More

  Häirintävapaa urheilu -koulutuskiertue urheiluseuroille käynnistyy maakunnissa

  Viimeaikaiset uutisoinnit ovat osoittaneet, että urheilussa esiintyy niin häirintää kuin muuta epäasiallista käytöstä. Tärkeää on, kuinka urheilu vastaa tähän haasteeseen. Tarvitaan entistä paremmat keinot niin rikkomusten ennaltaehkäisyyn kuin niihin puuttumiseen. Ensin ilmiö pitää kuitenkin tunnistaa.

  Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry, Väestöliitto ja Suomen Olympiakomitea järjestävät yhteistyössä liikunnan aluejärjestöjen kanssa koko maan kattavan koulutuskiertueen urheiluseuroille. Koulutuksen tavoitteena on lisätä urheiluseurojen valmiutta ennaltaehkäistä ja puuttua niin häirintään kuin muuhun epäasialliseen käytökseen. Koulutuksessa annetaan erilaisia käytännön toimintamalleja, jotka auttavat häirintävapaan urheilun edistämisessä.

  – Toivomme, että lajiliitot viestivät aktiivisesti seuroilleen koulutuskiertueesta. Alueellinen koulutus tavoittaa kattavasti eri lajien seuroja, ja käytännön läheisessä koulutuksessa pystymme antamaan konkreettisia toimintaohjeita urheiluseuroille. Vastavuoroisesti saamme arvokkaita näkemyksiä seuratoimijoilta, jotka auttavat kehittämään toimintaa kohti häirintävapaata urheilua, SUEKin koulutuspäällikkö Piia Pöyhönen sanoo.

  Koulutus on suunnattu niin urheiluseurojen hallituksen jäsenille, seuran hallinnon työntekijöille kuin valmentajille. Koulutuksen jälkeen seurat osaavat luoda oman toimintamallinsa ennaltaehkäisyyn ja mahdollisten häirintätapausten varalle.

  Sovitut koulutuspäivät.

  5.2. Kymenlaakson Liikunta, Kouvola
  24.3. Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu, Lappeenranta
  2.4. Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu
  7.4. Lapin Liikunta, Rovaniemi
  23.4. Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu, Turku
  25.-26.4. Keski-Pohjanmaan Liikunta, Kalajoki
  29.4. Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu, Pori
  5.5. Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu, Lahti
  16.5. Hämeen Liikunta ja Urheilu, Tampere
  8.9. Keski-Suomen Liikunta, Jyväskylä
  22.9. Pohjois-Karjalan Liikunta, Joensuu
  6.10. Pohjois-Savon Liikunta, Varkaus

  Tarkemmat tiedot koulutuksesta julkaistaan aluejärjestöjen sivuilla.

  PS. Kannustathan kertomaan.
  Väestöliiton Et ole yksin -palvelussa (https://etoleyksin.fi/), jokainen voi keskustella mahdollisista häirintätapauksista ammattilaisen kanssa.

  SUEKin ILMO-palveluun (https://ilmo.suek.fi/#!/) voi ilmoittaa nimellä tai nimettömästä, mikäli havaitsee rikkomuksia.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)