More

  Mitä snooker ammattilaisuus vaatii?

  Jos suomalaisittain asiaa ajattelee, niin itsestään selvää on, ettei Suomessa voi itseään elättää snookeria pelaamalla. Jos oikeasti on mielenkiintoa lajia kohtaan niin paljon, että haluaa siitä oman ammattinsa rakentaa, niin oikea päätös on joko muuttaa Englantiin, Irlantiin tai sitten USA:han. Joka tapauksessa ennen muuttoa kannattaa täällä kotimaassa tehdä muutama asia ennen sitä.

  Muutto Suomesta

  Jos ammattilaiseksi snooker-pelaajaksi on haaveet, niin kannattaa ensi täällä kotoisassa Suomessa harjoitella peliä ja katsoa, onko itsestä siihen. Nykyään kuitenkin esimerkiksi YouTubesta löytyy hyviä opetusvideoita, joiden avulla on mahdollista opetella tärkeimmät lyöntitekniikat sekä pelistrategiaa. Loput on sitten pelaajasta itsestä kiinni. Onko todellista mielenkiintoa ja sitkeyttä opetella pelin tekniikka ja miten oma psyyke toimii itse ottelutilanteessa. Nämä kannattaa ja pitää testata vielä Suomessa ollessa. Ja vasta jos pelit ja pelaaminen toimii hyvin täällä Suomessa ja tulosta tulee, kannattaa harkita muuttoa. Muutto Englantiin esimerkiksi ei ole aivan niin yksinkertaista kuin muutto Mikkelistä Ouluun.

  Jos muutto sitten tulee ajankohtaiseksi, on muuton yhteydessä ja ennen sitä otettava selvää, miten on mahdollista sitten päästä osallistumaan erilaisiin kilpailuihin. Monessa kilpailussa ja turnauksessa pitää olla jonkin ”paikallisen” seuran jäsen, joten maata ja kaupunkia ajateltaessa pitää tutkia, mitä joukkueita sieltä löytyy ja miten jäseneksi pääsee. On myös todennäköistä, että monessa turnauksessa on erilaisia joukkue kohtaisia kiintiöitä, joten vaikka pääsisit seuran jäseneksi, on sinun todennäköisesti myös pystyttävä nousemaan seuran sisällä edustusjoukkueeseen, jotta pääset ammattilaisturnauksiin. Tie ei siis ole helppo, eikä nopea, mutta varmasti mahdollinen.

  Snooker ammattilaisuus vaatii sitä haluavalta suomalaiselta siis sekä luontaista talenttia lajiin, lajin perusteiden oppiminen ja kilpailukokemuksen hankinnan Suomessa ja sitten sen ratkaisevan askeleen ottamisen matkalla kansainvälisille estraadeille. Pari suomalaista siihen on pystynyt, ja miksei niin olisi mahdollista myös tulevaisuudessa.

  Harjoittele kuin ammattilainen

  Kun kysytään ammattipelaajilta, kuinka paljon he harjoittelevat, niin yhä ammattilaisenakin kun perusteet ovat jo hallussa, harjoittelua tulee jatkaa. Joku on laskenut, että Ronnie O’Sullivan olisi kertonut harjoitelleensa tähän mennessä reilut 30 000 tuntia, ja kun tiedetään mihin hän pystyy, niin ei mikään ihmekään.

  Toisaalta pitäisi harjoitella sekä yksinään, että jonkun hyvän harjoitusvastustajan kanssa, vähän kuten nyrkkeilijät sparraavat hyvien vastustajien kanssa. Lisäksi on hyvä pitää päiväkirjaa omasta etenemisestä, tavoitteista ja tehdyistä treeneistä ja pitää rakenne aina harjoittelussa. Harjoittelu ei voi olla vain pelailua, vaan sen pitää johtaa pelissä ja pelaamisessa kehittymiseen ja oikeiden ratkaisujen tekemiseen vaikeissa paikoissa.

  Yksi kilpapelaajan tärkein taito itse pelitaidon ohessa on pystyä keskittymään tilanteessa kuin tilanteessa, ja sitäkin taitoa voi ja pitää harjoitella. Jotta hyvästä pelaajasta voisi tulla mestari, on hänen pystyttävä pelaamaan parasta peliään myös kovan paineen alaisena, eikä kukaan tiedä, miten kukin pelaaja suhtautuu jännitykseen ennen kuin sen aika koittaa. Toisilla alkaa käsi vapista, ja toiset pystyvät pitämään oman keskittymisensä nimenomaan pelissä ja seuraavissa lyönneissä, ja se ero tekee pelaajasta mestarin.

  Ja tärkeintä on aina oltava valmis pelaamaan ja voittamaan.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)