asd
More

  Sähköpotkulaudat lyömässä läpi Suomessa – suosio ponnahti verkossa ennätyslukemiin

  Sähköpotkulaudat ovat saapuneet katukuvaan ja suosio näkyy myös verkossa. Hintavertailu Hintaoppaan datasta selviää, että potkulautoja etsittiin maaliskuun aikana 600 prosenttia enemmän kuin helmikuussa. Hittikulkupelin hinnoissa on merkittäviä kauppakohtaisia eroja.

  Sähköpotkulaudat ovat yleistyneet useassa Euroopan maassa, ja tänä keväänä potkulautailmiö on leviämässä myös Suomeen. Helsingin katukuvaan ilmestyi maaliskuun alussa sähköpotkulautoja, joita kuka tahansa täysi-ikäinen voi käyttää kertamaksua vastaan.

  Moni ei kuitenkaan tyydy yhteiskäytössä oleviin potkulautoihin. Hintavertailupalvelu Hintaopas.fi:n data osoittaa, että potkulautoja etsittiin palvelussa maaliskuun aikana 600 prosenttia enemmän kuin helmikuussa.

  ”Trendikäs kulkupeli on jo syrjäyttänyt perinteisen potkulaudan. Hintaoppaan kymmenestä haetuimmasta potkulaudasta kahdeksan on sähkökäyttöisiä”, kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

  Ekologinen kulkuneuvo pienille matkoille – Hinnoissa merkittäviä kauppakohtaisia eroja

  Sähkökäyttöiset potkulaudat hyödyntävät samaa teknologiaa kuin sähköautot, ja ne soveltuvat etenkin lyhyisiin välimatkoihin. Ekologisen kulkupelin huippunopeus vaihtelee keskimäärin 20–25 kilometriin tunnissa, ja yhdellä latauksella voi kulkea jopa 30 kilometriä. Potkulautojen käyttö rinnastetaan pyöräilyyn, joten niiden käytössä noudatetaan pyöräilijöiden liikennesääntöjä ja ajetaan pyöräkaistoja pitkin.

  Hintaopas.fi:n mukaan ylivoimaisesti suosituin sähköpotkulauta on tällä hetkellä Xiamoi MiJia M365 42V. Sen haut kattavat lähes 45 prosenttia koko hintavertailupalvelun potkulautakategorian hauista. Toiseksi suosituin sähköpotkulauta on Denver SCO-65100 ja kolmanneksi Ninebot by Segway ES2.

  ”Sähköpotkulautojen hinnat vaihtelevat merkittävästi, esimerkiksi kahden suosituimman potkulaudan hintaero on 190 euroa. Hinta määräytyy pitkälti ominaisuuksien, kuten moottorin tehon, renkaiden ja toimintasäteen perusteella. Osa sähköpotkulaudoista kommunikoi sujuvasti myös älypuhelimien kanssa” Matinvesi-Bassett kertoo.

  Sähköpotkulautojen hinnoissa on myös merkittäviä kauppakohtaisia eroja. Esimerkiksi Ninebot by Segway ES2 -sähköpotkulaudan saa Hintaoppaan mukaan halvimmillaan 599,99 eurolla. Kalleimmillaan hinta nousee 879 euroon.

  ”Parhaimmillaan sähköpotkulautaa hankkiessa voi säästää satoja euroja, kun vertailee hintoja eri verkkokauppojen välillä.” Matinvesi-Bassett korostaa.

  Hintaoppaan suosituimmat potkulautamallit 1.4.2019

  1. Xiaomi MiJia M365 42V

  2. Denver SCO-65100

  3. Ninebot by Segway ES2

  Ilmainen Hintaopas-sovellus on saatavilla sekä Apple- että Android-puhelimille.

  Hintaopas.fi:ssä on 783 verkkokauppaa, 3 150 000 indeksoitua hintaa, 183 000 indeksoitua tuotetta.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)