More

Taekwondon liikesarjojen ranking Lohja Open

MUDO ry ja Suomen Taekwondoliitto järjestivät vuoden 2018 ensimmäisen Taekwondon liikesarjojen ranking-kilpailun. Nyt tuli jo 4 kerta, kun kilpailut ovat Lohjalla, kertoo kilpailujen johtajana jokaisena kertana toiminut Vesa Suomalainen, jonka sydän sykkii Taekwondon tahtiin. Hän on Taekwondourheilijan isä, valmentaja, seuran pääopettaja, seuran puheenjohtaja, maajoukkueen joukkueenjohtaja ja itsekin lajia harrastava.

Lohja Open 2018 kilpailuissa kilpaili yli 100 kilpailija eri sarjoissa. Mukana oli myös virallisten Ranking sarjojen lisäksi lasten Ilves- ja aikuisten harrastajasarjat. Kilpailuun osallistuu myös Lohjalaisia lajin harrastajia niin Mudo ry:stä kuin Lohjan Taekwondoseurasta.

Kilpailu oli mitalijuhlaa Lohjalaisille Taekwondon harrastajille.

Naam Suomalainen Mudo ry:stä vastasi suurimmasta saaliista. Naam saavutti 3 kultaa ja yhden pronssin. Ensimmäinen kulta tuli juniorityttöjen (14-17-vuotiaat) yksilösarjasta. Naam oli sarjassaan täysin ylivoimainen pistein 7,17, kun toiseksi tulleella Espoon Patricia Uuskoskella oli 6,33 , kolmas Helsingin Noora Sepponen   pistein 6,09 ja neljäs Vihdin Jessica Iivarinen pistein 6,06.

Toinen kulta tuli junioreiden parisarjasta Mico Knutsson kanssa jälleen ylivoimaisin pistein 6,84. Parisarjan muut mitalit menivät Espoolle pistein 6,34 ja Poriin pistein 6,31.

Kolmas kulta tuli ryhmäsarjasta joukkueella Naam Suomalainen, Helmi Riuttala ja Mia Knutsson. Tyttöjen joukkueen pisteet olivat 6,55 kun toiseksi tulleen Taekwondourheilijoiden joukkueen pisteet olivat 5,88.

Neljännen mitalin väri himmeni hieman, mutta se saavutettiin yleisessä sarjassa jossa on mukana myös aikuiset. Vasta 15 vuotias Naam tuli Elimination sarjassa kolmannelle sijalle. Elimination sarja on siitä mielenkiintoinen, että siinä on aina vastakkain kaksi kilpailijaa ja toinen jatkaa toinen putoaa periaatteella. Naam eteni toiseksi viimeiselle semifinaali asteelle asti, mutta ihan viimeiseen finaaliotteluun eivät rahkeet vielä riittäneet. Siellä kulta ja hopeamitalit menivät aikuisikäisille kamppailijoille.

Olen todella tyytyväinen suorituksiini, ja tämä tuli hyvään kohtaan sillä kahden viikon päästä on Belgiassa kilpailut, joiden suoritusten perusteella on suurta vaikutusta loppuvuoden MM-kilpailujen maajoukkuepaikkaa ajatellen. Maajoukkue valitaan kesäkuussa ja kilpailut pidetään marraskuussa Taipeissa. Tuota varten tulen myös tarvitsemaan sponsoreita, jotta matkat valintakilpailuihin ja loppuvuoden MM-kilpailuihin onnistuisivat.

Lohjan taekwondoseuran Aino Kangasmaa ja Elvi Ollila olivat ensikertalaisina ranking sarjoissa kilpailemassa. Aino  eteni Kadetti tyttöjen (12-14-vuotiat) finaaliin asti ja siellä saavutti hienosti 4. sijan pistein 5,87. Voitto meni Espoon Mia Knuttsonille pistein 6,85. Elvi suoriutui samassa sarjassa 5,36.

Lasten Ilves- sekä aikuisten harrastajat

Lohjan Taekwondoseuran Ronja Wikstedt, Ronja voitti keltavöisten naistensarjan pistein 6,13. Toiseksi tulleella oli pisteitä 5,55, Vihreävöisten  naisten sarjassa Tuuli Vatuli tuli seitsemännelle sijalle. Sinivöisten naisten sajan voitti Enni Turunen pistein 6,52 sekä