More

European Open päättyi Nokialla — Henna Blomroosille hopeaa

Henna Blomroos. Arkistokuva: SFL / Oskari Forstén

Nelipäiväinen frisbeegolfin Major-turnaus European Open huipentui sunnuntaina Nokialla. Suomalaisista parhaiten sijoittui Henna Blomroos, joka oli naisten avoimessa luokassa toinen. Avoimessa luokassa sunnuntain finaalikierroksella todistettiin huippujännittävää ja tasaista taistoa kilpailun voitosta.

Pierce European Openin mestariksi — Blomroosille hopeaa

Naisten avoimessa luokassa (FPO) Henna Blomroos sijoittui upeasti European Open -hopealle. Kilpailun voitti avauskierrokselta asti kärkipaikkaa hallussaan pitänyt yhdysvaltalainen Paige Pierce. Urallaan muun muassa neljä maailmanmestaruutta voittanut Pierce vei voiton yhteistuloksella 254 heittoa (-2). Viime kaudella SM- ja EM-kultaa napannut Blomroos pelasi tuloksen 271 heittoa (+15).

Päätöspäivänä luokan parhaasta kierrostuloksesta vastasi maailman rating-listan ykkösnimi Catrina Allen (USA). Allen päätti turnauksensa par-tuloksen kierroksella, mutta jäi lopulta Blomroosista kahden heiton päähän (273, +17). Nummelan frisbeeseuraa kotimaassa edustava Eveliina Salonen oli neljäs ja Heidi Laine (Mikkelin Frisbeegolf) kuudes.

Avoimessa luokassa tiivis voittotaisto

Avoimessa luokassa (MPO) nähtiin sunnuntaina huippujännittävä ja tasainen mittelö kilpailun voitosta. Finaalikierroksen edettyä puoliväliin oli tilanne kärkiryhmässä tiivis. Johtopaikalta päätöskierrokselle suunnannut Richard Wysocki (USA) oli edelleen kärjessä, mutta vain heiton erolla maanmiehiinsä Eagle Wynne McMahoniin ja Paul McBethiin. Viron Albert Tamm oli neljäntenä, vain kahden heiton päässä yhdysvaltalaiskaksikosta.

Lopulliset ratkaisut nähtiinkin kierroksen jälkimmäisellä puoliskolla. Kun jäljellä oli enää kolme väylää, oli McBeth hilannut itsensä kilpailun piikkipaikalle. McMahon, Wysocki ja Tamm olivat puolestaan tasapisteissä hopeatilalla.

Viimeisillä väylillä McBeth onnistui pitämään johtonsa ja vei turnausvoiton yhteistuloksella 223 heittoa (-33). McBeth voitti myös edellisen European Openin vuonna 2017. McMahon ratkaisi itselleen kilpailun hopeasijan päätösväylän birdiellään, päätyen lopputulokseen 225 (-31). Wysocki ja Tamm jakoivat kilpailun pronssisijan tuloksella 226 (-30).

Suomalaisista parhaiten sijoittui siilinjärveläisseura Vuorelan Veikkoja kotimaan kentillä edustava Jesse Nieminen. Nieminen jakoi viidennen sijan päätöspäivänä kolme sijaa ylöspäin nousseen Jeremy Kolingin (USA) kanssa. Nieminen avasi kisaurakkansa räväkästi sivuamalla avauskierroksella rataennätystä (52, -12). Päätöspäivänä Nieminen pelasi kisaviikon toiseksi parhaan kierroksensa, johon sisältyi myös yksi hole-in-one.

Muista suomalaisista kymmenen parhaan joukkoon sijoittuivat Mikael Räsänen (Deep in the Forest, Kuopio) ja Antti Kotilainen (Kivijärven Kivekkäät), jotka jakoivat tiukassa kisassa yhdeksännen sijan yhdessä kolmen muun pelaajan kanssa.