More

  Välkkäritreenit helpottavat etäarkea

  Voimisteluliitto helpottaa ja liikuttaa arkea koronavirustilanteen keskellä tuottamalla Välkkäritreenit-sarjaa lapsiperheille.

  Maanantaina 23.3. käynnistynyt Välkkäritreenit-videosarja tarjoaa kotona koulua käyvälle lapselle liikuntahetken ja vanhemmille omaa aikaa työn tekoon. Treenit on toteutettu siten, että yksi tai useampi eskarilainen ja alakoululainen pystyy viettämään koulupäivän katkaisevan liikunnallisen välitunnin yksin tai yhdessä perheen muiden lasten kanssa. Tästä kertoo sekin, että videoilla välkkäritreenejä vetävät aikuisten lisäksi myös lapset.

  ”Voimisteluliiton tehtävänä on mahdollistaa liikunta kaikille ja kaikkina aikoina”, kommentoi Voimisteluliiton pääsihteeri Maria Laakso. ”On ollut ilo seurata, miten sosiaalinen media on täyttynyt varsinkin aikuisille ja kilpaurheiluun kohdennetuista etäliikuntavinkeistä. Voimistelu- ja urheiluseurat tekevät töitä tarjotakseen jäsenilleen etäharjoittelumahdollisuuksia. Päivät kotona viettäville ja mahdollisesti seuratoiminnan ulkopuolella oleville lapsille liikuntavinkkejä on kuitenkin ollut vähemmän tarjolla, tähän tyhjiöön oli luontevaa ja tärkeää tarttua.”

  Välkkäritreenejä tullaan julkaisemaan jatkossa joka arkipäivä maanantaista perjantaihin. Treenejä voi katsoa Voimisteluliiton Youtube-kanavalta, Facebookista ja Instagramista. Välkkäritreenit-videosarja tulee jatkumaan ainakin neljän viikon ajan. Mahdollista jatkoa suunnitellaan mm. lasten etäliikuntatarjonnan ja Suomen koronatilanteen kehityksen pohjalta. 

  Voimisteluliitto muistuttaa, että myös poikkeustilanteessa liikunta on tärkeä osa jokaisen suomalaisen arkea. Voimistelu on elinkaarilaji, joka tukee vahvasti lasten motoristen taitojen kehittymistä ja auttaa ylläpitämään varttuneempien liikkumis- ja toimintakykyä. Monipuoliset perusliikuntataidot antavat hyvän pohjan liikunnalliselle elämällä ja harrastukselle lajissa kuin lajissa. Elinkaarilajina voimistelu sopii kaiken ikäisille ja päivittäinen liikunta lisää ja parantaa jokaisen elämänlaatua ja hyvinvointia.

  Poikkeustilanne luo omat haasteensa päivittäisen liikunnan toteuttamiselle. Siksi Youtubesta löytyvän Välkkäritreenit-soittolistan lisäksi Voimisteluliitto suosittelee tutustumaan myös aikuisille ja lapsille tehtyihin soittolistoihin, jotka sisältävät kotona tehtäväksi sopivia treenivinkkivideoita.

  Lasten kotitreenien soittolistan löydät täältä ja aikuisille soveltuvan soittolistan täältä.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)