test
More

  Kuntoilubuumi jatkuu: Näillä lenkkareilla Suomi juoksee – urheilukellot kevään hitti

  Alkukesän lenkkeilykausi on vauhdissa, ja tänä vuonna suomalaisia kuluttajia kiinnostavat perinteisten lenkkareiden lisäksi myös erityisesti maasto- ja polkujuoksuun sopivat kengät. Puolueeton hintavertailupalvelu hintaopas.fi selvitti, mitkä ovat Suomen suosituimmat juoksukenkämallit ja top 3 urheilukellot. Vertailemalla tarjontaa lenkkeilijä voi säästää varustehankinnoissaan suuren summan.

  Hintaoppaan datan mukaan Asics on tällä hetkellä suomalaisten haetuin juoksukenkämerkki. Toisena tulee Salomon ja kolmanneksi jää perinteisesti listoja hallitseva Nike. Naisten juoksukenkien etsityin malli on Salomon Speedcross 4 -maastojuoksukenkä, jonka hinta alkaa 77,90 eurosta. Top 3:sta löytyvät myös katulenkkeilyyn sopivat Asics Gel-Nimbus 20, halvimmillaan 159 euroa ja Asics GT-2000 6 -lenkkari, jonka edullisin hinta on 129 euroa.

  ”Suosituimpien juoksukenkien listalla huomionarvoista on erilaisten maastojuoksukenkien suosio. Kuntoilijat hakevat haastetta treeniinsä ja liikkuvat luonnossa. Kuluttajan kannattaa myös muistaa, että urheilukenkien kohdalla hintavertailusta on hyötyä. Esimerkiksi naisten suosituimman lenkkarin kohdalla halvin hinta on puolet kalleimmasta ja säästö on jopa 70 euroa”, kertoo hintaopas.fi:n maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

  Miesten juoksukengissä haetuin on viime vuosien suosittu hitti Adidaksen Ultra Boost 2017. Mallin saa halvimmillaan 139,96 eurolla ja kalleimmillaan 179,95 eurolla, joten kauppoja vertailemalla säästö voi olla 40 euroa. Toiseksi suosituin malli on Asicsin Gel-Nimbus 20, alin hinta 159 euroa. Kolmannelta sijalta löytyy erityisesti maastojuoksuun ja polkujuoksuun sopiva Salomon XA Pro 3D GTX 2016 -kenkä, jonka saa edullisimmin hintaan 89 euroa. Myös näiden mallien kohdalla vertailu tuottaa muutaman kympin säästön.

  Urheilukellojen suosio ponnahtanut vuodessa

  Hintaopas.fi:n datan mukaan urheilukellot ovat tänä keväänä kasvattaneet suosiotaan huimasti kuntoilubuumin kiihtyessä.

  ”Vuoden 2017 huhtikuusta tämän vuoden huhtikuuhun urheilukellojen haut ovat kasvaneet 200 prosentilla ja aktiivisuusrannekkeiden haut 150 prosentilla. Kun kellokuume yllättää, kannattaa käyttää hetki hintojen vertailuun, sillä esimerkiksi kolmen suosituimman mallin kohdalla säästö on parhaimmillaan jopa 80–150 euroa”, Matinvesi-Bassett muistuttaa.

  Urheilukellomerkkien kolmen kärki on tasainen; eniten haetaan Polarin, Suunnon ja Garminin kelloja. Tämän hetken suosituin malli on Polar M430, jonka alin hinta on 159 euroa. Toisena on Suunto Spartan Trainer Wrist HR hintaan 189 euroa ja kolmantena Suunto Spartan Sport Wrist HR hintaan 359 euroa.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)