More

Suomi avasi voittotilinsä salibandyn MM-kisoissa – Tanska taipui 7-1

Suomi avasi voittotilinsä salibandyn MM-turnauksessa Prahassa toisessa ottelussaan, kun Tanska kaatui selvin lukemin 7-1. Historiaan ottelusta jäivät etenkin Ville Lastikan ja Mikko Hautaniemen ensimmäiset MM-maalit.

Suomi ratkaisi ottelun jo avauserässä, jota dominoi viisikko Eemeli SalinNico SaloSami JohanssonJanne LamminenKrister Savonen. Salo jatkoi maalin edestä verkkoon kaksi palloa, ja myös Sami Johansson onnistui. Ville Lastikkaa rikottiin maalipaikassa, ja ensimmäisiä miesten MM-kisojaan pelaava nuorten maailmanmestari sijoitti rangaistuslaukauksen varmasti itse verkkoon. Lastikka osui erässä vielä toistamiseen sivallettuaan sisään Tatu Väänäsen poikkisyötön.

Komea oli myös Tanskan ainoa maali. Mikkel Skov Jensenin kaukolaukaus viuhui takayläkulmaan maalin edestä poikittain juosseen toisen tanskalaispelaajan peitettyä juuri pahimmalla hetkellä maalivahti Lassi Torisevan näkökentän. Tanska keskittyi varjelemaan raivokkaasti omaa maaliaan, ja niin mainio maalivahti Mike Trolle kuin joukkueen vaihtopenkkikin tuulettivat jokaista torjuntaa ja peitettyä laukausta melkein kuin maalia.

Toisessa erässä laukoi yllättäen kaukaa ensimmäisen MM-maalinsa debytantti Mikko Hautaniemi, joka tunnetaan pikemminkin maalineduspelaajana. Kolmanteen erään Suomi muokkasi kokoonpanoaan, kun Nico Salo, Janne Lamminen, Eemeli Salin, Sami Johansson ja Peter Kotilainen jäivät huilaamaan. Penkiltä Jani Kukkolan rinnalle nostetut Lauri Kapanen ja Miko Kailiala maalasivat heti erän alkuun ylivoimalla, kun Kapanen nosti pallon yläriman alle Kailialan poikkisyötöstä.

– Totta kai oli hieno fiilis päästä tekemään MM-kisoissa ensimmäinen maali, ja itselleni maalintekijänä se oli erityisen tärkeä, Suomen parhaana palkittu Ville Lastikka tuumi.
    – Kun sen ensimmäisen tekee, oma peli yleensä vapautuu. Niin se näkyi nytkin. Kun sai ensimmäisen alta pois, alkoivat mennä vähän heppoisammatkin laukaukset.
    Lastikka näki etenkin ottelun ensimmäisen puolikkaan olleen Suomelta hyvä.
    – Omalta osalta peli vapautui maalien myötä. Joukkueena pelattiin puolitoista erää hyvin, pidettiin palloa ja maltettiin tehdä yksinkertaisia juttuna. Sitten alettiin luopua pallosta liian helposti ja päästettiin suotta Tanska pelaamaan. Nyt on alla kaksi hyvin erityyppistä peliä. Ruotsia vastaan oli niin kova tempo, että sellaista ei varmasti maailman missään muussa pelissä näe. Kaikkiaan kuitenkin hienoa pelata täällä Prahassa, porukka on hienosti mukana katsomossa, ja mikäs täällä on ollessa.

Salibandya, Praha

Miesten MM-turnaus

Alkulohko B

Suomi–Tanska 7-1 (5-1, 1-0, 1-0)

1. erä: 5.31 Nico Salo (Sami Johansson) 1-0, 7.32 Johansson (Eemeli Salin) 2-0, 10.38 Ville Lastikka 3-0 rl, 14.37 Salo (Janne Lamminen) 4-0, 15.04 Lastikka (Tatu Väänänen) 5-0, 17.09 Mikkel Skov Nilsen (Jesper Roland Buckner) 5-1.
    2. erä: 32.38 Mikko Hautaniemi (Lastikka) 6-1.
    3. erä: 40.56 Lauri Kapanen (Miko Kailiala) 7-1 yv.