test
More

  Harjun kenttä Lohjalla aktivoituu kesäksi

  Juha Heinänen ja treeniläiset torstaina Harjun kentällä.

  Talvella lumen peitossa oleva Harjun urheilukenttä alkaa aktivoitua näin keväällä yleisurheilijoiden aloittaessa kevätkauden ja ulkotreenit kentällä. Jalkapalloilijat tulevat sitten pian yleisurheilijoiden perässä, kunhan nurmikenttä on saanut rauhassa asettua pimeän talven jäljiltä.

  Mitä kuuluu lohjalaiselle yleisurheilulle

  Lehtemme tapasi Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden (LUU) urheilijoita valmentajineen torstain harjoituksissa Harjulla ja kyselimme sekä valmennuspäällikkö Juha Heinäsen sekä tiedottaja Krista Almin mietteitä näin kevään kynnyksellä.

  Talvikausi lupaa hyvää myös kesälle, kertoo Juha.  Kesäkauden avaus on tulossa 5.5. eikä sen jälkeen kestä kauaakaan, kun kesän päätapahtuma eli Lohjan lajikarnevaalit tulevat. Lisäksi mm. korkeushyppääjien talvikausi lupailee hyviä tuloksia myös tulevalle kesälle.

  Kysyttäessä mitä seuralle kuuluu yleensä ja nousevatko jotkin lajit ylitse muiden, sekä Juha että Krista kertovat, että täällä Lohjalla pikajuoksu ja aitajuoksu ovat ne suosikkilajit ja niissäkin oman seuran urheilijat ovat osoittaneet talvella hyvää kuntoa ja tuloksissa on tullut selviä ennätysten parannuksia.

  Yleisurheilu harrastuksena

  Minkälainen harrastus yleisurheilu on ja miten sen voisi Lohjalla aloittaa, ja minkä ikäisille lajista on liikuntamuotona?

  Meillä LUU:ssa on hyvää se, että meille voi tulla aloittamaan uutta lajia aivan yhtä hyvin nuoret kuin aikuiset ja vanhemmatkin. Yleisurheilun aloitukseen ei tarvita kuin avointa mieltä ja halua liikkua. Harjoituksia meillä on Harjun kentällä tiistaisin ja torstaisin klo 18 alkaen. Yleisurheilu on helppo laji aloittaa, eikä se vaadi sen suurempia tarvikeostoksiakaan.

  Lisätietoja voi aina kysellä kotisivumme kautta sähköpostitse, lomakkeella ja aina voi myös soittaa, kertoo Krista.

  Kesän karnevaalitapahtuma

  Monille on tuttu television keihäskarnevaalit, jotka ovat jokavuotinen tuttu näky lähinnä siksi, että suomalaiset ovat menestyneet hyvin keihäänheitossa, mutta kaikki eivät tietä, että tällaisia karnevaaleja on järjestetty myös muissa lajeissa. Tapahtumien tarkoituksena on kerätä yhteen paikkaan muutamaksi päiväksi sen lajin parhaimmisto sekä kilpailemaan että leireilemään ja varsinkin juniorit saamaan oppia. Tänä kesänä Lohjalla ensimmäistä kertaa ovat karnevaalit useammalle lajille, kun mukana ovat kiekonheitto, korkeushyppy ja kuulantyöntö.

  Kun nämä lajit tulivat Suomen Urheiluliitolta (SUL) saatavilla, haimme niiden isännöintiä ja nyt 27.-30.kesäkuuta eli juhannuksen jälkeen Lohjalla kisaillaan.

  Nyt on varsinkin näiden kolmen lajin harrastajille tarjolla parasta saatavilla olevaa valmennusta ja treeniseuraa kesäkuussa Lohjalla, vinkkaa Juha.

  Suomen Urheiluliiton (SUL) organisoimilla karnevaaleilla kohtaavat lajien terävin kansallinen kärki ja harrastajat ympäri Suomen. Karnevaalien kohderyhmänä ovat yli 10-vuotiaat yleisurheilijat ja heidän taustajoukkonsa kautta maan. Kouluttajina toimivat Suomen Urheiluliiton valmentajat sekä muut asiantuntevat valmentajat. Urheilijoiden vanhemmille, ohjaajille ja valmentajille on kokonaan oma ohjelmansa karnevaaleilla.

  Lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautuminen: www.lohjanlajikarnevaalit.fi

  Itse kilpailuja on eri ikäasteille, mutta yleisen sarjan karnevaalikilpailut järjestetään lauantaina 29.6.2019.

  Porla juoksu ja paljon muuta toukokuussa

  Ennen karnevaaleja Lohjalla tapahtuu vielä muutakin, kuten tiedottaja Krista Alm kertoo:

  Valtakunnallisella yleisurheiluviikolla 20.-26.5. palautamme henkiin korttelikisojen perinteen. Kierrämme siis Lohjan lähikentät ja liikutamme lapsia. Tapahtumat ovat täysin maksuttomia ja kaikille avoimia. Viikko päättyy koko perheen finaalitapahtumaan 26.5. Aurlahden rantakentällä. Siellä on samaan aikaan myös Porla-juoksu (5 ja 10 km rantateitä pitkin).

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)