test
More

  Näin teet tehokkaan kotitreenin

  Liikunnalliset salit tulivat Suomeen 80-ja 90-luvuilla ja vähitellen salitreenaamisesta yksin tai ryhmäliikuntana tuli todella ison osan vapaa-ajan harrastus, jolla sekä pysyttiin kunnossa, että pidettiin yltäkylläisen yhteiskunnan helposti tuomat ylimääräiset kilot kurissa. Nyt tilanteessa, missä liikuntasalit ovat pääsääntöisesti kiinni, pitää palata takaisin kotitreenaamiseen.

  Unibet TV on yksi suoratoistokanava, jonka voi laittaa pyörimään siihen monitorille tai vaikkapa isolle televisioruudulle treenaamisen vauhdittamiseksi, tai ainahan voi hakea YouTubesta jonkin kivan musiikkikattauksen tai treeniohjeitakin voi samalla katsella, kun itse treenaa. Tärkeintä on, että jos treenaamisen ohessa, vaikka sillä kuntopyörällä katselee mitä tahansa kanavaa, se treenaaminen on yhä se tärkein ja pääasia, mutta suoratoiston sisältö vain vauhdittaa tekemistä tai antaa sille rytmin.

  Kotitreenaamisessa voi joko treenata ihan oikeasti, tai sitten fuskaten – eli tekemällä vähän sinne päin. Varsinkin nyt kun kotitreenaaminen on ainoa treenimuoto, niin nyt niille kotitreeniohjeille olisi käyttöä.

  Treeni ilman välineitä

  Et välttämättä tarvitse mitään treenausvälineitä, pois lukien kenties tuolin, sohvan reunan tai jos asut kahden kerroksen talossa, myös portaan. Näiden avulla voit jo luoda itsellesi treeniympyrän. Erilaiset kyykkyliikkeet ovat hyviä koko vartalolle, ja niissä voi käyttää hyväksi sitä tuolia tai sohvaa. Myös erilaiset ylös-alas nousu-laskuliikkeet pitävät kehoa liikunnallisena sekä monille tuttu burbee liike, johon löytyy hyvät kuvat esimerkiksi Superfitmeen sivulta.

  12 minuutin kotitreeni video (<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/J–5z6dx3pA” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>)

  Teet sitten millaisen treenin tahansa, muista kaksi perusasiaa: lämmittele aluksi, vaikka kävelemällä rivakkaan tahtiin ympäri asuntoa tai mikäli mahdollista kierrä, vaikka taloa muutama minuutti, jotta saat lämmön lihaksiin, ennen kuin alat tekemään mitään. Lämmittelyn jälkeen pitäisi lihakset ja keho venytellä muutamalla venytysliikkeellä.

  Jos haluat kotitreeniisi vauhtia ja tilaa löytyy niin luisteluhyppy voisi olla sellainen. Luisteluhyppy, eli yhden jalan loikat sivulta sivulle, vahvistavat pakaroita, reisiä ja keskivartaloa. Lisäksi luisteluhypyt edistävät tasapainoa ja ketteryyttä sekä nostavat sykettä. Tämän voit katsoa tästä videolta:

  <iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/scWvUN5RFys” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

  Joillakin meillä on erilaisia liikuntarajoitteita, joten kannattaa katsoa mallivideoita rauhassa, ennen kuin aloittaa omaa treeniä, jollei ole vielä tuttu liikkeiden kanssa. Pidä myös aina vettä saatavilla, sillä hyvät treenit vaativat, että pidät huolta myös kehosi vesi- ja energiatasapainosta. Varsinkin kotona ollessa parikin viikkoa tai pidemmän aikaa ilman pääsyä tutulle salille, saattaa aiheuttaa jopa ärtymystä, mutta netin tuhannet sivustot antavat hyviä ohjeita liikkumiselle ja treenaamisen jatkamiselle ihan kotioloissakin. Ehkä ne laitteet siellä salilla ovat paremmat, mutta kotoakin löytyy varmasti tilat samojen liikeratojen aikaansaamiselle ja jopa ilman laitteita. Ehkä treenit eivät kotona ole yhä ”raskaita”, mutta kotitreenilläkin pystytään vähintäänkin ylläpitämään sitä hyvää vireystasoa mikä salitreenillä on saatu. Jos sitten vasta aloittelet treenaamista, niin kotona pääset hyvin alkuun.

  Venyttele hyvin sekä aluksi ja lopuksi

  Venyttely toimii vain, jos lihakset ovat lämpimät – älä siis koskaan lähde venyttelemään ”kylmiltään”. Yleisesti ajatellaan, että venyttelyssä parasta on tehdä liikkeet rauhassa ja muistamalla hengitys. Älä pakota omaa vartaloasi menemään asentoon, joka ei tunnu hyvältä. Vartalosi kyllä kehittyy, jos treenaat tasaisesti jatkossa. Jos sinulla suinkin on energiaa, niin venyttele mielellään joka päivä. Et tarvitse venyttelemiseen mitään apuvälineitä ja hyviä venyttelyohjeita saat fit.fi venyttelysivulta.

  Onko sitten tapaa, jolla kotona voisi yhdistää sekä kovan treenaamisen että venyttelyn ja tämän kaiken ilman laitteita? Itseasiassa on, oletko koskaan ajatellut joogaa treenaamisena? Joogaahan on monenlaista, eikä kyse ole vain mielentasapainoittamisesta ja rentoutumisesta.

  On varmaa, että mikäli aloitat joogan ja teet sitä säännöllisesti se lisää kehosi liikkuvuutta, rentouttaa mielsi ja jopa parantaa unesi laatua. Se on myös lempeä liikuntakeino ja sopii kaiken ikäisille, sillä joogassa keho totutellaan liikkumaan uudella tavalla. Netistä löytyy YouTuben syövereistä todella paljon erilaisia joogavideoita, joista osa voi olla maksuttomia ja osa maksullisia. Esimerkiksi Anna.fi luokitteli parhaaksi Fightmaster Yogan ja joogaopettaja Lesley Fightmasterin, koska hänen kanavallaan on sekä lyhyitä että pidempiä opetusvideoita sekä aloittelijoille että jo pidempään joogaa harrastaneille.

  Treenaaminen vetäjän kanssa

  Jos kaipaat kuitenkin apua treenaamiseen, voit tilata itsellesi YouTube treenikanavan tai jonkun nettisivun maksullisen treenikanavan, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että raivaat tilaa television tieltä ja laitat television vähän kovemmalle ja alat treenata vetäjän ohjeiden mukaisesti – ainoa ero salilla ohjattuun treeniin on totta kai siinä, että voit koska tahansa painaa pausea, ja todeta, että tämä oli tässä ja suunnata kulkusi jääkaapille tai vaihtaa kanavaa, vaikka pelataksesi. Mutta kotitreenaamisessa ja yleensäkin treenaamisessa kaikki lähtee sinusta itsestäsi, jos haluat treenata, onnistut varmasti myös, vaikka vetäjä onkin hieman virtuaalinen tai tunti on etätunti.

  Edellä mainittu Unibet on ruotsalainen rahapelioperaattori, joka tuottaa erilaisia aikuisille tarkoitettuja viihteellisiä rahapelejä nettiin, automaattipelit, kasinopelit ja vedonlyönti ovat Unibetin valikoimissa ja heidän asiakkaanaan pääset katsomaan myös Unibet TV:n urheilu- ja tapahtumalähetyksiä. Pitää nimittäin muistaa, että elämässä pitää olla sekä sitä viihdettä, työn arkea että liikuntaa tai jopa edellä mainittuja treenejä – jokainen meistä rakentaa oman mieleisensä arjen saatavilla olevista palasista.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)