More

  Helenius ottelee New Yorkissa

  Robert “The Nordic Nightmare” Helenius kohtaa seuraavassa ottelussaan puolalaisen Adam “Babyface” Kownackin New Yorkin Brooklynissä 7.3.2020. Ottelun voittaja pääsee ottelemaan maailmanmestaruudesta.

  – Tämä on yksi viimeisistä mahdollisuuksistani päästä tavoitteeseeni. Olen nyrkkeillyt 22 vuotta tätä varten, ja se on pitkä aika ottaa turpaan, sanoo Robert Helenius ottelusta.

  – Olen keskittynyt yhteen otteluun näin vahvasti viimeksi kun ottelin Teperiä vastaan Saksassa. Jos olisin hävinnyt Teperille, en osaa sanoa, olisiko minulla ollut motivaatiota jatkaa, lisää Helenius.

  Kownacki kotiyleisön suosikki

  Heleniuksen puolalaisella vastustajalla on vahva yhteys Brooklyniin, mihin hän muutti seitsenvuotiaana. Kownacki on sitä paitsi otellut kaikki viimeisimmät ottelunsa “kotikehässä” Barclays Centerissä, missä hän on kohdannut mm. Gerald Washingtonin. Washington voitti Heleniuksen Minneapoliksessa heinäkuussa 2019.

  Adam Kownacki on nyrkkeillyt 20 ottelua ja voittanut niistä jokaisen – 15 tyrmäyksellä. Boxred on rankannut Kownackin maailmanlistan sijalle 11, IBF-, WBO- ja WBA-listalla hän on kolmas ja WBC-listan sijalla kahdeksas. Se ei hetkauta Heleniuksen tiimiä.

  – Kownacki on nyrkkeilijä, joka tulee päälle. Hän ei anna periksi eikä lopeta lyömistä. Kownackin voi päihittää kunnossa. Olemme treenanneet peruskuntoa kokonaisen vuoden, muuttaneet ruokavaliota ja harjoittelua ja olemme siinä pisteessä, missä meidän tuleekin olla. Suunnittelemme ottelua varten strategian ja tiedämme, kuinka Kownackia vastaan tulee nyrkkeillä, Heleniuksen valmentaja Johan Lindström sanoo.

  – Olen kohdannut vastaavanlaisia nyrkkeilijöitä moneen otteeseen ja Kownackin nyrkkeilytyyli on minulle tuttu. Tiedän, että voimani on iskuissa, olen hyvässä kunnossa ja olen valmis voittamaan Kownackin. Olen treenannut myös henkisesti, mitä en ole tehnyt vuosiin. Olen todella hyvässä iskussa ja valmiina ottelemaan, sanoo Helenius.

  – Tiedän että Helenius yrittää yllätystä, ja haalii minun listasijoituksiani, mutta en tule sallimaan sitä. Tämän ottelun jälkeen haluan kehään Wildern vastaan Fury – ottelun voittajan kanssa, sanoo Kownacki.

  Voittajaa odottaa ottelu mestaruudesta 

  Robert Heleniuksen ja Adam Kownackin ottelu on molemmille nyrkkeilijöille viimeinen askel  kohti maailmanmestaruudesta käytävää ottelua. 

  – Molemmilla nyrkkeilijöillä on paljon pelissä. Ottelun voittaja saa nimittäin WBA eliminator -aseman, minkä ansiosta hän pääsee ottelemaan MM-tittelistä, kertoo Heleniuksen manageri Markus Sundman.

  – Tätä matsia voi tavallaan kutsua semifinaaliksi. Tämä on ottelu, jota olen tavoitellut, sanoo Helenius lopuksi.

  Heleniuksen tiimi matkustaa USA:han muutamaa viikkoa ennen ottelua valmistautuakseen otteluun Brooklynissä paikallisella nyrkkeilysalilla.

  Related articles

  Comments

  Share article

  uUTISET

  error

  Enjoy this blog? Please spread the word :)