asd
More

  Golfin suomenmestarit kruunattiin Vaasassa

  Nuorten amatöörien esiinmarssi oli ilahduttavaa

  Lauantaina saatiin Vaasa Golfissa nauttia huippugolfista koko rahalla. Äärimmäisen tasainen miesten sarja venyi uusintaan asti, jonka Ilari Saulo kuittasi kylmähermoisella birdiellä. Naisissa Krista Junkkari ja erityisgolfissa Tero Peltola ottivat selkeät voitot.

  Miesten kisassa johtaja vaihtui usein ja pysyi tasaisena loppuun saakka. Loppuväylillä nähtiin upeita suorituksia paineen alla, ja lopulta kolmen miehen uusinta tulokseen -15 yltäneillä. Toiseksi viimeisessä ryhmässä pelannut Veeti Mähönen otti hurjan loppukirin ja pelasi takaysin -7. Samassa ryhmässä pelannut Saulo tiesi uusintaan vaadittavan tuloksen olevan -15, joten hän löi draivinsa suoraan viimeiselle griinille ja upotti kylmähermoisesti eaglensa kovan paineen alla. Kärkiryhmän Miikka Mäkinen iski tuloksen 68, ja oli kolmas uusija.

  Uusinnassa 18.väylällä Mähönen ja Mäkinen ottivat konservatiivisen pelisuunnitelman ja avasivat raudalla. Saulo kuitenkin löi taas draivin rohkeasti suoraan griinille. Kun Mäkinen teki bunkkerin kautta bogin eikä Mähönen saanut birdietään sisään, oli Saulolla helppo paikka kuitata ensimmäinen SM-kulta kahden putin birdiellään.

  ”Erittäin hyvä fiilis! Jännittävä loppuhuipennus jätkien kanssa, onneksi sain muutaman hyvän lyönnin loppuun ja homman pakettiin”, Keimola Golfin kasvatti kertoi.

  Kiitospuheessaan Saulo jakoi kiitosta laajasti, etenkin runsasta yleisöä ja omia akatemian treenikavereitaan.

  ”Mahtavaa oli voittaa tällaisessa paikassa ja vielä parhaiden kavereidensa edessä.”

  Voitostaan Saulo sai myös paikan Vierumäki Finnish Challengeen, mikä muuttanee miehen pelisuunnitelmia.

  ”Tiistaina piti lähteä Saksan avoimiin, mutta pitää miettiä suunnitelmia uudestaan. Pelaan lisäksi Erkko Trophyn ennen collegeen paluuta.”

  Kaikki mitalisijat menivät amatööreille, paras ammattilainen oli Lauri Ruuska tuloksella -13. Ruuska teki kovan nousun tuloslistalla kahtena viimeisenä päivänä kierroksilla 67-66.

  Naisten sarjassa Krista Junkkarille ei löytynyt haastajaa, vaan Koski-Golfin edustaja vei voiton ennen Anna Backmania (-4) kuuden lyönnin erolla. Junkkarin tulos -10/74-66-68-70 on myös naisten SM-kisojen uusi ennätys. Pronssille ylsi Oona Vartiainen tuloksella -2.

  ”Ihan mahtavaa, huikea fiilis. Yksi iso etappi ja tavoite saavutettu tälle kaudelle. Ja vielä hyvällä omalla pelillä, joten olen tyytyväinen”, 19-vuotias Junkkari kertoo.

  Loistovire Vaasaan löytyi varman lyömisen kautta, johon Junkkari ja valmentaja Tommi Henttu panostivat ennen kisoja.

  ”Putit eivät tippuneet ekana päivänä, mutta luotin että paikkoja tulee vielä jatkossa ja niinhän siinä kävi”, naisten uuden kenttäennätyksen ja oman ennätyksensä 66 torstaina pelannut Junkkari kertoi.

  Ensi viikolla itsevarma Junkkari hakee menestystä naisten henkilökohtaisista EM-kisoista Englannista.

  Tero Peltola pokkasi erityisgolfarien SM-pokaalin takasin Kuopioon tuloksin 83-91/+30. Eroa hopeamitalisti Lasse Miettiseen (+36) jäi kuusi lyöntiä. Pronssimitali pujotettiin Raimo Juutin (+39) kaulaan.

  ”Vähän jännitti tämä päivä, mikä näkyy kyllä tuloksessakin. Nyt tuntuu jo hyvältä”, Peltola veisteli.

  Vaasan kentän selvästi erilaisista yseistä metsäinen etuysi tuotti päänvaivaa takatiiltä pelattuna.

  ”Lyönnit olivat riittävän pitkiä, kun osuivat kohdalleen. Joukkoon mahtui paljon huonojakin, mutta kokonaisuudessaan draivi ja puukolmonen toimivat täällä.”

  Tarina Golfin Peltola antoi kiitosta järjestelyistä ja siitä, että erityisgolf on päässyt osaksi SM-kilpailuja.

  ”Äärimmäisen hienoa olla pelaamassa, ja olen ylpeä että Suomessa ollaan edelläkävijänä asiassa. Päästään näyttää osaamistamme tänne ja meidät on otettu hyvin vastaan.”

  Parin viikon päästä edessä on vielä Respecta Disabled Open, johon on tulossa iso joukko kovia kansainvälisiäkin pelaajia.

  Tulokset: https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/competition/1787770/leaderboard/1863567

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)