More

    Onnen merkitys menestyksessä

    Oletko koskaan miettinyt millainen suhde taidolla, ahkeruudella ja onnella on menestyksessä.  Asioita ei välttämättä edes mieti erikseen, jollei asia ole itselle ajankohtainen tai jostain syystä ole aktiivista syytä miettiä urheilua tältä kannalta. Olihan se jo kouluaikana selvää, että onnesta riippuen satuit päätymään siihen parempaan tai huonompaan joukkueeseen, riippuen osittain totta kai joukkueiden valitsijoiden omista ajatuksista liittyen omaan osaamiseesi.

    Siinä missä esimerkiksi kaikki netin automaattipelit, joista löytyy lisätietoa suomislots.net sivustolta, ovat 100 % onnenpelejä lottopelien ja arvontojen tavoin, urheilussa iso osa menestyksestä kuitenkin syntyy urheilijan oman tekemisen ja synnynnäisten ominaisuuksien kautta. Esimerkiksi harva alle 180 senttinen mies päätyy koripalloilijaksi.

    Onnella on suuri merkitys

    Iso merkitys on urheilijalle jo lähtökohtaisesti sillä missä maassa ja millaiseen perheeseen syntyy. Jos satut syntymään hyvin menestyvään kaupunkilaisperheeseen, jolla on keskimääräistä enemmän rahaa käytettävissä, niin tuskin päädyt pelaamaan jalkapalloa tai jääkiekkoa – niin se vain menee. Mutta jos synnyt heikompaan yhteiskuntaluokkaan ja rahasta on tiukkaa, mutta sinulla on alusta alkaen synnynnäiset ominaisuudet urheilemiselle, voit päätyä harrastamaan lajia, joka takaa sekä sinulle että perheellesi hyvän tulevaisuuden. Vai mitä pitäisit, jos saisit muutaman satatuhatta joka viikko tilillesi pelaamalla vaikka jalkapalloa?

    Iso merkitys on myös paikkakunnalla ja sillä minkä lajin itselleen nuorena valitsee, sillä monesti niiden ensimmäisten lajien joukossa on se laji, josta pitää enemmän kuin toisista, ja sitä kautta toisesta urheilijasta tulee jalkapalloilija ja toisesta seiväshyppääjä. Molemmat päätyvät tekemään sitä, mistä tykkäävät, mutta todennäköisempää on, että jalkapallon valinnut tulee ansaitsemaan urheilijauransa aikana selvästi enemmän kuin seiväshyppääjä. Onni ja menestys kulkevat usein käsi kädessä.

    eUrheilu, joukkuelajit ja onni

    Entä sitten nykyaika ja tietokonepelaaminen, josta on tullut jopa ammattimaista urheilua eri eSports pelien kautta ja parhaat pelaajat tienaavat yhteensä seitsemän numeroisia summia pelaamalla sekä striimaamalla pelejään seuraajilleen. Koska pelaajia on maailmalla satoja tuhansia, miljoonia, niin tie menestykseen on todellakin kiinni muustakin kuin vain pelaajan omista ominaisuuksista ja taidoista. Totta kai hyvät pelaajat omaavat paremmat mahdollisuudet tulla huomatuksi, mutta pitkälti on kyse myös onnesta. Oikeaan organisaation pääseminen on pelaajalla kuin pelaajalle lottovoitto. Esimerkiksi suomalainen esports ammattilainen Aleksi Virolainen nousi kansainväliseksi tähdeksi pelaamalla suomalaisessa ENCE- joukkueessa, mutta sukset meni ristiin joukkueen sisällä ja Aleksi sai potkut. Muutaman kuukauden ajan olikin pientä epäselvyyttä, minne Aleksi päätyisi ja mediassa oli esillä isojakin sopimussummia. Lopulta Aleksi päätti lähteä mukaan aivan uuteen joukkueeseen, ison organisaation päättäessä lähteä myös CS:GO pelien maailmaan. Siitä lähtien Aleksi on kuulunut Team OG:n CS:GO joukkueeseen tiimin  in-game-leaderinä, ja hänen arvonsa kansainvälisillä pelimarkkinoilla on vain kasvanut.

    OG itsessään ei ole vielä noussut aivan TOP10 sakkiin kokoaikaisesti ja joukkue tavoitti ensimmäisen finaalipaikankin vasta viime viikolla. Joukkue ei ole ollut vielä henkisesti valmis voittamaan ja näin ensimmäisestä CS:GO finaalipaikasta tuli mukaan tappio, mutta myös kohtuulliset palkintorahat.

    Henkinen valmennus tärkeässä osassa

    On urheilulaji mikä tahansa, aina golfista jääkiekkoon ja e-urheiluun, ei ammattilaisena aivan maailman huipputasolla riitä, että osaa pelata tai urheilla omaa lajiaan. Monet oman alansa urheiluammattilaiset pystyvät tekemään melkoisia tekoja treeneissä, mutta kilpailutilanne on aina erilainen, ja vain harvat pelaajat pystyvät yhtä rentoon ja hyvään tulokseen.

    Siinä missä ennen tärkeimpinä asioina olivat osaaminen ja joukkuepeleissä tiimin yhdessä toiminta, on nykyaikana mukaan tullut entistä isompaan rooliin varsinaisen tekemisen oheispalvelut kuten nimenomaan henkinen valmennus, sekä ravinto- että kuntovalmentajat. Kuntovalmentajat ovat tulleet myös yritysmaailmaan, ja vastaavasti yritysmaailman ideat ovat tulleet entistä enemmän ammattiurheiluun, vai miten esimerkiksi Kimi Räikkönen on pärjännyt jo yli 20 vuotta formulasirkuksessa ottaen osaa jo 323 eri GP-kilpailuun, nousten tuolla luvulla maailman eniten GP-lähtöjä ottaneeksi formulakuskiksi.

    Related articles

    Comments

    Share article

    uUTISET

    error

    Enjoy this blog? Please spread the word :)