asd
More

  Sani Mäkelä teki historiaa MM-kilpailuissa, naisten joukkue 32.

  Suomen naiset voimistelivat Dohan MM-kilpailujen joukkuekilpailussa sijalle 32. Sarjoissa nähtiin tänään kolme putoamista, jotka tiputtivat Suomen sijoitusta useammalla pykälällä. Ensi vuoden MM-kilpailuissa nähdään siis kolme suomalaista naisvoimistelijaa. Suomella oli tämän vuoden MM-kilpailuissa joukkue ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen. Valmennusjohto pitää joukkuetoimintaa tärkeänä tulevaisuutta ajatellen.

  ”Tänä vuonna kilpailukausi oli todella pitkä ja oli hienoa huipentaa se MM-kilpailuihin.  Kilpailun alussa ensikertalaisten jännitys näkyi hieman suorituksissa, mutta kaksi viimeistä telinettä meni tänään totuttuun tapaan hyvin. Joukkueen sisäinen yhteishenki on ollut todella hyvä ja se on parantunut koko ajan. Olen todella tyytyväinen Sanin suoritukseen, koska hän hyppäsi tänään paremmin kuin kertaakaan harjoituksissa. Myös Maijan ehjä 4-ottelu oli tärkeä Suomen joukkueelle.” Naisten joukkueen valmentaja Lyova Harutyunyan kommentoi.

  Päivän valopilkku nähtiin tänään naisten yksilökilpailuissa, kun Suomen Taitovoimisteluklubin Sani Mäkelä voimisteli hypyssä pisteet 13,599, joilla hän oli hetken aikaa jopa varasijalla finaaliin. Lopullinen sijoitus Sanilla tänään oli 15., joka on Suomen naisten telinevoimistelun historian paras sijoitus MM-kisoissa. Huomenna maanantaina 16-vuotta täyttävä Mäkelä oli tyytyväinen kilpailuun.

  ”Oli tosi kivaa kisata tänään. Hypyssä tein tänään ennätyspisteet, johon olen todella tyytyväinen. Tämä kausi oli minulle ensimmäinen naisten sarjassa ja onnistuin molemmissa arvokisoissa parhaalla telineelläni. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi vuotta.” Sani Mäkelä kommentoi MM-debyyttiään.

  Sanin lisäksi joukkueessa nähtiin kaksi muuta MM-ensikertalaista. Enni Kettunen sekä Voimisteluseura Kiepin Siiri Saukkonen. Suorituksissa nähtiin hieman hermostuneisuutta, mutta tekeminen parani loppua kohden.

  ”Kisa lähti nojapuilta vähän huonosti liikkeelle, mutta onneksi sain kasattua itseni puomille ja sitten kaksi viimeistä telinettä meni hyvin. Olen todella ylpeä meidän hienosta joukkueesta.” Enni kommentoi päivän suorituksiaan.

  Joukkueen kolmas ensikertalainen, Siiri Saukkonen, nähtiin tänään kaikilla neljällä telineellä ja hän pääsi avaamaan Suomen kisan nojapuilla.

  ”Olin nojapuilla ensimmäinen tekijä ja siinä näkyi vähän jännitys. Onneksi ei kuitenkaan tullut tippumisia ja kisa lähti ehjästi käyntiin. Puomisarja jäi vähän hampaan koloon, mutta permanto ja hyppy sujuivat tänään todella hyvin.” Siiri summa päivän kilpailun.

  Uransa toisissa MM-kilpailuissaan voimistellut Suomen Taitovoimisteluklubin Maija Leinonen voimisteli tämän päivän kilpailuissa kaikilla telineillä ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

  ”Olen tyytyväinen omaan suoritukseeni tänään. Tein ehjän 4-ottelun ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Näistä kisoista jäi hyvä fiilis.” Maija kommentoi.

  Joukkueen konkari, Tampereen Sisun Rosanna Ojala voimisteli tänään pelkästään bravuuritelineellään nojapuilla.

  ”Olen tosi tyytyväinen nojapuusarjaani, sillä sain tehtyä ehjän suorituksen ja sitä kautta nostettua joukkuepisteitä.” akillesjännevammasta kuntoutunut Rosanna kommentoi.

  Karsinnan tuloksia:

  Joukkuekilpailu

  1.USA 174,429
  2. Venäjä 165,497
  3. Kiina 165,196

  32. Suomi 141,029

  Hyppy

  1. Simone Biles USA 15,666
  2. Olsen Shallon CAN 14,550
  3. Yeo Seojeong KOR 14,483

  15. Sani Mäkelä FIN 13,599

  Kaikki tulokset löydät täältä.

  Karsintakilpailujen suoritukset tulevat katsottaviin kansainvälisen voimisteluliiton Youtube-kanavalle kilpailujen jälkeen. MM-kilpailujen kaikki finaalit televisioidaan Ylen kanavilla 29.10. alkaen.

  Kilpailujen viralliset kotisivut löydät täältä.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)