että pelaajilla oli tieto ennätyksestä, mikä oli ihan hyvä, koska se piti pelin tason korkeana lopussa, Kurronen totesi.

  Sinällään tarkoilla luvuilla ei ole merkitystä, eikä tällaisilla murskajaisilla juuri ole pelillistä arvoa. Kaksi vuotta sitten Suomi murskasi Ison-Britannian 32–0, ja nyt pistettiin siis viidellä paremmaksi. Ruotsi voitti omassa MM-karsintaturnauksessaan Ranskan peräti 61–0.

  Päävalmentaja Kurronen toivottaa erittäin tervetulleeksi vuodeksi 2023 kaavaillun uudistuksen, jonka myötä MM-karsinnoista luovuttaisiin. Niiden sijasta pelataan EM-kisat, joissa päästään pelaamaan myös tosissaan.
  – Ei tämä silti ollut missään tapauksessa hukkareissu. Vähän näki pallollisen pelin tasoa, kun hallitsimme palloa noin 95 prosenttia peliajasta, Kurronen muotoili.

  Slovakian reissun varsinainen anti oli kaukalon ulkopuolisissa asioissa. Joukkue pääsi olemaan yhdessä useamman päivän. Kurrosen mukaan esimerkiksi marraskuun EFT-turnaus ja siinä tullut ruma tappio Ruotsille saatiin perattua läpi.
  – Lisäksi henkilökohtaiset palaverit kaikkien pelaajien kanssa saatiin vietyä läpi.

  Ryhmään on tullut mukaan uusia pelaajia, joten Trencinissä päästiin myös edistämään tutustumista puolin ja toisin.
  – Tämä on nyt paljon yhtenäisempi ryhmä kuin mitä se oli marraskuussa EFT-turnauksessa, Kurronen totesi.

  Valmentaja allekirjoittaa toteamuksen siitä, että Slovakiasta palaa parempi joukkue kuin sinne matkusti. Sveitsin MM-kisoja ajatellen tärkeimmät kokoontumisjaksot ja päätökset ovat vielä tekemättä, mutta ainakin nyt otettiin ensimmäiset askelet ja kaikesta päätellen oikeaan suuntaan.
  – Omissa leirityksissä kesällä katsotaan sitten, kuka pysyy kyydissä mukana, Kurronen kuvaili joulukuuta kohti tiivistyvää projektia.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)