More

Suomeen joukkuevoimistelun MM-hopeaa

Joukkuevoimistelun maailmanmestaruudesta käytiin tänään äärimmäisen tiukka taistelu Budapestissa Unkarissa.

Alkukilpailusta takaa-ajoasemissa loppukilpailuun lähtenyt Tampereen Sisun Minetit voimisteli finaalissa upean suorituksen, saaden pisteet 38,950. Onnistunut suoritus ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt, vaan maailmanmestaruuden nappasi Venäjän Madonna yhteispisteillä 39,100. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Venäjän Expressia pistein 38,850.

Minettien kapteeni Ella Ratilainen hehkui kuitenkin onnea suorituksen jälkeen.

”Nyt on todella hyvä fiilis. Totta kai aina mieluummin voittaa, mutta saimme tehtyä tosi hyvät suoritukset, ja sanoisin, että tänään paransimme suoritusta vielä hieman eilisestä. Joten kaiken kaikkiaan oikein onnistunut kisa, johon ei voi olla muuta kuin tyytyväinen”, Ratilainen summasi joukkueen iloisia tunnelmia.

Viidenneltä sijalta MM-finaaliin lähtenyt OVO Team (Olarin Voimistelijat) nosti pisteitään alkukilpailusta ja pisteiden 38,000 turvin kiilasi ohi Team Japanin kilpailun neljännelle sijalle. OVOn nuori joukkue oli tyytyväinen kisaan kokonaisuutena.

”Ensimmäiseksi naisten MM-kilpailuksi tämän viikonlopun kisa oli oikein hyvä. Saimme tänään korjattua eilisen suorituksen pienet epätarkkuudet, ja hienoa, että sen myötä myös pisteet paranivat”, OVO Teamin kapteeni Aurora Kapanen arvioi kilpailua.

Nuorten sarjassa nähtiin myös varsinainen jännitysnäytelmä. Tampereen Sisun ja Coco Sportin yhteisjoukkue Minetit Junior (37,900) jäi kilpailussa toiseksi, venäläisjoukkue Victorian voitettua ylivoimaisesti junioreiden MM-kullan pistein 39,150. Tasapisteissä finaaliin lähteneiden Victoria Strelan ja Olarin Voimistelijoiden OVO Junior Teamin välinen kilpailu pronssimitalista ratkesi lopulta venäläisten hyväksi. Victoria Strela oli kilpailussa kolmas pistein 37,600 ja OVO Junior Teamin (37,350) oli tyytyminen neljänteen sijaan.

”Meillä ei ollut tänään onnistunut suoritus, vaan teimme ison virheen nostossa. Tulokseen ja eiliseen suoritukseen voimme kuitenkin olla tyytyväisiä. Aina välillä virheitä sattuu, ja tästä ei voi kuin ottaa suunnan ylöspäin kohti parempia suorituksia”, Minetit Juniorin kapteeni Tuuli Kankaanpää kommentoi pettyneenä palkintojenjaon jälkeen.

”Teimme joukkueena todella hyvät suoritukset, johon olemme tyytyväisiä. Mutta sijoitus ja pisteet jäivät tietenkin harmittamaan, koska mitalia tulimme hakemaan”, OVO Junior Teamin Olivia Soini kommentoi.

Naisten sarjan tulokset:

1. Madonna (RUS) 39.100

2. Minetit (FIN) 38.950

3. Expressia (RUS) 38.850

4. OVO Team (FIN) 38.000

5. Team Japan (JPN) 37.300

Junioreiden tulokset:

1. Victoria (RUS) 39.150

2. Minetit Junior (FIN) 37.900