More

  Purjehdus ei ole vain välineurheilua

  Suomi on täynnä upeita purjehduspaikkoja. Voit purjehtia vaikka Saaristomerellä tai vaikka sisämaan järvillä. Jos nälkäsi kasvaa, on matkoja helppoja pidentää Ruotsiin, Viroon ja miksei vaikka aina Puolaan saakka. Itse asiassa koko Itämeri on mitä mainiointa purjehdusaluetta. Tämän vuoksi purjehduksen suosio on Suomessa jatkuvasti kasvussa.

  Purjehduksen opettelu

  Varsinkin käytettyjen veneiden tarjonta on hyvä, eikä veneen hankinnan tarvitse maksaa omakotitalon verran. Jo pienelläkin rahamäärällä pääsee harrastuksen alkuun ja monessa tapauksessa aloittaminen pienellä veneellä on helpompaa kun hyppääminen heti iso jahdin ohjaksiin. Aivan kylmiltään purjehtimaan ei kannata kuitenkaan lähteä.

  On hyvä suorittaa ensin esimerkiksi saaristo- ja rannikkolaivurin kurssit. Kurssit voi käydä nykyään kätevästi netissä. Monet seurat ja järjestöt tarjoavat myös käytännön koulutusta. Tämä ei aina ole tarpeen koska purjehduksen alkeet oppii hyvin helposti esimerkiksi käymällä purjehtimassa kokeneemman kaverin kanssa.

  Veneiden hankintaan tarjotaan nykyään hyviä rahoitusvaihtoehtoja jotka helpottavat veneen hankintaan. Jos tunnet olosi onnekkaaksi, voit onnistua rahoittamaan veneesi online kasino peleillä. Ehkä sinulla käy tuuri ja voitkin hankkia aivan uuden 40 jalkaisen jahdin.

  Purjehdusvarusteet

  Nykyään lehdet ja veneilyjulkaisut tyrkyttävät veneilijöille monenlaisia varusteita. Kaikki nämä eivät kuitenkaan ole tarpeellisia. Viikonloppupurjehdukseen saaristomerelle et oikeastaan tarvitse muuta kuin sadeasun, pelastusliivit ja lämpimät vaatteet.

  Myöskään veneeseen et tarvitse kaikkein hienoimpia laitteita ja härveleitä kuten esimerkiksi jääkaappia, plotteria ja tutkaa, taikka monimutkaista lämmityslaitetta. Muutaman tuhannen euron käytetyllä pienellä veneellä ja yksinkertaisilla varusteilla voi turvallisin mielin liikkua lähivesillä. Näin pääset helposti purjehduksen alkuun.

  Yhteydenpitovälineeksi riittää aivan hyvin kännykkä. Kännykällä saat myös kätevästi säätiedot tarkistettua ja lisäksi voit asentaa jonkun navigointisovelluksen helpottamaan purjehdusta. Alkuun on turha hamstrata kallista navigointielektroniikkaa, koska perinteinen kartanlukutaito on jok tapauksessa syytä opetella.

  Jos kuitenkin haluat hankkia vaikka uuden purjehdusasun tai esimerkiksi jääkaapin veneeseen, ei perinteiset kivijalkaliikkeet ole se edullisin vaihtoehto. Esimerkiksi saksalainen svb24 kauppa tarjoaa erittäin edullisia ostosmahdollisuuksia.

  Purjehtiminen on erittäin mielekäs harrastus ja kun olet oman veneesi hankkinut, oletkin samalla liittynyt kansainväliseen purjehtijoiden klaaniin. Internet on täynnä purjehdus aiheisia keskustelupalstoja ja sivustoja, joissa samanhenkiset ihmiset voivat jutella. Onkin mukava viettää aikaa ja opetella uusia asioita samanhenkisten ihmisten kanssa.

  Veneen huolto ja kunnostus

  Ei pidä unohtaa, että vene vaatii myös huoltoa ja kunnostusta. Tähän kuluukin melko paljon aikaa ja rahaa. Mitä yksinkertaisempi vene ja mitä vähemmän varusteita, sen pienemmällä vaivalla ja edullisemmin huollot tulee tehtyä. Suurena vaarana on, että veneen huoltohommat osoittautuvat hyvin mukavaksi. Niistä saattaakin tulla mukava talviharrastus. Vielä suuremmaksi vaaraksi saattaa tulla se, että et malta poistua veneeltä enää kesällä etkä talvellakaan.

  Ruokailu veneessä

  Ruoanlaitto veneessä on välillä kuin sirkustaiteilua. Heiluvassa ja kallistuvassa purjeveneessä on jännittävää yrittää kokkailla. Senpä vuoksi matkan aikana tehtävä ruoat on syytä pitää yksinkertaisina. Suosi ruokia, jotka pystyy valmistamaan yhdessä kattilassa mahdollisimman yksinkertaisesti, kuten erilaiset pastaruoat.

  Saaristo on täynnä suojaisia ankkuripaikkoja joihin voit aina pysähtyä lounaaksi pitämään pientä taukoa. Varsinkin ankkurissa tai satamassa ollessa ruuanlaittoon on mukava käyttää vähän enemmän vaivaa. Eritoten koska purjehtiessa tulee aina nälkä ja veneellä ruoka maistuu todella hyvältä.

  Veneen kokin ei sovi myöskään unohtaa makkaroita ja maisseja yllättävien grillihetkien varalle. Parhaimpia kokemuksia reissuilla yleensä onkin uusien tuttavuuksien tekeminen grillinuotion äärellä.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)