More

Suomen joukkue 2. sijalta kilpa-aerobicin maailmancup finaaliin

Kilpa-aerobicinmaailmancupinpäätöskilpailukäynnistyitänään  BulgarianPlovdivissa. Suomen trio lähtee karsintapäivän jälkeen huomiseen finaaliin 2. sijalta. Naisyksilöissä Erika Rautiainen karsiutui finaalista täpärästi.

Turun Urheiluliittoa edustava Suomen joukkue Erika Rautiainen, Fanny Samppa ja Linn Agha teki varman suorituksen, joka toi pisteet 19.800 ja karsinnan 2. sijan.

Lähdimme kisaan hakemaan hyvää fiilistä huomista finaalia varten, sillä oli etukäteen tiedossa että kaikki joukkueet pääsevät karsinnasta läpi. Trion yhteinen kemia näkyi tänään lavalla ja olemme tyytyväisiä, että saimme kaikki vaikeusliikkeet tänään hyväksytysti läpi, mutta finaalissa pyrimme suorittamaan ne teknisesti vielä paremmin. Myös yhteistyöliikkeessä oli pientä haparointia,  joten huomiselle jäi parannettavaa”, joukkue kertaa päivän suoritustaan.

Yksilöissä parhaaseen suomalaissuoritukseen ylsi Erika Rautiainen, sijoittuen 9. sijalle ja jääden ensimmäisenä urheilijana finaalin ulkopuolelle. Rautiaisen pisteet tänään olivat 19.650.

”Finaalitavoite jäi harmillisesti saavuttamatta ja kevään maailmancupin yhdeksäs sija toistui. Tein koreografiassa pienen virheen, joka rokotti finaalipaikan. Näissä kilpailuissa on pakko onnistua täydellisyyttä hipoen, mikäli meinaa mahtua kärkeen. Hain tänään lavalla vahvaa aerobista tekemistä, jossa onnistuin. Myös esiintyminen oli vapautunutta ja nautin lavalla taas valtavasti. Olen tyytyväinen suoritukseeni, mutta en sijoitukseen. Onneksi huomenna pääsen joukkueen kanssa maailmancupin finaaliin näyttämään parastani”, Rautiainen iloitsee.

Suomen toiselle naisyksilölle Fanny Sampalle maailmancup oli uran ensimmäinen. Hänen sijoituksensa oli 11. ja pisteet 19.350.

Kokonaisuutena olen suoritukseeni tyytyväinen ja pystyin pitämään ohjelman aikana hyvin ajatukseni kasassa. Muutamassa vaikeusliikkeessä en saanut täyttä arvoa,  mutta sain silti parannettua kotimaan kilpailuista vaikeuspisteitä kokonaisella pisteellä. Lämmittelyssä jännitti todella paljon maailman huippujen vieressä, mutta pystyin siitä huolimatta keskittymään omaan tekemiseen. Kilpailin tänään ainoastaan itseäni vastaan ja sain mielestäni annettua hyvän ensivaikutelman ensimmäisessä maailmancup kilpailussani”, Samppa summaa tyytyväisenä.

Finaalit käynnistyvät huomenna klo 16.00 Suomen aikaa.